• SKAM sæson 1 begynder på DR3 | 25-06-18 | kl. 19.10

  • TEMA kristne film Trosbaserede film - fx MIRACLES FROM HEAVEN

  • På dvd/blu-ray DARKEST HOUR

  • I biografen BREATHE

  • På dvd WALKING WITH THE ENEMY

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx COCO

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Hidden Figures

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTop 10 2016
Produktionsår: 2016
Varighed: 127 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Theodore Melfi,
Medvirkende: Taraji P. HensonOctavia SpencerJanelle MonáeKevin Kostner,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Hanne Grove Korsholm - 20.02.2017



I MERE END ÉN FORSTAND

"Hidden Figures" udspiller sig især omkring tre voksne afroamerikanske kvinder i begyndelsen af 1960’erne, baseret på en virkelig historie og på en scene med national- og storpolitisk spænding.

De tre kvinder, Dorothy Vaughan, Mary Jackson og Katherine Johnson, arbejder alle i NASA's rumprogram som computere – altså menneskelige beregnere - i kapløbet mellem Sovjetunionen og USA om først at få mennesker ud i rummet. De er del af en større gruppe, men disse tre er bemærkelsesværdige med hhv. mekanisk snilde/ledelse, konstruktivt talent (og ualmindelig frimodighed) og matematisk indsigt. Vi følger deres vej og kamp for at få brugt deres evner til gode for projektet. Det er et kapløb med tiden, så det handler om at bruge og skaffe sig muligheder. Det handler om hårdt arbejde, det handler om at kunne og turde tænke de tanker, ingen endnu har tænkt, og det handler om dyb uretfærdighed. Efter lange arbejdsdage kommer de hjem til de respektive familier, der præges af fattigdom uden nogen usselhed og af kampen for lighed, som dér udspilles i busser og på gader. Kvinderne står fast på, at deres arbejde og position er en del af kampen, godt støttet af præsten, som under gudstjenesten siger nogenlunde sådan: "Vi har tre kvinder i NASA, kan vi få et halleluja for det?"

Der er strid modvind i NASA, chikane, besværlige rammer for ikke-hvide, men der er også nogen, der ser kvindernes talent og bliver den støtte, der skal til, bl.a. lederen af Katherines afdeling, som spilles af Kevin Costner.

Ekstra bonus
Der er megen humor i filmen, bl.a. er det morsomt at følge indførelsen af den første IBM computer (International Business Machine). Computeren fylder et helt rum, som mændene undrende går rundt i uden at kunne få den til at fungere – indtiL …

Kærlighedshistorier bliver der også plads til, børns vilkår og frygt, elegance trods fattigdom. Der er livsglæde, strategi, inspiration, familiesammenhold, uden hvilket kvindernes kamp ikke var lykkedes. Og så er der et lydspor og en billedside, der gør filmen til en rigtig smuk oplevelse.

At se muligheder
I høj grad handler filmen om at se og bruge sine muligheder. Et eller andet sted har jeg hørt, at mulighed ofte betyder hårdt arbejde. Kvinderne giver ikke op, de tør stå fast, også når kamp for et skridt frem rummer risikoen for at blive slået to skridt tilbage. De henter kraft i fællesskabet med hinanden og i andre relationer, også relationen til Gud. Jeg tror ikke, det var tilfældigt, at de var lige dér på lige det tidspunkt. Gud har det med at løfte dem, som andre gerne vil trykke ned, op. Det er spændende at se tro og politik knyttet så tæt sammen. Så titlen "Hidden Figures" er sand i mere end én forstand – find de tanker (tal, udregninger, konstruktioner) vi endnu ikke har set og fyld din plads og brug dine muligheder, selvom du endnu ikke er anerkendt – og hvis du er så heldig at være det, så fyld den alligevel eller løft en anden op.

Skal man overhovedet sige noget dårligt om filmen, så er det, at uden lidt forhåndskendskab til historie, så trækker den nok ikke én i biografen, derfor korte spilletider. Så vær hurtig.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2016

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. SILENCE
2. LA LA LAND
3. HIDDEN FIGURES
4. HACKSAW RIDGE
5. ARRIVAL
6. LION
7. LOVING
8. HILLSONG: LET HOPE RISE - er ikke anmeldt
9. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR
10. FIND DORO


7 ANDRE GODE FILM
som ikke kom med i Top-10 - alfabetisk

Florence
Skøn og pinlig komedie om Florence, der ikke har én ren tone i livet, men som bare vil synge uanset prisen.

Jackie
Portrættet af en knust og skrøbelig enke, der sætter sin vilje igennem for at skabe et godt eftermæle af John F. Kennedy og deres fælles liv.

Manchester By the Sea
Den tillukkede Lee bliver uventet værge for sin nevø og konfronteres med den fortid, han var flygtet fra.

Queen of Katwe
En virkelig historie om en fattig pige i Uganda, der lærer skak gennem kirkens diakonale arbejde og vinder mesterskaber.

Risen
En slags efterfølger til Mel Gibsons "The Passion of the Christ", som fortæller en detektivhistorie om følgerne af Jesu opstandelse. En spændende film, som er tro over for Bibelens ånd.

Vaiana
Disney er taget til Polynesien, hvor Vaiana og Maui kaster sig ud i en redningsaktion med bølgegang, humor og ørehængende sange.

Zootropolis
Disney har lavet en dejlig animationsfilm med rig mulighed for latter. I byen Zootropolis bor alle slags dyr side om side, men selvom de lever i fred med hinanden, viser deres sande natur sig stadig

Top 10 film 2016


Silence

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film, Top 10 2016

Af: Peter Funch Kofod 26.01.2017

Flot og gribende film om de kristnes lidelse og fristelsen til frafald.[mere]


La La Land

Drama, Komedie, Romance, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 25.02.2017

Mia og Sebastian slider for at nå deres drømme i Hollywood og valser ind i hinanden i bestræbelserne.[mere]


Hidden Figures

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2016

Af: Hanne Grove Korsholm 20.02.2017

Velspillet historie om, hvordan tre afroamerikanske kvinder bliver væsentlige for rumprogrammet midt i raceadskillelsens USA i 1960'erne. Det er den omvendte verden. And it's true.[mere]


Hacksaw Ridge

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Anden verdenskrig, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 10.11.2016

I et moderne krigsmesterværk portrætterer Mel Gibson med hidtil uset voldsomhed en kristen amerikansk soldats ukuelige kamp for at rede liv på slagmarken.[mere]


Arrival

Drama, Science fiction, Thriller, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 02.12.2016

En smuk og tankevækkende science fiction-film om, hvor svær kommunikation kan være, når man ikke har et fælles sprog.[mere]


Lion

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Ketty Dahl 22.02.2017

5-årige Saroo kommer bort fra sin familie, da han havner i et tog, som først standser i Calcutta, 1600 km fra sit hjem. En rørende film baseret på virkelige begivenheder.[mere]


Loving

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Top 10 2016

Af: Finn Andersen 06.10.2017

USA’s sorte samvittighed – om forbudt kærlighed. Et intenst drama om kærligheden mellem en hvid mand og en sort kvinde.[mere]


Captain America: Civil War

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 28.04.2016

Har superhelte brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Det er der ikke enighed om i denne medrivende og spændende film fra Marvel-tegneserieuniverset.[mere]


Find Dory

Finding Dory

Adventure, Animation, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 25.08.2016

Fisken Dory har problemer med hukommelsen og kommer væk fra familien. En skøn familiefilm med store temaer.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies