2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Nyheder

20.01.2023

Fem favoritfilm valgt af Peter Nissen

Af Peter E. Nissen
Filmanmelder Peter E. Nissen giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hans favoritfilm. ”Ringenes Herre" og ”Avismanden" er to af dem.

RINGENES HERRE 1-3 
Instruktør: Peter Jackson (2001-2003)

Forlægget til dette storværk er en enestående eventyrfortælling med mange spændende og dybe pointer. Peter Jackson har formået at lave en vellykket syntese af overbevisende computergrafik, glimrende skuespil og vellykket filmfortælling. Ringenes Herre-filmene vil stå som en banebrydende standard for eventyrfilm i mange år fremover. Mange af skuespillerne står allerede som ikoner på de karakterer, Tolkien satte i verden.
Filmene er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på HBO.

CHIHIRO OG HEKSENE
Instruktør: Hayao Miyazaki (2001)

Denne japanske tegnefilm af mesteren Hayao Miyazaki er et højdepunkt af store tegnefilm fra Studio Ghibli med dens fantasi, skønhed og mangfoldighed. De repræsenterer både menneskelig dybde og fantastiske fortællinger. Ikke mindst Chihiro og heksene overgår mangt og meget, som man ellers kan forestille sig. Ligesom andre gode eventyr rummer filmen mange lag, som både børn og voksne kan få glæde af igen og igen. De fantastisk smukke tegninger repræsenterer noget af det bedste indenfor ikke bare japansk, men al tegnefilmkunst.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på filmstriben.dk og Netflix.

SJOV I GADEN
Instruktør: Carl Ottosen (1969)

Sjov i gaden er en af de bedste repræsentanter for det utal af vellykkede komedier, som makkerparret Dirch Passer og Ove Sprogøe har givet dansk film. Filmen er en vellykket blanding af en grotesk og morsom historie og fremragende skuespils-talent. Samtidig er der i filmen indlagt ‘falde-på-halen-komik’, som lægger sig op ad den store tradition fra Oliver & Hardy (Gøg & Gokke). Det er den gyldne generation af danske skuespillere i bedste stil, og som stadig holder i dag.
Filmen er kommet på dvd.

PSYCHO
Instruktør: Alfred Hitchcock (1960)

Alfred Hitchcocks film er mesterlige psykologiske gys, spænding og dramatiske historier, og Psycho overgår dem alle. Det skyldes også Bernard Herrmanns musik til filmen, som skaber en særdeles vellykket symbiose med handlingen. Sammen med hovedrolleindehaveren Anthony Perkins skabes en spændingsfyldt historie, som giver et varigt indtryk. Samtidig er der noget for tanken at reflektere over. En vellykket blanding af underholdning og tankevækkende budskab.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray.

AVISMANDEN
Instruktør: Jon Iversen (1952)

Avismanden er noget så sjældent som en kommerciel trosfilm på dansk med et positivt syn på troen. Dens skildring af en vedkommende realistisk storby-atmosfære og af den sympatiske avismand, der stadig kan tale til os i dag. Der er et nuanceret og samtidigt klart budskab om troens virkning, som er forbilledlig. Ib Schønberg spiller rollen som avismand Olsen meget overbevisende, og det er en af den slags film, man bliver et bedre menneske af at se.
Filmen er kommet på dvd.
Annoncer