• SKAM sæson 1 begynder på DR3 | 25-06-18 | kl. 19.10

  • TEMA kristne film Trosbaserede film - fx ALL SAINTS

  • På dvd/blu-ray DARKEST HOUR

  • I biografen BREATHE

  • Film med stikordet FODBOLD Fx - PELE - EN LEGENDES FØDSEL

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx FERDINAND

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Lion

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFilmstriben.dkTop 10 2016
Produktionsår: 2016
Varighed: 120 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Garth Davis,
Medvirkende: Dev PatelSunny PawarNicole KidmanRooney Mara,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 22.02.2017



FIKTION ELLER VIRKELIGHED

For år tilbage indkasserede filmen Slumdog Millionaire, som foregik i den indiske slum, flere Oscars. Nu er vi med filmen "Lion" tilbage i Indien, men hvor "Slumdog Millionaire" var en fiktiv fortælling og et farverigt eventyr, så bygger "Lion" på en virkelig historie, der dog på mange måder ikke er mindre utrolig og eventyrlig.

Fantastisk barneskuespiller
Den lille indiske dreng Saroo på fem år forvilder sig under triste omstændigheder ind i et tog, hvor han falder i søvn. Da toget standser, er han i Calcutta næsten 1600 km væk fra sit hjem. Her tales bengalsk, mens han kun taler hindi, så uden at vide, hvor han er, uden et sprog og uden sin familie, går han fortvivlet og forhutlet rundt i millionbyen. Saroo som barn spilles af den lille Sunny Pawar. En lille, spinkel fyr med store brune øjne, og man elsker ham fra første scene. Efter forskellige forviklinger ender han med via et usselt børnehjem at blive bortadopteret til en australsk familie, hvor han vokser op. Efter 25 år i Australien hos forældre, der elsker ham højt, og hvis kærlighed han gengælder, begynder han med hjælp fra Google Earth, den næsten håbløse jagt på at finde sit indiske hjem. Han kan ikke løsrive sig fra den længsel i ham, der forlanger, at han søger efter sin oprindelige familie og får afklaret, hvad der skete, da han forsvandt. Den voksne Saroo spilles af Dev Patel, som også havde hovedrollen i "Slumdog Millionaire".

Gribende, men også med en langsommelighed i fortællingen
Filmen rører én dybt. Og den første halve time, hvor man følger lille Saroo er både intens og gribende. Ligeledes er den filmet på en måde, så selv de fattige omgivelser, viser en vis skønhed. Billedsiden er simpelthen så utrolig fortællende i sig selv, at ord bliver overflødiggjort. Ligeledes er slutningen dybt rørende og efterlader én mildest talt grådkvalt. Den første halve time fænger fuldstændig og har et flow, hvor man er helt opslugt. Men der kommer en langtrukkenhed over skildringen af Saroos voksenliv i Australien. Man fornemmer hans smerte og længsel, men der går en vis træghed i historien, hvilket er en skam, for Dev Patel er en dygtig skuespiller, og han gør sit bedste for at holde historien i gang.

Filmen formår til en vis grad at sætte fokus på det at være adoptivbarn, uden at den rigtig når helt i dybden med dette tema, måske fordi fokus kommer til at ligge på Saroos søgen efter svar. Dog siger Saroo på et tidspunkt til sin australske mor, at når man adopterer et barn, adopterer man et barn med en bagage, og man adopterer barnets fortid med. Antydningsvist får vi indtrykket af en kærlig familie, der dog har haft sine tunge problemer undervejs. Saroos historie er enestående, men tilbage står det faktum, at 80.000 børn hvert år forsvinder i Indien og overlades til en håbløs skæbne og ufattelig fattigdom.  Ikke alle når som Saroo at opleve kærligheden og nye muligheder hos en god adoptivfamilie og så oven i købet at have en kærlig biologisk mor.

De 80.000 forsvundne børns skæbne står tilbage, når filmen når til rulleteksterne. En rørende og tankevækkende film.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2016

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. SILENCE
2. LA LA LAND
3. HIDDEN FIGURES
4. HACKSAW RIDGE
5. ARRIVAL
6. LION
7. LOVING
8. HILLSONG: LET HOPE RISE - er ikke anmeldt
9. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR
10. FIND DORO


7 ANDRE GODE FILM
som ikke kom med i Top-10 - alfabetisk

Florence
Skøn og pinlig komedie om Florence, der ikke har én ren tone i livet, men som bare vil synge uanset prisen.

Jackie
Portrættet af en knust og skrøbelig enke, der sætter sin vilje igennem for at skabe et godt eftermæle af John F. Kennedy og deres fælles liv.

Manchester By the Sea
Den tillukkede Lee bliver uventet værge for sin nevø og konfronteres med den fortid, han var flygtet fra.

Queen of Katwe
En virkelig historie om en fattig pige i Uganda, der lærer skak gennem kirkens diakonale arbejde og vinder mesterskaber.

Risen
En slags efterfølger til Mel Gibsons "The Passion of the Christ", som fortæller en detektivhistorie om følgerne af Jesu opstandelse. En spændende film, som er tro over for Bibelens ånd.

Vaiana
Disney er taget til Polynesien, hvor Vaiana og Maui kaster sig ud i en redningsaktion med bølgegang, humor og ørehængende sange.

Zootropolis
Disney har lavet en dejlig animationsfilm med rig mulighed for latter. I byen Zootropolis bor alle slags dyr side om side, men selvom de lever i fred med hinanden, viser deres sande natur sig stadig

Top 10 film 2016


Silence

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film, Top 10 2016

Af: Peter Funch Kofod 26.01.2017

Flot og gribende film om de kristnes lidelse og fristelsen til frafald.[mere]


La La Land

Drama, Komedie, Romance, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 25.02.2017

Mia og Sebastian slider for at nå deres drømme i Hollywood og valser ind i hinanden i bestræbelserne.[mere]


Hidden Figures

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2016

Af: Hanne Grove Korsholm 20.02.2017

Velspillet historie om, hvordan tre afroamerikanske kvinder bliver væsentlige for rumprogrammet midt i raceadskillelsens USA i 1960'erne. Det er den omvendte verden. And it's true.[mere]


Hacksaw Ridge

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Anden verdenskrig, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 10.11.2016

I et moderne krigsmesterværk portrætterer Mel Gibson med hidtil uset voldsomhed en kristen amerikansk soldats ukuelige kamp for at rede liv på slagmarken.[mere]


Arrival

Drama, Science fiction, Thriller, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 02.12.2016

En smuk og tankevækkende science fiction-film om, hvor svær kommunikation kan være, når man ikke har et fælles sprog.[mere]


Lion

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Ketty Dahl 22.02.2017

5-årige Saroo kommer bort fra sin familie, da han havner i et tog, som først standser i Calcutta, 1600 km fra sit hjem. En rørende film baseret på virkelige begivenheder.[mere]


Loving

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Top 10 2016

Af: Finn Andersen 06.10.2017

USA’s sorte samvittighed – om forbudt kærlighed. Et intenst drama om kærligheden mellem en hvid mand og en sort kvinde.[mere]


Captain America: Civil War

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 28.04.2016

Har superhelte brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Det er der ikke enighed om i denne medrivende og spændende film fra Marvel-tegneserieuniverset.[mere]


Find Dory

Finding Dory

Adventure, Animation, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 25.08.2016

Fisken Dory har problemer med hukommelsen og kommer væk fra familien. En skøn familiefilm med store temaer.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies