• A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGHBORHOOD nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • THE DUKE på Viaplay og Blockbuster.dk

  • HOLY SPIDER nu på filmstriben.dk udover dvd

  • MUNCH nu på dvd udover Viaplay

  • TEMA - kristne film fx 5000 BLANKETS til leje på bl.a. Blockbuster.dk

Nyheder

12.11.2022

Fem favoritfilm valgt af Carsten Riis Jensen

Af Carsten Riis Jensen
Filmanmelder Carsten Riis Jensen giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hans favoritfilm. ”Toy Story” og ”The Grand Budapest Hotel” er to af dem.


TOY STORY
Instruktør: John Lasseter, (1995) 

Som det fremgår af min anmeldelse, så er Toy Story på toppen af min filmliste, og Woody indgår ofte i mine andagter og indledende taler ved dåb. "Toy Story" er fremragende historiefortælling, og filmselskabet Pixar har skabt et univers og nogle karakterer, som er fuldstændigt vidunderlige, og der tages svære temaer op på en fin og hjertevarm måde. Den gennemgående historie om cowboydukken Woody er vidunderlig, fordi den fortæller om både usikkerhed og heltemod, om venskab og loyalitet. Man sidder som tilskuer meget ofte med en klump i halsen og tårer på kinderne, fordi historien rammer så direkte i hjertet.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray, og kan ses på Disney+.

TILBAGE TIL FREMTIDEN
Instruktør: Robert Zemeckis (1985)

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi i familien har genset de tre film i serien. Filmene er, om nogen, klassiske eksempler på action-eventyr for alle aldre. Der er så mange detaljer i filmene, så sjove og spændende historier, og jeg mener faktisk, at de tre film endnu ikke er overgået af andre. Kombinationen af teenageeventyr, tidsrejser, seje biler og komplicerede personlige forhold er unikt sat sammen i de tre film.
Filmene er kommet på dvd.

I SKYGGEN AF KORSET
Instruktør: Robert Day (1981)

Noget så usædvanligt som en TV-serie i to dele, om forholdet mellem Simon Peter og Paulus. På engelsk hedder serien "Peter and Paul", og den måde, Paulus fremstilles på, er for mig blevet det indre billede, jeg har, når jeg læser Bibelens tekster om og af Paulus. Serien viser fine scener med Paulus, der er på missionsrejser, og det komplicerede forhold til Simon Peter.
Filmen kan downloades fra hjemmesiden forkyndelse.dk

THE GRAND BUDAPEST HOTEL
Instruktør: Wes Anderson (2014)

Instruktør Wes Anderson er i mine øjne genial. Han laver skæve, komplekse miniuniverser, og placerer lige så skæve og komplekse personer i dem. The Grand Budapest Hotel behandler ikke de samme seriøse temaer som andre af Wes Andersons film. Til gengæld er det en dybt underholdende film, hvis farver og univers har inspireret mig i år i min egen historiefortælling. Desuden har det inspireret mig i at udarbejde et kristent fantasyunivers, Salem, som jeg udbygger og føjer karakterer og historier til og bygger brætspil over.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray, og kan ses på Disney+:

THE BOURNE IDENTITY
Instruktør: Doug Liman (2002)

Håndholdte kameraer, en medrivende historie om en agent med hukommelsestab, samt fantastiske actionsekvenser gør Bourne-filmene, og især den første, "The Bourne Identity", til actionklassikere. Historien om et bureau, der træner agenter som kan "vækkes", er elementært spændende. Det gælder som førstegangsseer, men også de mange gensyn. Man rives med af Bournes kamp for både at finde ud af, hvem han virkelig er, og det opgør han tager med bureauet.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray, og kan pt. ses på Netflix og Viaplay.
Annoncer