2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • TEMA JULEFILM fx BLACK NATIVITY

  • SYNKEFRI i biografen

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • TEMA familiejulefilm fx JINGLE-JANGLE ET MAGISK JULEEVENTYR

  • Den kristne film I STILL BELIEVE TV2 | 18-12-23 | kl. 23.45

Nyheder

10.10.2008

Filmskabere skræmt til tavshed om islam

Af Jørgen Hedager Nielsen
Det virker, når muslimske ekstremister kommer med trusler og terror mod dem, der gør grin med islam. Det er den nye danske animationsfilm "Rejsen til Saturn" et eksempel på.

Det virker, når muslimske ekstremister kommer med trusler og terror mod dem, der gør grin med islam. Det er den nye danske animationsfilm "Rejsen til Saturn" et eksempel på.

Filmen er baseret på en tegneserieklassiker af Claus Deleuran. Der bliver gjort kraftigt grin med den kristne tro, mens den muslimske Jamils tro går ram forbi. En af filmens instruktører, Thorbjørn Christoffersen, forklarede hvorfor til Berlingske Tidende den 19. september.

"Det er jo desværre blevet umuligt at gøre grin med muslimernes religion. Jeg synes, vi leverer mange hug til personen Jamil i filmen, men det er rigtigt, at vi ikke rører ved hans tro. Det er simpelthen for følsomt et område, som jeg ikke kan tage ansvaret for at bevæge mig ind på," forklarer instruktøren.

Man burde kunne gøre grin med alt, mener han. Ikke desto mindre blev det allerede i manuskriptfasen opgivet at antyde noget negativt om islam. Det er ikke fordi filmfolkene bag "Rejsen til Saturn" er fintfølende. Berlingske Tidende skriver: "I en sekvens, der foregår i de kristnes himmel, bliver Helligånden overtisset, mens Sankt Peter bandende og svovlende sparker de vantro ud gennem Perleporten."

Ingen kommentar
Thorbjørn Christoffersen mener, det er blevet umuligt at være satirisk overfor den muslimske tro. "Jeg er jo nødt til at tænke på både min familie og min arbejdsplads. Jeg er ingen slagsbror, og jeg ville ikke bryde mig om, at rabiate muslimer bankede på min dør," siger han.

Han støtter fuldstændig Jyllands-Postens offentliggørelse af Muhammed-tegningerne. "Men på nuværende tidspunkt synes jeg, at det ville være dumt at gentage den demonstration. I øvrigt tror jeg ikke på den der konfrontationsmodel, da jeg tror, at muslimerne med tiden nok skal tilpasse sig Danmarks normer."

På et spørgsmål om, hvilket formål skaberne af "Rejsen til Saturn" har med at gøre grin med kristendommen, siger Thorbjørn Christoffersen til IMT: "Ingen kommentar. Det har jeg ikke lyst til at diskutere med jer."

Kilde: Indre Missions Tidende nr. 41/2008
Annoncer