• THE PERSONAL HISTORY OG DAVID COPPERFIELD nu på Filmstriben.dk

  • THE JOURNEY nu på HBO

  • THE MESSENGER (KURIER) nu på Netflix

  • DOWNTON ABBEY nu på Netflix

  • NOMADLAND i biografen

  • LOVE AND MONSTERS på Netflix

  • URMAGEREN (ELSER) nu på HBO

Alle anmeldelser - Adventure

Wonder Woman

AdventureDramaScience fictionTop 10 2017
Produktionsår: 2017
Varighed: 141 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Patty Jenkins,
Medvirkende: Gal GadotChris PineRon Wright,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.06.2017MERE DRAMA END ACTION

Den nyeste superheltefilm, om amazonkvinden Diana Prince, har samme gode kvaliteter som Captain America: The First Avenger (2011), nemlig at den tager sig tid til at fortælle en interessant og spændende historie – og at den er mere drama end action. At "Wonder Woman" har disse to kvaliteter betyder så også, at det skal man være klar over og parat til, når man ser den. Man får nemlig ikke serveret tjubang action før i den sidste halve time.

Amazoner under første verdenskrig
"Wonder Woman" fortæller en flot og spændende historie om, hvordan den græske gud Zeus skabte verden, og skabte amazonerne – kvindekrigere – til at beskytte den. Diana er en af disse amazoner, ja, hun er mere end det. Hun er barn af Zeus og besidder derfor ekstraordinære kræfter.

Tidsmæssigt befinder vi os i slutningen af første verdenskrig. I begyndelsen af filmen får vi fortalt amazonernes oprindelseshistorie, og vi ser, hvordan de lever og træner til kamp på deres usynlige ø. Men alt forandrer sig, da en engelsk spion, som er jaget af nazisterne, pludselig finder øen. Da bliver amazonerne - og særligt Diana - trukket ind i krigen.

Heltemod
Diana Prince spilles af Gal Gadot, en israelsk skuespiller, som også er uddannet inden for martial arts (kampsport). Det ses tydeligt i action-scenerne, at hun har den uddannelse.

"Wonder Woman" er en rigtig fin historie, som først og fremmest handler om ægte heltemod og moral. Diana Prince er opdraget til at beskytte verden, og hun kaster sig ud i kampen mod nazisterne, ikke fordi hun elsker at slås eller vil opnå hæder og ære, men fordi hun ikke kan stå og se på, at ondskaben ødelægger verden. Der er rigtig mange fine scener i filmen, hvor det gøres klart, at hun tager sine beslutninger og vælger at udvise sandt heltemod på grund af samvittighed og moral.

Jeg må sige, at jeg er ganske begejstret for denne film. Som nævnt er den på samme fine niveau som den første "Captain America", og jeg ser den som et rigtig godt eksempel på den slags heltefilm, som man også kan se sammen som familie – og få en snak om gode rollemodeller og heltemod bagefter.

Jeg ser frem til at møde Wonder Woman igen senere på året i den første "Justice League"-film.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2017

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. DUNKIRK
2. THE GREATEST SHOWMAN - er ikke anmeldt
3. DARKEST HOUR
4. WONDER
5. THE POST
6. WONDER WOMAN
7. COCO
8. STAR WARS: THE LAST JEDI
9. THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS - er ikke anmeldt
10 THE CASE FOR CHRIST - er ikke anmeldt

Top 10 film 2017


Dunkirk

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Peter Greek Kofod 01.08.2017

Et mesterværk! Under anden verdenskrig evakueres mere end 300.000 soldater ved hjælp af små både.[mere]


Darkest Hour

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Ketty Dahl 26.01.2018

En tankevækkende og stærk film om Churchill, der fik verdenshistorisk betydning, og som vidste, at man aldrig nogensinde må række Fanden en lillefinger.[mere]


Wonder

Drama, Top 10 2017

Af: Sprint Aagaard Korsholm 05.01.2018

Auggie er født med en alvorlig sygdom og har et deformt ansigt. Hvordan skal han klare sig blandt almindelige børn og deres trang til mobning?[mere]


The Post

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 11.04.2018

Interessant film om Washington Posts afsløring af skiftende amerikanske præsidenters usandheder om Vietnamkrigen.[mere]


Wonder Woman

Adventure, Drama, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 06.06.2017

Velfortalt dramatisk og betagende historie om amazonkrigeren Diana Prince, som tager sine beslutninger og vælger at udvise heltemod på grund af samvittighed og moral.[mere]


Coco

Adventure, Animation, Familiefilm, Komedie, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2017

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 12.02.2018

13-årige Miguel havner i De Dødes Land, hvor han skal finde sin tipoldefar for at komme hjem igen.[mere]


Star Wars: The Last Jedi

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 14.12.2017

Dejligt at 2'eren i den nye trilogi har mange fællestræk fra de gamle film. I denne film stjæler Daisy Ridley hjerterne totalt.[mere]

Annoncer