2023 replica rolex online sale.

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • DANMARKS OSCARKANDIDAT BASTARDEN

  • JOHN WICK: CHAPTER 4 på blu-ray

  • FEM FAVORITFILM VALGT AF KETTY DAHL bl.a. sCHINDLERS LISTE

  • MORDET I VENEDIG i biografen

  • GOLDA i biografen

Nyheder

02.06.2023

Fem favoritfilm valgt af Anette Hedager Nielsen

Af Anette Hedager Nielsen
Filmanmelder Anette Hedager Nielsen giver her sit bud på fem filmtitler, som hører til hendes favoritfilm. "I Can Only Imagine” og ”Les Misérables” er to af dem.

I CAN ONLY IMAGINE 
Instruktør: Andrew Erwin, Jon Erwin (2018)

Sangeren Bart Millard har skrevet den populære sang I Can Only Imagine, som handler om livet i evigheden. Bart kom som barn på en kristen børnelejr, hvor han blev meget betaget af sangene. På lejren foreslår lederen, at de skal skrive "I dag tilgiver jeg ...". Bart får ikke skrevet et navn, men som ung prøver han igen at få kontakt med sin syge far, som var meget voldelig i hjemmet. Det fører til begges omvendelse.
Filmen kan ses på filmstriben.dk og lejes på blockbuster.dk og Viaplay.

LES MISÉRABLES
Instruktør: Tom Hooper (2012)

Musical-filmudgaven af Les Misérables har jeg set flere gange. Fortællingen er efter Victor Hugos roman om biskoppen, der ikke bare slår en streg over straffefangen Jean Valjeans tyveri, men forærer ham nogle lysestager. Den ufortjente velvilje, som Jean møder fra biskoppen, forandrer hans liv. Han vil være en lovlydig borger, og han hjælper mennesker i samfundets nederste lag, så de kan få en værdig tilværelse. Filmen har et fint spændingsniveau, fordi en stædig politibetjent gør alt for fange Jean.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray.

GUERNSEYS LITTERÆRE KARTOFFELTÆRTEKLUB
Instruktør: Mike Newell (2018)

Det er ikke svært at regne ud, hvordan den romantiske tråd i Guernseys litterære kartoffeltærteklub ender. Men undervejs bliver man klogere på, hvordan det var på den engelske kanal-ø Guernsey under anden verdenskrig. Der var tyskere, som gjorde livet surt for dem. De havde ikke meget mad, så de lavede tærter af kartoffelskræller. Og så er der en herlig lille gruppe mennesker, der samles for at læse højt for hinanden.
Filmen er kommet på dvd og kan ses på Netflix.

THE KINDNESS OF STRANGERS
Instruktør: Lone Scherfig (2019)

I The Kindness of Strangers flygter en mor med sine to drenge fra en voldelig ægtemand. Hun ender på gaden, men møder forskellige mennesker, som viser omsorg og venlighed, så hun og drengene kan overleve. Bl.a. en sygeplejerske, der i fritiden leder en støttegruppe, hvor man skal lære at tilgive andre og sig selv. Og spænding er der også, da ægtemanden prøver at finde dem.
Filmen er kommet på dvd og kan ses på filmstriben.dk, samt på Netflix, Viaplay og HBO.

THE GOOD LIE
Instruktør: Philippe Falardeau (2014)

I 1996 er fire kristne, sudanesiske flygtninge så heldige at komme til USA. En socialarbejder henter dem i lufthavnen og skal prøve at integrere dem og finde arbejde til dem. Sudaneserne skal lære basale ting som at tænde lyset, åbne vandhanen osv. De er samtidig chokerede over, at man bare smider mad i en container, hvis det er for gammelt. Der er mange humoristiske scener i The Good Lie i forbindelse med kultursammenstødet mellem sudanesisk og amerikansk kultur. En af flygtningene vil bl.a. gerne bede for "den hvide ko", altså socialarbejderen.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på filmstriben.dk og Viaplay.
Annoncer