• HEAVEN IS FOR REAL TV3 | 26-09-21 | kl. 14.55

  • THE GOOD LIE nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • THE PROMISE nu på TV2 Play udover dvd og blu-ray

  • Den trosbaserede film I STILL BELIEVE på YouSee-tv

  • THE SONG OF NAMES nu på Netflix

  • MARGRETE DEN FØRSTE i biografen

  • DA HITLER STJAL DEN LYSERØDE KANIN nu på dvd

  • KNIVES OUT - VAR DET MORD? på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Brooklyn

DramaRomanceTop 10 2015
Produktionsår: 2015
Varighed: 111 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: John Crowley,
Medvirkende: Saoirse RonanEmory CohenDomhnall GleesonJim Broadbent,
Stikord:
 Valg,










Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 26.07.2016



NY TILVÆRELSE I MILLIONBYEN

Handlingen i "Brooklyn" tager sin begyndelse i 1950'ernes Irland. Den unge kvinde Eilis (Saoirse Ronan) får med økonomisk støtte fra Fader Flood - en irsk katolsk præst i New York – mulighed for at immigrere og begynde en ny og forhåbentlig bedre tilværelse i bydelen Brooklyn.

I millionbyen venter der en radikal anderledes tilværelse, end den hun er vant til i det fattige og noget stillestående Irland. Bag sig har hun efterladt sig sin mor og søsteren Rose. Efter en svær begyndelse med ensomhed og hjemve vinder Eilis langsomt fodfæste i storbyen og på sit arbejde i et fashionabelt varehus. Medvirkende er også, at hun får et værelse i et pensionat, hvor hun tages under ejerens, Mrs. Kehoes (Julie Walters), beskyttende vinger. Ringere bliver det heller ikke af, at hun forelsker sig i Tony (Emory Cohen), en ung og charmerende rørlægger af italiensk afstamning. Deres lykke bliver dog afbrudt, da Eilis tvinges til at vende tilbage til Irland på grund af søsterens sygdom og død.

Opholdet i Irland bliver længere en beregnet og tvinger Eilis til at overveje, hvor hendes fremtid egentlig skal være? I USA eller Irland?

Kendte skuespillere er ikke nok
Så langt, så godt, men det er, som om filmen ikke rigtigt fungerer. Den virker mærkelig uforløst, og det på trods af, at den er instrueret af John Crowley, manden bag Boy A. Desuden har filmen anerkendte skuespillere i de bærende roller: Saoirse Ronan er kendt fra bl.a. Soning og The Lovely Bones, mens Julie Walters spiller den elskelige Mrs. Weasley i Harry Potter-filmene.

Underlig uengageret
Kulisser, kostumer og fotografering er sådan set i orden, men manuskript, instruktion og skuespil virker så underlig uengageret. Historien mangler indre spænding og virker flere steder ufrivillig naiv. Som seer tror jeg ikke på historien og har vanskeligt ved at identificere mig med karaktererne, og det er afgørende i en hvilken som helst film.

Er der da intet positivt at sige om filmen? Jo, den har et positivt og sympatisk portræt af den katolske kirke, og det er ikke hverdagskost i disse tider, men selv dette positive aspekt kan ikke bære filmen igennem.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2015

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. INDERST INDE
2. SPOTLIGHT
3. ROOM
4. STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
5. EVENTYRET OM ASKEPOT
6. MAD MAX: FURY ROAD
7. MR. HOLMES
8. BROOKLYN
9. THE MARTIAN
10. CREED

Top 10 film 2015


Inderst inde

Inside Out

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm 11 år, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 28.08.2015

For en 11-årig pige er følelser som glæde, sorg, vrede osv. blevet animerede figurer, der bor på et kontor i hendes hoved.[mere]


Spotlight

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 29.02.2016

En yderst virkelighedstro film om en avis, der kommer på sporet af katolske præsters misbrug af børn. Filmen har vundet en Oscar for bedste film. [mere]


Room

Drama, Top 10 2015

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen 16.09.2016

De første 5 år af sit liv er Jack sammen med sin mor fange i et rum. En ekstrem stærk film med formidable skuespilpræstationer.[mere]


Star Wars: The Force Awakens

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 16.12.2015

Eventyr og stemningen lever stadig i den nye Star Wars-film, hvor gamle kendinge dukker op igen og nye, spændende karakterer introduceres.[mere]


Eventyret om Askepot

Cinderella

Adventure, Drama, Romance, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2015

Af: Anethe Vidjelund Birkeli 04.06.2015

Disneys filmatisering af Askepot er både traditionel og moderniseret. For eksempel har Askepot kritiske spørgsmål, og det er hende, der frier til prinsen.[mere]


Mad Max: Fury Road

Action, Science fiction, Top 10 2015

Af: Carsten Riis Jensen 15.05.2015

I en postapokalyptisk verden af ørken og sand kæmper zombielignende mennesker for overlevelse - alt sammen i et hæsblæsende tempo.[mere]


Mr. Holmes

Drama, Top 10 2015

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 08.12.2015

Sherlock Holmes er blevet gammel og prøver at huske, hvorfor hans sidste detektivopgave fik ham til at stoppe. Hvad skete der egentlig? [mere]


Brooklyn

Drama, Romance, Top 10 2015

Af: Johan Schmidt Larsen 26.07.2016

Filmens handling har potentiale til at blive en vedkommende og varm indvandrerhistorie. Trods en flot rolleliste forbliver filmen underlig uforløst og uengagerende.[mere]


The Martian

Action, Adventure, Science fiction, Top 10 2015

Af: Nicolai Bach Woller 08.10.2015

Et menneskes kamp mod naturen… På Mars. Visuelt er filmen utrolig flot og minder om en slags futuristisk "Cast Away". [mere]


Creed

Drama, TEMA Sportsfilm, Top 10 2015

Af: Sprint Aagaard Korsholm 27.09.2016

En film om boksning, hvor realistisk træning og realistiske kampscener heldigvis fylder meget. Man får god og enkel underholdning i en film, der hylder dyder som målrettethed, ærlighed og udholdenhed.[mere]

Annoncer