• THE PERSONAL HISTORY OG DAVID COPPERFIELD nu på Filmstriben.dk

  • THE JOURNEY nu på HBO

  • THE MESSENGER (KURIER) nu på Netflix

  • DOWNTON ABBEY nu på Netflix

  • NOMADLAND i biografen

  • LOVE AND MONSTERS på Netflix

  • URMAGEREN (ELSER) nu på HBO

Alle anmeldelser - Drama

Wonder

DramaTop 10 2017
Produktionsår: 2017
Varighed: 113 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Stephen Chbosky,
Medvirkende: Jacob TremblayJulia RobertsOwen WilsonMandy Patinkin,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 05.01.2018FEEL GOOD-FILM MED FINE POINTER

Filmens hovedperson er den 10-årige amerikanske dreng August "Auggie" Pullman (Jacob Tremblay), som er født med et misdannet hoved og som trods 27 operationer har et meget deformt ansigt. Hans mor og far (Julia Roberts og Owen Wilson) elsker ham meget og har indrettet hele deres liv efter hans behov. Således har moren udskudt sin karriere for at passe og hjemmeundervise Auggie. Men nu beslutter de, at han skal ud blandt almindelige børn, og han begynder i en privatskole. Auggie går helst kun uden for døren, hvis han er iført en rumhjelm. I hans dagdrømme er han en tiljublet astronaut, men primært er hjelmen der for at skjule hans ansigt, der altid påkalder en ubehagelig opmærksomhed fra andre.

Mobning
Hans nye skolekammerater glor da også med nysgerrighed og afsky på ham, og han bliver udsat for voldsom mobning. Der er dog også nogle, der begynder at blive hans venner. Filmen igennem følger vi de op- og nedture, Auggie oplever på vej mod at turde leve et normalt liv sammen med alle andre. Samtidig følger vi flere af de personer, der som "måner" svæver rundt om planeten Auggie og påvirkes af ham. Hans storesøster Olivia (Izabela Vidovic) har siden Auggies fødsel oplevet sig tilsidesat af sine forældre, der havde deres fokus på lillebror. Hun elsker sin lillebror, men oplever også sin tilværelse som "måne" meget tung. Filmen fortæller vel, at et barn med så voldsomme særlige behov nemt kan medføre store ofre: far og mor ofrer sig og ligeså andre søskende.

Sidehistorier
Vi følger flere andre "måner", bl.a. Olivias slyngveninde og Auggies klassekammerater. Uden at røbe filmens afslutning skal det siges, at dens pointe udtrykkes meget klart: personer som Auggie har den funktion/egenskab, at de kalder det bedste frem i andres hjerter, hvis de andre vil lade det ske. Samtidig ender filmen på en måde, der afgjort må give den en plads blandt feel good-filmene med en etisk pointe til brug i hverdagslivet.

Sundt menneskesyn
Egentlig har filmen alle muligheder for at blive en sukkersød og forudsigelig amerikansk film med en god morale. Men selv om jeg havde denne klare forventning, da jeg satte mig i biografen, må jeg indrømme, at filmen ikke efterlod mig med dette indtryk. Jeg kan ikke helt analysere hvorfor. Måske fordi der alligevel sker nogle tvist undervejs i plottet. Måske fordi der leveres meget godt skuespil. Måske fordi historien rummer en uimodsigelig sandhed, der overtrumfer tendenserne til sukkersødme. I hvert fald indeholder filmen mange anledninger til både smil, tårer og eftertanke. Og som kristen kan man jo glæde sig over en film, der i den grad hejser flaget for den grundsten i det kristne menneskesyn, at alle mennesker har uendelig værdi – uanset udseende eller andre ting, vi normalt måler hinanden på. Og vel også noget af det lidt skjulte, men kostbare guld i det kristne menneskesyn: at de mennesker, der kalder på en særlig omsorg, ikke først og fremmest er en opgave, men en gave til os andre.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2017

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. DUNKIRK
2. THE GREATEST SHOWMAN - er ikke anmeldt
3. DARKEST HOUR
4. WONDER
5. THE POST
6. WONDER WOMAN
7. COCO
8. STAR WARS: THE LAST JEDI
9. THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS - er ikke anmeldt
10 THE CASE FOR CHRIST - er ikke anmeldt

Top 10 film 2017


Dunkirk

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Peter Greek Kofod 01.08.2017

Et mesterværk! Under anden verdenskrig evakueres mere end 300.000 soldater ved hjælp af små både.[mere]


Darkest Hour

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Ketty Dahl 26.01.2018

En tankevækkende og stærk film om Churchill, der fik verdenshistorisk betydning, og som vidste, at man aldrig nogensinde må række Fanden en lillefinger.[mere]


Wonder

Drama, Top 10 2017

Af: Sprint Aagaard Korsholm 05.01.2018

Auggie er født med en alvorlig sygdom og har et deformt ansigt. Hvordan skal han klare sig blandt almindelige børn og deres trang til mobning?[mere]


The Post

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 11.04.2018

Interessant film om Washington Posts afsløring af skiftende amerikanske præsidenters usandheder om Vietnamkrigen.[mere]


Wonder Woman

Adventure, Drama, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 06.06.2017

Velfortalt dramatisk og betagende historie om amazonkrigeren Diana Prince, som tager sine beslutninger og vælger at udvise heltemod på grund af samvittighed og moral.[mere]


Coco

Adventure, Animation, Familiefilm, Komedie, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2017

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 12.02.2018

13-årige Miguel havner i De Dødes Land, hvor han skal finde sin tipoldefar for at komme hjem igen.[mere]


Star Wars: The Last Jedi

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 14.12.2017

Dejligt at 2'eren i den nye trilogi har mange fællestræk fra de gamle film. I denne film stjæler Daisy Ridley hjerterne totalt.[mere]

Annoncer