• THE BIRTH OF A NATION DR2 | 04-02-22 | kl. 20.00

  • 12 YEARS A SLAVE DR2 | 28-01-22 | kl. 20.00

  • THE TRAGEDY OF MACHETH i biografen

  • THE BEST OF ENEMIES udgår fra Netflix 15/2

  • THE ROAD på HBO udover dvd og blu-ray

  • WORTH nu på dvd

  • OM DET UENDELIGE nu på dvd

Alle anmeldelser - Drama

Arrival

DramaScience fictionThrillerTop 10 2016
Produktionsår: 2016
Varighed: 116 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Denis Villeneuve,
Medvirkende: Amy AdamsJeremy RennerForest Whitaker,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 02.12.2016UNDERVISNING I KOMMUNIKATION

"Arrival" er en film, som inden for science fiction-genrens rammer, underviser i kommunikation. Så enkelt og alligevel kompliceret kan det siges. "Arrival" er helt sin egen, og om rumskibene i filmens historie skal opfattes som virkelige eller blot som metaforer, er egentlig underordnet, for det vigtige er, hvad vi her lærer om kommunikation.

Allerede i løbet af filmens første minutter er man klar over, at det her er en særlig film. Hvor en "normal" science fiction-film med bulder og brag ville vise, hvordan rumskibe ankommer, så oplever vi som biografgængere denne ankomst set igennem ansigtsudtrykkene hos en, der står og ser begivenhederne udfolde sig på en tv-skærm. Begivenhederne, som i en typisk Hollywood-film ville være selve det, folk kom for at se, og som selskaberne havde postet millioner i at få til at se fedt ud, får vi her serveret ved at betragte en persons ansigtsudtryk. Jo, jo, "Arrival" er en anderledes film.

At den er anderledes betyder også, at hvis du gerne vil se en actionfyldt science fiction-film, så gå langt uden om "Arrival". Her får du noget helt andet - mere á la Inception, "Contact" og Rumrejsen år 2001.

Sprog og virkelighedsopfattelse
"Arrival" handler som sagt om kommunikation. Den handler om, at de midler, vi bruger til at kommunikere med er afgørende for udfaldet af samtalen. Filmen viser, hvor svært det er at samtale, når man hverken har ét sprog eller ét fælles lederskab. Den handler om sprogvidenskab og Sapir-Whorf-hypotesen (at sprog styrer vores virkelighedsopfattelse).

Uden jeg røber såvel filmens twist som filmens afslutning kan jeg sige, at den handler om, at det bedste våben er at lære et fælles sprog. Og, i hovedkarakterens tilfælde, et sprog, der sprænger alle grænser, inklusive vores lineære tænkning og virkelighedsopfattelse.

Endelig er "Arrival "også stilistisk og cinematografisk en stor nydelse. Det er smukt, smukt filmet.

Der stilles ingen religiøse spørgsmål i filmen. Der tales ikke om Gud. Der tales udelukkende om rumvæsenernes intensioner - og om kommunikation. Men det er heller ikke så ringe endda.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2016

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. SILENCE
2. LA LA LAND
3. HIDDEN FIGURES
4. HACKSAW RIDGE
5. ARRIVAL
6. LION
7. LOVING
8. HILLSONG: LET HOPE RISE - er ikke anmeldt
9. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR
10. FIND DORO


7 ANDRE GODE FILM
som ikke kom med i Top-10 - alfabetisk

Florence
Skøn og pinlig komedie om Florence, der ikke har én ren tone i livet, men som bare vil synge uanset prisen.

Jackie
Portrættet af en knust og skrøbelig enke, der sætter sin vilje igennem for at skabe et godt eftermæle af John F. Kennedy og deres fælles liv.

Manchester By the Sea
Den tillukkede Lee bliver uventet værge for sin nevø og konfronteres med den fortid, han var flygtet fra.

Queen of Katwe
En virkelig historie om en fattig pige i Uganda, der lærer skak gennem kirkens diakonale arbejde og vinder mesterskaber.

Risen
En slags efterfølger til Mel Gibsons "The Passion of the Christ", som fortæller en detektivhistorie om følgerne af Jesu opstandelse. En spændende film, som er tro over for Bibelens ånd.

Vaiana
Disney er taget til Polynesien, hvor Vaiana og Maui kaster sig ud i en redningsaktion med bølgegang, humor og ørehængende sange.

Zootropolis
Disney har lavet en dejlig animationsfilm med rig mulighed for latter. I byen Zootropolis bor alle slags dyr side om side, men selvom de lever i fred med hinanden, viser deres sande natur sig stadig

Top 10 film 2016


Silence

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film, Top 10 2016

Af: Peter Greek Kofod 26.01.2017

Flot og gribende film om de kristnes lidelse og fristelsen til frafald.[mere]


La La Land

Drama, Komedie, Romance, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 25.02.2017

Mia og Sebastian slider for at nå deres drømme i Hollywood og valser ind i hinanden i bestræbelserne.[mere]


Hidden Figures

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2016

Af: Hanne Grove Korsholm 20.02.2017

Velspillet historie om, hvordan tre afroamerikanske kvinder bliver væsentlige for rumprogrammet midt i raceadskillelsens USA i 1960'erne. Det er den omvendte verden. And it's true.[mere]


Hacksaw Ridge

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Anden verdenskrig, Top 10 2016

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 10.11.2016

I et moderne krigsmesterværk portrætterer Mel Gibson med hidtil uset voldsomhed en kristen amerikansk soldats ukuelige kamp for at redde liv på slagmarken.[mere]


Arrival

Drama, Science fiction, Thriller, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 02.12.2016

En smuk og tankevækkende science fiction-film om, hvor svær kommunikation kan være, når man ikke har et fælles sprog.[mere]


Lion

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2016

Af: Ketty Dahl 22.02.2017

5-årige Saroo kommer bort fra sin familie, da han havner i et tog, som først standser i Calcutta, 1600 km fra sit hjem. En rørende film baseret på virkelige begivenheder.[mere]


Loving

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Top 10 2016

Af: Finn Andersen 06.10.2017

USA’s sorte samvittighed – om forbudt kærlighed. Et intenst drama om kærligheden mellem en hvid mand og en sort kvinde.[mere]


Captain America: Civil War

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 28.04.2016

Har superhelte brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Det er der ikke enighed om i denne medrivende og spændende film fra Marvel-tegneserieuniverset.[mere]


Find Dory

Finding Dory

Adventure, Animation, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2016

Af: Carsten Riis Jensen 25.08.2016

Fisken Dory har problemer med hukommelsen og kommer væk fra familien. En skøn familiefilm med store temaer.[mere]

Annoncer