• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx THE SHACK

  • På¨dvd/blu-ray STAR WARS: THE LAST JEDI

  • BEDSTE FILM TOP 10 2017 bl.a. WONDER WOMAN

  • Familiefilm, fx VAIANA

  • TEMA anden verdenskrig Fx THE ZOOKEEPER'S WIFE

Alle anmeldelser - Drama

The Way Way Back

DramaKomedieFilmstriben.dkTop 10 2013
Produktionsår: 2013
Varighed: 103 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Jim RashNat Faxon,
Medvirkende: Steve CarellToni ColletteSam RockwellLiam James,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 17.03.2015



TEENAGER MANGLER GODE ROLLEMODELLER
Den 14-årige Duncan (Liam James) skal på sommerferie med sin mor, Pam (Toni Colette), hendes nye kæreste, Trent (Steve Carell). På vej til ferielejligheden kigger Trent i bakspejlet og spørger Duncan: "Hvad synes du om dig selv på en skala fra 1-10." Det ved den mutte Duncan ikke, men provokeres til at sige 6. "Jeg synes, du er en 3'er," siger Trent.

Ved ankomsten til ferielejligheden bydes de velkommen af den berusede nabo, som i forvejen kender Trent. Hun har behov for at komme med sladder og signalerer en selvoptaget type.  Pam og Trent falder hurtigt i med de andre i ferieområdet med middage og våde varer i hjemmet og i klitterne. Duncan er ikke en udadvendt type og føler sig overhovedet ikke set - og med god grund.

Duncan cykler en tur for at komme væk og finder en medarbejder i badelandet, Owen (Sam Rockwell), som liver hans ven. Owen taler stort set kun ironisk og virker useriøs. Duncan opfatter alt bogstaveligt, så der går lidt tid, før de forstår hinanden. Men det vigtigste er, at Owen "ser" Duncan, og Owen sørger for, at Duncan får et feriejob i badelandet. Det fortæller han dog ikke til sine forældre. En aften har der været fest i badelandet, så Duncan kommer sent hjem. Trent ventet på ham og siger, at kun med tillid og respekt kan deres relationer komme til at fungere. Nogle dage senere kommer Trent først hjem meget sent. Det gør, at Duncan ikke har meget respekt for Trent. En regnvejrsdag skal familien spille et simpelt spil sammen, men de vil ikke følge spillereglerne, og Pam går i protest. Spillet bliver et symptomatisk billede på familien.

Manuskriptforfatterne Jim Rash og Nat Faxon vandt sammen med Alexander Payne en Oscar i 2012 for bedste manuskript til The Descendants - også en film om den svære kommunikation mellem forældre og deres teenagere. I "The Way Way Back" savner Duncan rollemodeller blandt de voksne, indtil han finder Owen. At Trent udråbte ham til en 3'er, tynger ham. Owen prøver at fortælle ham, at han ikke skal lade sig gå på af det. Filmens gode slutning, som står åben, får mig til at give den 2 stjerner i stedet for 1. Andre anmeldere rangerer filmen højt, og Crosswalk.com har filmen på sin top 10-liste fra 2013. Det skyldes, at de betragter den som en god og anderledes coming-of-age film, men efter min smag er der for meget fokus på bikinier og drikkelag til, at den er værdig til den liste.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2013

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. 12 YEARS A SLAVE
2. GRAVITY
3. FROST
4. SAVING MR. BANKS
5. PHILOMENA
6. THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY
7. MUD
8. THE WAY WAY BACK
9. PRISONERS
10. HOBBITTEN: DRAGEN SMAUGS ØDEMARK

Top 10 film 2013


12 Years a Slave

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter U. K. Jensen 24.02.2014

Fantastisk flot og dramatisk Oscar-nomineret storfilm om slaveriets forfærdelige væsen i 1800-tallet. En absolut seværdig og medrivende film.[mere]


Gravity

Drama, Thriller, Top 10 2013

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 11.11.2013

En veteran i rumfart skal på sin sidste tur sammen med en førstegangsastronaut. De beundrer det uendelige verdensrum, men pludselig sker en katastrofe.[mere]


Frost

Frozen

Animation, Komedie, Familiefilm, Top 10 2013, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Sprint Aagaard Korsholm 23.12.2013

En typisk Disney-familiefilm med masser af is og kærlighed og humor. Men "inspireret af H. C. Andersens Snedronningen" er en vildledende etikette.[mere]


Saving Mr. Banks

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2013

Af: Carsten Riis Jensen 14.03.2014

En skøn film, der indeholder meget mere end Disneys kamp om rettighederne til at filmatisere Mary Poppins. Der er stof til eftertanke og modsigelse.[mere]


Philomena

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter E. Nissen 22.08.2014

En fremragende film om kvinden Philomena og en journalists jagt efter Philomenas bortadopterede søn. En tænksom film, som bør ses af alle kristne.[mere]


The Secret Life of Walther Mitty

Action, Adventure, Komedie, Top 10 2013

Af: Henrik Højlund 04.06.2014

Drømmeren og nørden Walther Mitty savner kvinden i sit liv. Pludselig befinder han sig midt i sine vildeste drømme, som fører ham både jorden rundt og til sit hjertes prinsesse.[mere]


Mud

Drama, Top 10 2013, Filmstriben.dk

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 27.03.2014

På en øde ø skjuler en outsider sig. Han har en drøm om at blive forenet med sit livs kærlighed, som han har ubetinget kærlighed til, ja, han har endda begået et mord for den. Et par teenagedrenge vil hjælpe ham.[mere]


The Way Way Back

Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Anette Hedager Nielsen 17.03.2015

Den 14-årige Duncan skal på ferie med sin mor og hendes nye kæreste. De to voksne har kun øje for hinanden, og Duncan er ikke den udadvendte type, men i badeland finder han en voksenven.[mere]


Prisoners

Drama, Krimi, Thriller, Top 10 2013

Af: Sprint Aagaard Korsholm 10.12.2013

En rystende film om selvtægt, som rejser spørgsmål om bl.a. tro og tvivl, bitterhed og had.[mere]


Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Action, Adventure, Filmstriben.dk, Top 10 2013, TEMA Hobbitten og Ringenes Herre

Af: Carsten Riis Jensen 12.12.2013

Hobbitten 2 er fejende flot. Det er skønt endnu engang at blive draget ind i Tolkiens vidunderlige univers.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies