• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Nyheder

26.08.2022

De mest indbringende kristne film

Af Film og tro
For 25 år siden havnede kristne film sjældent i biograferne, og gjorde de, fik de som regel en dårlig omtale. Nu er sagen en ganske anden. Her følger en top-10 liste over kristne film med den største bruttoomsætning.


Kristne film er nu regelmæssigt på biografplakaterne i USA, men for 25 år blev kun et fåtal vist i biograferne, og dem der gjorde, fik som regel en hård medfart af anmelderne – sådan er det i øvrigt stadig. Det hører til sjældenhederne, at en trosbaseret film får positiv omtale blandt toneangivende anmeldere.

Men så chokerede Mel Gibsons The Passion of the Christ (2004) Hollywood med sin kommercielle succes, hvor den blev nummer 1 i tre weekender i amerikanske biografer. Dynamikken ændrede sig yderligere, da Alex og Stephen Kendricks Facing the Giants (2006) og Fireproof (2008) viste, at kristne film ikke behøver at have et buget på flere millioner dollars for at få succes.

Populariteten af disse tre film inspirerede utallige unge kristne filmskabere til at afprøve og finpudse deres talent i branchen.

Listen over mest indbringende kristne film kommer med et par forbehold. Den inkluderer f.eks. ikke Prinsen af Egypten (1998), og selv om den tydeligvis har et bibelsk indhold, betragtes den generelt som en kommerciel studieproduktion frem for en trosbaseret/kristen film. Listen inkluderer heller ikke gamle film, såsom De ti bud (1956) eller Ben Hur (1959), som ville rangere som nr. 1 og 2, hvis de blev justeret for den mellemliggende inflation. Endelig bruger listen amerikanske bruttotal, men ikke et bruttotal for hele verden. Således bliver filmen Breakthrough, der ellers er placeret i Top-10, hvis der tages hensyn til verdensomspændende bruttotal, stødt ud af den indenlandske amerikanske liste.

1. The Passion of the Christ [370 mio.
$) - For nogle vil filmen være dybt bevægende - for andre vil budskabet overdøves af larmen fra blod, kødtrævler og støn.

2. Heaven is for Real [91 mio.
$) - En filmatisering af bogen af samme navn - på dansk: Himlen findes virkelig - hvor en lille dreng pludselig befinder sig i himlen under en operation.

3. I Can Only Imagine [83 mio.
$) - Stærk film om tilgivelse og forsoning mellem far og søn. Den virkelige historie om baggrunden for verdenshittet "I Can Only Imagine" af Bart Millard.

4. War Room [68 mio. $) - En kristen film af Kendrick-brødrene. Denne gang om betydning af udholdenhed i bønnen. Handlingen er desværre lidt for enkel.

5. Miracles From Heaven (61 mio. $) – En familie rammes af sorg, da den 10-årige Anna rammes af en meget alvorlig og ukendt tarmlidelse. Men sorgen vendes til glæde, da Anna mirakuløst helbredes. Filmen er en gave til kirken! Der er en nuanceret forståelse af forholdet mellem tro og lidelse.

6. God's Not Dead (60 mio $) - En universitetsstuderendes tro sættes på prøve, da en ateistisk filosofiprofessor udfordrer ham til at bevise Guds eksistens.

7. Son of God [59 mio $) - Redigeret version af tv-serien The Bible. Første halvdel af filmen viser korte sekvenser af Jesu liv, mens sidste del skildrer påskeugens begivenheder mere dybdegående.

8. The Shack (57 mio $) - Filmen - efter romanen Hytten - giver kirken en tiltrængt udfordring i forhold til at formidle evangeliet ind i vores tid. Men stå alene kan den ikke. En fars datter bortføres. Da han søger efter hende, møder han den treenige gud i form af tre forskellige mennesker.

9. Soul Surfer [43 mio. $) - Filmen er baseret på den sande historie om surferen Bethany Hamilton, der bliver angrebet af en haj. Hun kæmper for at komme tilbage til professionel surfing. Undervejs får hun hjælp af sin tro på Gud og sin viljestyrke. Filmen appellerer nok mest til unge familier og større børn.

10. Stjernen (40 mio. $) - En herlig tegnefilm, der genfortæller historien om Maria, der bliver gravid og skal føde Guds søn. På den farlige rejse til Betlehem bliver de hjulpet af et æsel, en due, et får og tre kameler. Få genopfrisket julens budskab sammen med hele familien.

Kilde: Crosswalk.com
Annoncer