• GREEN BOOK nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGHBORHOOD nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • FEM FAVORITFILM VALGT AF Anette Hedager Nielsen I CAN ONLY IMAGINE er en af dem

  • THE LOST KING nu på filmstriben.dk udover dvd

  • MUNCH nu på dvd udover Viaplay

Nyheder

24.10.2016

Filmogtro.dk kan fejre 10 år på nettet

Af Johan Schmidt Larsen
Hjemmesiden filmogtro.dk kan i år fejre 10 års jubilæum med mere end 1500 filmanmeldelser og artikler samt en ny mobilvenlig hjemmeside.

Vi har et særligt fokus på film og filmkultur ud fra både en kunstnerisk og en værdibaseret, kristen synsvinkel, og vi har et ønske om at inspirere brugerne til at se og anvende film ud fra det samme perspektiv.

Hjemmesiden har en ambition om at skabe en vigtig dialog mellem filmens og kulturens verden og det kristne livs- og menneskesyn. Vi ønsker, at vores anmeldelser og artikler på en åben og respektfuld måde reflekterer over nogle af de grundlæggende værdier, som filmene rejser.

Film og kristendom
Vi ser det som vores eksistensberettigelse at pege på nogle af de mange film, som er forsvarligt filmhåndværk, og som indeholder vigtige kunstneriske og menneskelige værdier. I dialogen mellem filmkulturen og kristendommen vil vi gerne medvirke til, at især kristne biografgængere ikke bare går i biografen eller streamer film med hovedet under armen, men at vi har en reflekteret holdning til vores tro og vores filmbrug. Men vi har sjældent advarende pegefingre, vi vil langt hellere klæde folk på til selv at vurdere og tage stilling.

Hjælp i filmjunglen
Vi gør meget ud af hjælpe vores brugere med at finde vej i filmjunglen gennem filmtips og forskellige filmlister. Vi publicerer årets Top 10 liste, og man har også mulighed for at få en samlet liste over de film, som har fået topkarakter af anmelderne. Udover en effektiv søgefunktion har vi lavet overskuelige temasider med bl.a. bibelske film, familiefilm, julefilm, kristne film biografiske film. Og som en særlig service for præster og andre beslutningstagere har vi samarbejde med licensselskabet CVLI mærket alle de filmtitler, som man frit kan bruge i sognets arbejde, hvis man har tegnet en licens. At mange af brugerne er glade for disse og andre funktioner, kan vi se af, at siden i det sidste år har haft ca. 70.000 unikke besøg.

Hjemmesiden drives af Indre Mission og har ca. 25 faste frivillige anmeldere og skribenter samt enkelte gæsteanmeldere. Desuden oversætter vi også af og til artikler og anmeldelser fra samarbejdspartnere i Norge, England og USA.
Annoncer