• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx ALL SAINTS

  • På dvd/blu-ray DARKEST HOUR

  • I biografen BREATHE

  • Film med stikordet FODBOLD Fx - PELE - EN LEGENDES FØDSEL

  • Ny på bibliotekets filmstriben.dk I MIN DATTERS NAVN

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx FERDINAND

Alle anmeldelser - Adventure

Find Dory

Finding Dory

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTop 10 2016
Produktionsår: 2016
Varighed: 103 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Andrew StantonAngus MacLane,
Medvirkende: Danske stemmer:Mette LisbyeTroels LybyHans Henrik Clemensen,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 25.08.2016



TAG FAMILIEN MED I BIFFEN

Det er allerede længe siden, at komikeren og studieværten Ellen DeGeneres på amerikansk TV gjorde reklame for "Find Dory". Det er nemlig hende, der står for den engelske stemme til Dory, hvilket hun også gjorde i "Find Nemo". Så det er længe ventet, at filmen nu får premiere.

Filmen er en naturlig fortsættelse af "Find Nemo", og denne gang handler det om den stakkels fisk, Dory, som har problemer med korttidshukommelsen, og som pludselig i glimt begynder at huske sin opvækst og familie. Hun slår sig sammen med sine venner i forsøget på at finde familien – og selvfølgelig går det galt. Dory bliver væk fra dem, og så følger vi ellers hendes forsøg på at finde familien og vennerne, og vennernes ditto forsøg på at finde hende.

Taler til børn og voksne
Som altid, når Pixar laver film, er det store emner, der tages op. Og Pixar har altså denne helt særlige evne til at skabe historier, der på en skøn måde behandler emnerne, og på en måde, som taler til både børn og voksne.

Igen er det emner som identitet, familie og selvværd, der tages op, og der er masser af scener fra filmen, som vil egne sig til at blive vist fx som del af en prædiken.

Dory er fin at identificere sig med. Hun er glemsom, hun er ukoordineret, men hun har "bliv ved at svømme"-mentaliteten i behold, og derfor klarer hun igen og igen skærene. På den måde er hun rigtig god at identificere sig med.

Kunstig identifikation mellem dyr og mennesker
"Find Dory" er en smuk 2’er, og skal jeg komme med en enkelt anke, som også gør, at filmen ikke får 6 stjerner, så er det, at den sidste tredjedel simpelthen tager ideen med dyr, der på flere måder ligner mennesker, alt for langt ud:

Vi præsenteres i sidste del af filmen for en blæksprutte, der kører lastbil (!), og som indgår i en biljagt, efterfulgt af politiet. Jo, det er sjovt at se på, men jeg synes personligt, at identifikationen mellem dyr og mennesker her går alt for langt eller for vidt.

Men tag hele familien med og se "Find Dory", som har mange gode scener og vigtige emner, som er værd at snakke om bagefter.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2016

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. SILENCE
2. LA LA LAND
3. HIDDEN FIGURES
4. HACKSAW RIDGE
5. ARRIVAL
6. LION
7. LOVING
8. HILLSONG: LET HOPE RISE - er ikke anmeldt
9. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR
10. FIND DORO


7 ANDRE GODE FILM
som ikke kom med i Top-10 - alfabetisk

Florence
Skøn og pinlig komedie om Florence, der ikke har én ren tone i livet, men som bare vil synge uanset prisen.

Jackie
Portrættet af en knust og skrøbelig enke, der sætter sin vilje igennem for at skabe et godt eftermæle af John F. Kennedy og deres fælles liv.

Manchester By the Sea
Den tillukkede Lee bliver uventet værge for sin nevø og konfronteres med den fortid, han var flygtet fra.

Queen of Katwe
En virkelig historie om en fattig pige i Uganda, der lærer skak gennem kirkens diakonale arbejde og vinder mesterskaber.

Risen
En slags efterfølger til Mel Gibsons "The Passion of the Christ", som fortæller en detektivhistorie om følgerne af Jesu opstandelse. En spændende film, som er tro over for Bibelens ånd.

Vaiana
Disney er taget til Polynesien, hvor Vaiana og Maui kaster sig ud i en redningsaktion med bølgegang, humor og ørehængende sange.

Zootropolis
Disney har lavet en dejlig animationsfilm med rig mulighed for latter. I byen Zootropolis bor alle slags dyr side om side, men selvom de lever i fred med hinanden, viser deres sande natur sig stadig

Top 10 film 2016


Silence

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film, Top 10 2016

Af: Peter Funch Kofod 26.01.2017

Flot og gribende film om de kristnes lidelse og fristelsen til frafald.[mere]


La La Land

Drama, Komedie, Romance, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 25.02.2017

Mia og Sebastian slider for at nå deres drømme i Hollywood og valser ind i hinanden i bestræbelserne.[mere]


Hidden Figures

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2016

Af: Hanne Grove Korsholm 20.02.2017

Velspillet historie om, hvordan tre afroamerikanske kvinder bliver væsentlige for rumprogrammet midt i raceadskillelsens USA i 1960'erne. Det er den omvendte verden. And it's true.[mere]


Hacksaw Ridge

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Anden verdenskrig, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 10.11.2016

I et moderne krigsmesterværk portrætterer Mel Gibson med hidtil uset voldsomhed en kristen amerikansk soldats ukuelige kamp for at rede liv på slagmarken.[mere]


Arrival

Drama, Science fiction, Thriller, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 02.12.2016

En smuk og tankevækkende science fiction-film om, hvor svær kommunikation kan være, når man ikke har et fælles sprog.[mere]


Lion

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Ketty Dahl 22.02.2017

5-årige Saroo kommer bort fra sin familie, da han havner i et tog, som først standser i Calcutta, 1600 km fra sit hjem. En rørende film baseret på virkelige begivenheder.[mere]


Loving

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Top 10 2016

Af: Finn Andersen 06.10.2017

USA’s sorte samvittighed – om forbudt kærlighed. Et intenst drama om kærligheden mellem en hvid mand og en sort kvinde.[mere]


Captain America: Civil War

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 28.04.2016

Har superhelte brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Det er der ikke enighed om i denne medrivende og spændende film fra Marvel-tegneserieuniverset.[mere]


Find Dory

Finding Dory

Adventure, Animation, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 25.08.2016

Fisken Dory har problemer med hukommelsen og kommer væk fra familien. En skøn familiefilm med store temaer.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies