• THE PERSONAL HISTORY OG DAVID COPPERFIELD nu på Filmstriben.dk

  • THE JOURNEY nu på HBO

  • THE MESSENGER (KURIER) nu på Netflix

  • DOWNTON ABBEY nu på Netflix

  • NOMADLAND i biografen

  • LOVE AND MONSTERS på Netflix

  • URMAGEREN (ELSER) nu på HBO

Alle anmeldelser - Action

Star Wars: The Last Jedi

ActionAdventureScience fictionTop 10 2017
Produktionsår: 2017
Varighed: 150 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Rian Johnson,
Medvirkende: Daisy RidleyJohn BoyegaAdam DriverOscar Isaac,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 14.12.2017MINDER OM GAMLE DAGE

I disse tider, hvor traditionelle manderoller helst skal overtages af kvinder, er det heldigvis lykkedes at finde en fantastisk velegnet skuespiller til hovedrollen i de tre nye Star Wars-film, nemlig Daisy Ridley. Hun stjæler billedet og hjerterne totalt, når hun er på skærmen, og det er hun heldigvis i store dele af filmen. Vi blev introduceret til hende i den første af de tre nye, nemlig i Star Wars: The Force Awakens, som jeg var totalt begejstret over. Daisy Ridley spiller den unge Rey, som langsomt opdager de særlige kræfter, hun har, og som kommer til at spille en afgørende rolle i kampen mellem imperiet og oprørerne.

Hovedpersonerne
Det skønne sci-fi-western univers, som George Lucas i sin tid skabte i de første film, er genskabt og lettere fornyet i de indtil videre to nye film – og bestemt også i dette års premiere "The Last Jedi".

Historien fra 7'eren fortsætter her i 8'eren, og vi følger hovedpersonen, Rey, og hendes to bedstevenner, Poe og Finn. Vi møder naturligvis også prinsesse Leia, og altså for sidste gang, da skuespiller Carrie Fisher døde efter optagelserne. Og så møder vi de to superskurke, dels Sith-mesteren Snoke, og dels Kylo Ren, som altså dels er søn af Han Solo, og dels er Sith-mesterens lærling. Vi møder naturligvis også ham, som de brugte store dele af 7'eren på at lede efter, nemlig den forsvundne sidste jedi, Luke Skywalker.

Overraskelser og gamle minder
Der er rigtig mange overraskelser i filmen. Mange "den havde jeg ikke set komme"-opdagelser, hvor vi får ting at vide om Luke Skywalker og opdager sider af skurken Kylo Ren, som er overraskende.

Ellers vil jeg faktisk sige, at alt er ved det gamle. Ligesom 7’eren er der masser af ting i 8’eren, der ligner noget fra de "gamle" film. Masser af fællestræk i historiefortællingen. Masser af scener, hvor man tænker, at det minder om noget af det samme fra de gamle film. Hvordan man forholder sig til det, afhænger af, hvem man er, men for mig er det netop det, der gør, at jeg er så glad for den her nye trilogi. Den minder om gamle dage!

Og så er der alligevel nye ting. Her i 8’eren har instruktøren fx valgt at smide noget markant humor ind. Det var jeg egentlig ikke voldsomt begejstret for. Det var, i mine øjne, ikke nødvendigt. Instruktøren har også valgt at arbejde meget bevidst med farverne. Det er hvidt, sort og rødt i store dele af filmen, og det ser faktisk ret godt ud, rent stilistisk.

Nu er det temmelig svært at fortælle noget særlig dybt om handlingen uden at afsløre noget. Jeg har det dog sådan, skal jeg ærligt sige, at jeg ikke var helt oppe at ringe over filmen. Der var et tidspunkt, hvor jeg greb mig selv i at gabe – hvad der bestemt ikke er et godt tegn. Her, i min anmeldelse på selve dagen, giver jeg derfor filmen 5 stjerner. Men jeg skal se den igen, og helst snart, for at kunne lægge mærke til flere detaljer og nyde sci-fi-western universet så herligt, som det nu engang ér.

Se refleksionen Skæbnetro og Star Wars.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2017

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. DUNKIRK
2. THE GREATEST SHOWMAN - er ikke anmeldt
3. DARKEST HOUR
4. WONDER
5. THE POST
6. WONDER WOMAN
7. COCO
8. STAR WARS: THE LAST JEDI
9. THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS - er ikke anmeldt
10 THE CASE FOR CHRIST - er ikke anmeldt

Top 10 film 2017


Dunkirk

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Peter Greek Kofod 01.08.2017

Et mesterværk! Under anden verdenskrig evakueres mere end 300.000 soldater ved hjælp af små både.[mere]


Darkest Hour

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2017

Af: Ketty Dahl 26.01.2018

En tankevækkende og stærk film om Churchill, der fik verdenshistorisk betydning, og som vidste, at man aldrig nogensinde må række Fanden en lillefinger.[mere]


Wonder

Drama, Top 10 2017

Af: Sprint Aagaard Korsholm 05.01.2018

Auggie er født med en alvorlig sygdom og har et deformt ansigt. Hvordan skal han klare sig blandt almindelige børn og deres trang til mobning?[mere]


The Post

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 11.04.2018

Interessant film om Washington Posts afsløring af skiftende amerikanske præsidenters usandheder om Vietnamkrigen.[mere]


Wonder Woman

Adventure, Drama, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 06.06.2017

Velfortalt dramatisk og betagende historie om amazonkrigeren Diana Prince, som tager sine beslutninger og vælger at udvise heltemod på grund af samvittighed og moral.[mere]


Coco

Adventure, Animation, Familiefilm, Komedie, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2017

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 12.02.2018

13-årige Miguel havner i De Dødes Land, hvor han skal finde sin tipoldefar for at komme hjem igen.[mere]


Star Wars: The Last Jedi

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2017

Af: Carsten Riis Jensen 14.12.2017

Dejligt at 2'eren i den nye trilogi har mange fællestræk fra de gamle film. I denne film stjæler Daisy Ridley hjerterne totalt.[mere]

Annoncer