• HEAVEN IS FOR REAL TV3 | 26-09-21 | kl. 14.55

  • THE GOOD LIE nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • THE PROMISE nu på TV2 Play udover dvd og blu-ray

  • Den trosbaserede film I STILL BELIEVE på YouSee-tv

  • THE SONG OF NAMES nu på Netflix

  • MARGRETE DEN FØRSTE i biografen

  • DA HITLER STJAL DEN LYSERØDE KANIN nu på dvd

  • KNIVES OUT - VAR DET MORD? på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Creed

DramaTEMA SportsfilmTop 10 2015
Produktionsår: 2015
Varighed: 128 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Ryan Coogler,
Medvirkende: Michael B. JordanSylvester StalloneTessa Thompson,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 27.09.2016



EN OVERSKUELIG HISTORIE MED TYDELIGE POINTER

Den unge og den gamle bokser
Sværvægtsverdensmesteren Rocky Balboa (Sylvester Stallone) er for længst stoppet i ringen på grund af alder. En ung mand opsøger ham og forsøger på alle måder at få ham som træner og mentor. Denne unge mand, Adonis Johnson (Michael Jordan) viser sig at være søn af Balboas tidligere rival, Apollo Creed. Adonis optræder under et andet navn for at skjule sin afstamning. Han ønsker at blive vurderet på det, han selv kan, ikke på at være sin fars søn. Modsat så mange andre unge boksere, ser han ikke boksningen som eneste vej ud af fattigdom. Faktisk er han velhavende og har lige fået en forfremmelse i sit kontorjob, da han kvitter det hele for at bokse. Balboa indvilger modstræbende i at træne ham, og en benhård træning begynder. Det bliver naturligvis også til nogle betydningsfulde kampe, men dem skal man selv se uden at kende resultatet på forhånd.

Flere temaer
Filmen har flere temaer end en normal "Rocky"-film. Ud over temaet med at satse alt på at vinde, er der forholdet mellem Balboa og Adonis, der hele tiden er i udvikling filmen igennem. Det samme gælder Adonis' forhold til det hjem, han forlod for at bokse. Også hans forhold til sin afdøde far og hans betydning for Adonis' selvbillede, er et vigtigt tema. Forholdet til modstanderne beskrives også – lige fra parade-hadet og til en form for broderskab udenfor ringen. Og dertil kommer en enkel, men sød kærlighedshistorie, hvor naboen Bianca (Tessa Thompson) oplever, hvad det indebærer at have en bokser som kæreste. Som i alle Rocky-film er pointerne enkle og meget tydeligt fortalt – men det fungerer egentlig ret godt.

Guf for nørder
For dem, der går op i boksning, er det en fryd at opleve de for en gangs skyld ret realistiske scener med træning og de for en gangs skyld nogenlunde realistiske (og lange) kampscener. Her fortælles der historie på den gode måde: både gennem indhold og gennem form. Dette nydes nok mest af nørder, mens andre kan synes, at træningen tager lige lovlig lang tid af filmen. Men det viser lidt af virkeligheden, hvor fordelingen ofte er otte måneders træning og én times kamp J. Og så har Michael Jordan altså en krop, der virkelig lever op til rollen. Så hvis man vil nyde en toptrimmet sværvægtskrop uden den braktud og de blomkålsører som boksere ellers typisk har fået tævet sig til – så har man en ekstra grund til at se filmen.

Man får god og enkel underholdning, der hylder dyder som målrettethed, ærlighed og udholdenhed.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2015

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. INDERST INDE
2. SPOTLIGHT
3. ROOM
4. STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
5. EVENTYRET OM ASKEPOT
6. MAD MAX: FURY ROAD
7. MR. HOLMES
8. BROOKLYN
9. THE MARTIAN
10. CREED

Top 10 film 2015


Inderst inde

Inside Out

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm 11 år, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 28.08.2015

For en 11-årig pige er følelser som glæde, sorg, vrede osv. blevet animerede figurer, der bor på et kontor i hendes hoved.[mere]


Spotlight

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 29.02.2016

En yderst virkelighedstro film om en avis, der kommer på sporet af katolske præsters misbrug af børn. Filmen har vundet en Oscar for bedste film. [mere]


Room

Drama, Top 10 2015

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 16.09.2016

De første 5 år af sit liv er Jack sammen med sin mor fange i et rum. En ekstrem stærk film med formidable skuespilpræstationer.[mere]


Star Wars: The Force Awakens

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 16.12.2015

Eventyr og stemningen lever stadig i den nye Star Wars-film, hvor gamle kendinge dukker op igen og nye, spændende karakterer introduceres.[mere]


Eventyret om Askepot

Cinderella

Adventure, Drama, Romance, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2015

Af: Anethe Vidjelund Birkeli 04.06.2015

Disneys filmatisering af Askepot er både traditionel og moderniseret. For eksempel har Askepot kritiske spørgsmål, og det er hende, der frier til prinsen.[mere]


Mad Max: Fury Road

Action, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 15.05.2015

I en postapokalyptisk verden af ørken og sand kæmper zombielignende mennesker for overlevelse - alt sammen i et hæsblæsende tempo.[mere]


Mr. Holmes

Drama, Top 10 2015

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 08.12.2015

Sherlock Holmes er blevet gammel og prøver at huske, hvorfor hans sidste detektivopgave fik ham til at stoppe. Hvad skete der egentlig? [mere]


Brooklyn

Drama, Romance, Top 10 2015

Af: Johan Schmidt Larsen 26.07.2016

Filmens handling har potentiale til at blive en vedkommende og varm indvandrerhistorie. Trods en flot rolleliste forbliver filmen underlig uforløst og uengagerende.[mere]


The Martian

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Nicolai Bach Woller 08.10.2015

Et menneskes kamp mod naturen… På Mars. Visuelt er filmen utrolig flot og minder om en slags futuristisk "Cast Away". [mere]


Creed

Drama, TEMA Sportsfilm, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 27.09.2016

En film om boksning, hvor realistisk træning og realistiske kampscener heldigvis fylder meget. Man får god og enkel underholdning i en film, der hylder dyder som målrettethed, ærlighed og udholdenhed.[mere]

Annoncer