2023 replica rolex online sale.

  • FAST & FURIOUS X nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - VED LIVETS BEGYNDELSE fx NÅR DET BLIVER MORGEN - kan ses på filmstriben.dk

  • REDEEMING LOVE (Den kærlighed som sætter fri) nu på Viaplay udover fx Blockbuster.dk

  • Film med stikordet AKTIV DØDSHJÆLP fx BREATHE - kan ses på filmstriben.dk udover dvd

  • 80-året for danske jøders redning se FUGLENE OVER SUNDET - på filmstriben.dk, Netflix og Disney+

Nyheder

23.05.2023

Fem favoritfilm valgt af Johan Schmidt Larsen

Af Johan Schmidt Larsen
Filmanmelder Johan Schmidt Larsen giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hans favoritfilm. ”Døde Poeters klub" og ”Viljen til sejr" er to af dem.

Hvad i alverden skal man vælge? Efter granskning af min hukommelse endte jeg med at have 15 filmtitler på min liste, og som derefter måtte skæres ned til fem! Ikke nogen let opgave.

RINGENES HERRE 1-3
Instruktør: Michael Jackson (2001-2003)

Ringenes Herre trilogien baseret på J.R.R. Tolkiens episke værk er nok den filmserie, jeg har set flest gange. I mange år var det en fast tradition i min familie, at vi i juledagene så en eller flere episoder af serien. Trilogien har ganske enkelt alt, hvad et filmhjerte kan begære: Flot skuespil, en imponerende scenografi, storslåede kampscener mellem de onde og de gode og med antydninger til et bibelsk verdensbillede.
Filmene er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på HBO.

DØDE POETERS KLUB
Instruktør: Peter Weir (1989)

Hver gang, jeg ser Døde poeters klub, rammer den mig lige i hjertekulen. Filmens univers er en drengekostskole i USA sidst i 50'erne, hvor grundpillerne er tradition, disciplin, ære og dygtighed. Her følger vi teenagedrengene og deres nye lærer John Keating, spillet helt formidabelt af Robin Williams. Keatings uortodokse undervisning frigør drengenes drømme om kærlighed, karriere, identitet og selvværd, men hans holdninger kolliderer samtidig frontalt med forældrenes forventninger og skolens rigide traditioner.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Disney+

DEN GRØNNE MIL
Instruktør: Frank Darabont (1999)

Jeg kunne have valgt En verden udenfor, men vælger i stedet den betagende Den grønne mil, som ligeså er baseret på en roman af Stephen King. Vi befinder os på dødsgangen i et amerikansk fængsel. Her vi møder John Coffey (JC) - læg mærke til forbogstaverne – en mild, hjertensgod og stortudende sort fange, der er dømt for et dobbeltmord på to småpiger. I fængslet møder JC den gode fængselsbetjent Paul Edgecomb (Tom Hanks), som han helbreder, men han stifter også bekendtskab med den sadistiske betjent Percy Whitmore. En mørk, men særdeles skøn film!
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på HBO.

AMISTAD
Instruktør: Steven Spielberg (1997)

Stærk film af Steven Spielberg baseret på virkelige begivenheder om afrikanske slavers kamp for frihed og værdighed – først på slaveskibet Amistad og siden i en amerikansk retssal. Amistad er præget af flotte skuespilpræstationer i stort set alle roller. Men Anthony Hopkins – der spiller forsvarsadvokat - er ganske enkelt fabelagtig. Hopkins har en næsten 10 minutter lang monolog, som på intet tidspunkt føles for lang.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Netflix.

VILJEN TIL SEJR
Instruktør: Peter Weir (1989)

Filmen er bygget over den virkelige beretning om en af Storbritanniens største sejre ved OL i Paris 1924. I Viljen til sejr møder vi to hovedkarakterer, der hver især har deres personlige grunde til at deltage. Harold Abrahams er jøde og føler sig marginaliseret og længes derfor efter at bevise sit værd. Eric Liddell er kristen og kæmper for at ære Gud. Filmen modtog fire Oscars for blandt andet bedste film, mens titelnummeret Chariots of Fire i dag indtager en særstatus i filmmusikken.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Disney+
Annoncer