• HEAVEN IS FOR REAL TV3 | 26-09-21 | kl. 14.55

  • THE GOOD LIE nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • THE PROMISE nu på TV2 Play udover dvd og blu-ray

  • Den trosbaserede film I STILL BELIEVE på YouSee-tv

  • THE SONG OF NAMES nu på Netflix

  • MARGRETE DEN FØRSTE i biografen

  • DA HITLER STJAL DEN LYSERØDE KANIN nu på dvd

  • KNIVES OUT - VAR DET MORD? på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Mad Max: Fury Road

ActionScience fictionTop 10 2015
Produktionsår: 2015
Varighed: 120 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: George Miller,
Medvirkende: Tom HardyCharlize TheronNicholas Hoult,
Stikord:
 Kamp,










Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 15.05.2015



ØRKENBILRÆS I HØJESTE GEAR
Efter jeg har set alle "Fast and Furious"-filmene, hvor der er masser af biler og fart, så er det en ganske voldsom oplevelse at se den nye "Mad Max"-film. Her er der også biler og fart, men på et niveau, der langt overstiger "Fast and Furious", og i en fantasiverden, som er så støvet – bogstavelig talt – at man som biografgænger bliver helt tør i halsen af de mange ørkenbilleder.

Det må være en stor fornøjelse for en instruktør at kunne genoptage og genindspille en film, man som instruktør har lavet for en hel del år siden på et minimalt budget. Men denne gang med knap en milliard kroner i ryggen og med moderne computergrafik som hjælpemiddel.

Den nye "Mad Max"-film minder sine steder om originalerne, med Mel Gibson i hovedrollen, men her er der bare skruet op for filmteknik og action i en grad, som er overvældende.

På mange måder minder "Mad Max: Fury Road" om det visuelle indtryk fra filmen "300", og man befinder sig som tilskuer i en dyster, postapokalyptisk verden af ørken og sand og zombielignende mennesker, som kæmper for overlevelse.

Noget andet specielt ved "Mad Max: Fury Road" er, at den stort set fra start til slut er ét langt bilræs. Næsten hele handlingen foregår i høj hastighed i diverse underligt sammensatte biler, på vej igennem det golde ørkenlandskab efter den sidste atomkrig.

Der skal rigtig meget til af en instruktør og en fotograf, for at få sådan en film til at fungere, når det meste af handlingen foregår i fuld fart. Men det fungerer, ingen tvivl om det. Jeg greb mig selv i flere gange under filmen at udbryde "Hold da op!" – og det er et godt tegn på, at det hele går op i en højere enhed og oven i købet på en overraskende, ja, overrumplende måde.

Er der så noget som helst tematisk at komme efter i filmen? Nej, egentlig ikke. Se den for den utrolige fantasiverden, de vilde kostumer og biler og den effektivt klippede action. Man kommer ikke ud af biografen med følelsen af at have set en film, der ændrer noget eller giver anledning til en god snak om værdier og moral.

Eneste "tema" i filmen er, som i de oprindelige "Mad Max"-film, at maskinerne – bilerne – er menneskene overlegne. Det er hårdt stål mod kød og blod, og det er stålet - maskinerne - der vinder. Det er ikke bare biler; det er dræberbiler.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2015

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. INDERST INDE
2. SPOTLIGHT
3. ROOM
4. STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
5. EVENTYRET OM ASKEPOT
6. MAD MAX: FURY ROAD
7. MR. HOLMES
8. BROOKLYN
9. THE MARTIAN
10. CREED

Top 10 film 2015


Inderst inde

Inside Out

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm 11 år, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 28.08.2015

For en 11-årig pige er følelser som glæde, sorg, vrede osv. blevet animerede figurer, der bor på et kontor i hendes hoved.[mere]


Spotlight

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 29.02.2016

En yderst virkelighedstro film om en avis, der kommer på sporet af katolske præsters misbrug af børn. Filmen har vundet en Oscar for bedste film. [mere]


Room

Drama, Top 10 2015

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 16.09.2016

De første 5 år af sit liv er Jack sammen med sin mor fange i et rum. En ekstrem stærk film med formidable skuespilpræstationer.[mere]


Star Wars: The Force Awakens

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 16.12.2015

Eventyr og stemningen lever stadig i den nye Star Wars-film, hvor gamle kendinge dukker op igen og nye, spændende karakterer introduceres.[mere]


Eventyret om Askepot

Cinderella

Adventure, Drama, Romance, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2015

Af: Anethe Vidjelund Birkeli 04.06.2015

Disneys filmatisering af Askepot er både traditionel og moderniseret. For eksempel har Askepot kritiske spørgsmål, og det er hende, der frier til prinsen.[mere]


Mad Max: Fury Road

Action, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 15.05.2015

I en postapokalyptisk verden af ørken og sand kæmper zombielignende mennesker for overlevelse - alt sammen i et hæsblæsende tempo.[mere]


Mr. Holmes

Drama, Top 10 2015

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 08.12.2015

Sherlock Holmes er blevet gammel og prøver at huske, hvorfor hans sidste detektivopgave fik ham til at stoppe. Hvad skete der egentlig? [mere]


Brooklyn

Drama, Romance, Top 10 2015

Af: Johan Schmidt Larsen 26.07.2016

Filmens handling har potentiale til at blive en vedkommende og varm indvandrerhistorie. Trods en flot rolleliste forbliver filmen underlig uforløst og uengagerende.[mere]


The Martian

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Nicolai Bach Woller 08.10.2015

Et menneskes kamp mod naturen… På Mars. Visuelt er filmen utrolig flot og minder om en slags futuristisk "Cast Away". [mere]


Creed

Drama, TEMA Sportsfilm, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 27.09.2016

En film om boksning, hvor realistisk træning og realistiske kampscener heldigvis fylder meget. Man får god og enkel underholdning i en film, der hylder dyder som målrettethed, ærlighed og udholdenhed.[mere]

Annoncer