2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • GOLDA - om Yom Kippur-krigen nu på dvd og blu-ray

  • HILLESONG: A MEGACHURCH EXPOSED HBO-serie

  • TEMA JULEFILM fx JEG KOMMER HJEM IGEN TIL JUL

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • INDIANA JONES AND THE DEAL OF DESTINY nu på dvd og blu-ray

  • TEMA familiejulefilm fx MUPPETS JULEVENTYR

  • AMISTAD - om slaveoprør nu på Blockbuster.dk udover dvd og blu-ray

Nyheder

31.03.2023

Fem favoritfilm valgt af Jørgen Hedager Nielsen

Af Jørgen Hedager Nielsen
Filmanmelder Jørgen Hedager Nielsen giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hans favoritfilm. ”Ben Hur" og ”Quantum of Solace" er to af dem.

RISEN 
Instruktør: Kevin Reynolds (2016)

Hvad blev der af Jesu lig? Det spørgsmål vil Pilatus og andre meget gerne have svar på, så de kan få sat en stopper for snakken om, at han er opstået. En romersk befalingsmand skal finde svaret. Filmen er godt lavet, og spørgsmålet er det vigtigste, man kan stille. Når det besvares så intelligent, spændende og indimellem humoristisk, som det sker i Risen, har vi en film, som er værd at se hver påske.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray.

BEN HUR
Instruktør: William Wyler (1959)

Ben Hur er senere indspillet med stort budget flere gange (2010 og 2016), men jeg foretrækker alligevel den klassiske. Det er en stærk fortælling om venskab, rivalisering, kærlighed og had, lykke og ulykke. Og så foregår den på Jesu tid, med evangeliernes beretninger om Jesus som et diskret, men meget vellykket bagtæppe. Det gælder især den afsluttende scene med blodet fra korset.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray.

RINGENES HERRE 1-3
Instruktør: Peter Jackson (2001)

Tolkiens storværk Ringenes Herre er en legende over kristendommens virkelighed, forklarede forfatteren. Filmatiseringen har så stor respekt for forlægget, at romanens pointer er bevaret. Filmatiseringens tre dele - begyndende med Ringenes herre 1: Eventyret om ringen - har bevaret både hygge, humor, spænding, rædsel og befrielse. Tolkiens romanværk har dybder, som kalder på genlæsning. Også filmene kan tåle gensyn.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på HBO.

QUANTUM OF SOLACE
Instruktør: Marc Forster (2008)

Det er lidt tilfældigt, at jeg har valgt Quantum of Solace. Det kunne være alle James Bond-filmene med Daniel Craig i hovedrollen. Faktisk genser jeg gerne alle Bond-film fra den første, der kom i 1962. Med Daniel Craig og "Casino Royale" relancerede man James Bond i en lidt mere alvorlig og noget mindre flamboyant udgave. Og Bond-pigerne er blevet mere selvstændige og dydige. Det klæder alt sammen serien ganske godt.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray.

THE MISSION
Instruktør: Roland Joffé (1986)

Den stærke Oscar-præmierede film The Mission handler om spansk og portugisisk mission og slavehandel i 1700-tallet. Den behandler spørgsmålet: Kan kirken missionere uden at kultur og politik følger med? En jesuitermunk dør som martyr i Sydamerika. Nu ønsker munken Gabriel at fortsætte i hans fodspor. Musikken bliver hans mulighed for kontakt (hvem kender ikke det smukke musikstykke Gabriels obo). Men de skånselsløse slavehandlere er på vej!
Filmen er kommet på dvd.
Annoncer