• VANDRINGSMANDEN - dokumentar om ARNE HAUGEN SØRENSEN

  • TEMA Bibelfilm fx PAUL, APOSTLE OF CHRIST

  • TEMA - kristne film fx BREAKTHROUGH

  • TEMA familiefilm fra 11 år Fx MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL - på dvd/blu-ray i denne uge

  • TEMA - BIOGRAFISKE FILM fx Netflix-filmen THE TWO POPES

Alle anmeldelser - Drama

Mr. Holmes

DramaTop 10 2015
Produktionsår: 2015
Varighed: 99 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Bill Condon,
Medvirkende: Ian McKellenLaura LinneyMilo Parker,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 08.12.2015



SHERLOCK SER TILBAGE
Vi er i året 1947. Sherlock Holmes er blevet 93 år gammel. Han har for længst trukket sig tilbage til en stille tilværelse på landet, hvor hans vigtigste beskæftigelse er at passe bier. Nu plager det ham, at han ikke rigtig kan huske, hvorfor han egentlig stoppede sin virksomhed som detektiv. For at hjælpe på den svigtende hukommelse eksperimenterer han med medikamenter, der kan modvirke den snigende demens. Han har Doktor Watsons beretning om sagen. Den er udgivet med titlen Et studie i rødt, men den er fyldt med så mange frugter af Watsons fantasi, at Holmes ikke kan bruge den til noget. I filmen følger vi, hvordan han efterhånden får styr på, hvad der egentlig skete dengang. Erkendelsen er både smertelig og befriende.

Der er tre hovedpersoner, som betyder noget. Alle øvrige er stort set kun den staffage, som er nødvendig, for at holde begivenhederne gående. Stilfærdigt og langsomt rulles fortællingen op, men det sker så begavet og kunstnerisk flot, at vi ikke på noget tidspunkt overvejede at droppe ud. Ian McKellen er perfekt som den gnavne, ufølsomme, og alligevel indtagende Sherlock Holmes. Hans husholderske spilles fint af Laura Linney. Og Milo Parker er et fund som hendes søn Roger, der inspirerer Holmes til at huske tilbage i sit liv, så han kan finde ud af, hvorfor han har så mange dårlige følelser forbundet med sin sidste sag.

For kendere af Sherlock Holmes' bedrifter er der mange sjove antydninger i filmen. Det viser sig, at han i virkeligheden ikke ryger pibe, at han altid går med høj hat og ikke den karakteristiske jagthue, men hans evne til at uddrage en overraskende mængde facts af små spor er lige så overraskende, som i Watsons bøger.

Filmen bevæger sig omkring et par temaer, men ikke på en måde, så man kan sige, at der er et tydeligt budskab. Det tætteste, man kommer på det, er nok i Holmes' råd til Roger, som har såret sin mor: "Gå efter hende. Undskyld de sårende ting, du sagde. Undskylder du ikke, vil du fortryde." Og Rogers mor konstaterer, at Roger dermed lærte, at man ikke skal sige alt. Heller ikke selv om det er sandt. Holmes lærer Roger, at en god søn altid gør, hvad hans mor beder ham om. Sherlock Holmes selv erkender, at nogle gange hjælper man bedst et andet menneske, ved at "tilrettelægge" sandheden lidt efter omstændighederne. Det var det, han skulle have gjort ved afslutningen af sin sidste sag i stedet for at være egoistisk.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2015

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. INDERST INDE
2. SPOTLIGHT
3. ROOM
4. STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
5. EVENTYRET OM ASKEPOT
6. MAD MAX: FURY ROAD
7. MR. HOLMES
8. BROOKLYN
9. THE MARTIAN
10. CREED

Top 10 film 2015


Inderst inde

Inside Out

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm 11 år, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 28.08.2015

For en 11-årig pige er følelser som glæde, sorg, vrede osv. blevet animerede figurer, der bor på et kontor i hendes hoved.[mere]


Spotlight

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 29.02.2016

En yderst virkelighedstro film om en avis, der kommer på sporet af katolske præsters misbrug af børn. Filmen har vundet en Oscar for bedste film. [mere]


Room

Drama, Top 10 2015

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 16.09.2016

De første 5 år af sit liv er Jack sammen med sin mor fange i et rum. En ekstrem stærk film med formidable skuespilpræstationer.[mere]


Star Wars: The Force Awakens

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 16.12.2015

Eventyr og stemningen lever stadig i den nye Star Wars-film, hvor gamle kendinge dukker op igen og nye, spændende karakterer introduceres.[mere]


Eventyret om Askepot

Cinderella

Adventure, Drama, Romance, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2015

Af: Anethe Vidjelund Birkeli 04.06.2015

Disneys filmatisering af Askepot er både traditionel og moderniseret. For eksempel har Askepot kritiske spørgsmål, og det er hende, der frier til prinsen.[mere]


Mad Max: Fury Road

Action, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 15.05.2015

I en postapokalyptisk verden af ørken og sand kæmper zombielignende mennesker for overlevelse - alt sammen i et hæsblæsende tempo.[mere]


Mr. Holmes

Drama, Top 10 2015

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 08.12.2015

Sherlock Holmes er blevet gammel og prøver at huske, hvorfor hans sidste detektivopgave fik ham til at stoppe. Hvad skete der egentlig? [mere]


Brooklyn

Drama, Romance, Top 10 2015

Af: Johan Schmidt Larsen 26.07.2016

Filmens handling har potentiale til at blive en vedkommende og varm indvandrerhistorie. Trods en flot rolleliste forbliver filmen underlig uforløst og uengagerende.[mere]


The Martian

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Nicolai Bach Woller 08.10.2015

Et menneskes kamp mod naturen… På Mars. Visuelt er filmen utrolig flot og minder om en slags futuristisk "Cast Away". [mere]


Creed

Drama, TEMA Sportsfilm, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 27.09.2016

En film om boksning, hvor realistisk træning og realistiske kampscener heldigvis fylder meget. Man får god og enkel underholdning i en film, der hylder dyder som målrettethed, ærlighed og udholdenhed.[mere]

Annoncer