2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Nyheder

17.03.2023

Fem favoritfilm valgt af Christoffer Winther West

Af Christoffer Winther West
Filmanmelder Christoffer West giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hans favoritfilm. ”The Other Guys" og ”Den skyldige" er to af dem.


THE OTHER GUYS 
Instruktør: Adam McKay (2010)

Super sjov action-komedie fra 2010, der både handler om at træde i karakter, men ligeså om den rovdrift, finanssystemet driver på almindelige velmenende mennesker. Den er skrevet af Adam McKay og har den evigt morsomme Will Ferrel i hovedrollen. Det er mærkeligt og til tider absurd, men alt i alt er det en afmålt og behagelig oplevelse, som jeg har grinet af mange gange. Kort sagt er den et nemt valg, hvis man vil have en sjov aften - og i forhold til andre komedier fra den tid er den ikke meget pervers eller grænseoverskridende.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Netflix og Viaplay.

THE ROYAL TENENBAUMS
Instruktør: Wes Anderson (2002)

Absurd komedie-drama fra Wes Anderson fra tiden før han slog igennem med Moonrise Kingdom eller The Grand Budapest Hotel. I forhold til hans senere film har filmen mere på hjerte. Den fortæller også en mere dyster historie om en dysfunktionel familie og de udfordringer, børn bærer med sig ind i voksenlivet, når nu mor og far ikke er rigtigt til stede i børnenes liv. Filmen er nogle gange rå og ubehagelig i sin skildring af voksenlivets udfordringer, men det hele er selvfølgelig stadig fortalt med Wes Andersons vanlige stil - så det bliver aldrig helt håbløst. Og, hvor der er mørke, må der også være lys.
Filmen er kommet på dvd og kan ses på Disney+.

LITTLE MISS SUNSHINE
Instruktør: Valerie Faris og Jonathan Dayton (2006)

Den absolut bedste feel-good roadmovie til alle tider. Igen er der tale om et komedie-drama med absurde oplevelser og dysfunktionelle familiemedlemmer, der skal finde hinanden. Det hele tager udgangspunkt i familiens yngste, Olive, der skal deltage i den årlige skønhedskonkurrence. Men hvor skønt kan det hele være, når man skal vurdere små børns udseende? Little Miss Sunshine har skruet rigeligt op for ironien, og så er der selvfølgelig et fremragende budskab i slutningen!
Filmen er kommet på dvd og kan ses på Disney+.

DEN SKYLDIGE
Instruktør: Gustav Möller (2018)

En dansk film, der alene foregår gennem telefonsamtaler mellem en politibetjent af tvivlsom karakter og de forskellige personer, han forsøger at redde. Den skyldige er lavet af Gustav Möller, som har skabt en lille perle af spænding på den helt rigtige måde. Handlingen har den rette mængde af tvists, tvetydige moralske dilemmaer, og så har filmen den helt perfekte længde. Det bedste ved det hele er, at man kan streame den på dr.dk.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Viaplay og DRTV.

RINGENES HERRE 1-3
Instruktør: Peter Jackson (2001-2003)

Teknisk set er der jo tre film, men det giver ikke mening at fremhæve en film ud af helheden. Til gengæld er det et episk mesterværk. Selvom filmene er knap 20 år gamle, er de stadig superflotte og helt igennem fremragende produceret. Det hjælper selvfølgelig, at filmskaberne har valgt at læne sig meget op ad bøgerne, men instruktion, skuespillere, effekter og manuskript holder stadig hele vejen. Hvis man kun skulle se én film i løbet af 20 år, så er Ringenes Herre et sikkert valg!
Filmene er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på HBO.
Annoncer