• TEMA kristne film Trosbaserede film - fx THE SHACK

  • På¨dvd/blu-ray STAR WARS: THE LAST JEDI

  • BEDSTE FILM TOP 10 2017 bl.a. WONDER WOMAN

  • Familiefilm, fx VAIANA

  • TEMA anden verdenskrig Fx THE ZOOKEEPER'S WIFE

Alle anmeldelser - Action

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

The Hobbit: The Desolation of Smaug

ActionAdventureFilmstriben.dkTop 10 2013TEMA Hobbitten og Ringenes Herre
Produktionsår: 2013
Varighed: 161 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Peter Jackson,
Medvirkende: Martin FreemanIan McKellenRichard ArmitageBenedict Cumberbatch,
Stikord:
 Magi,










Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 12.12.2013



ET SUS I MAVEN
Den er lang, den er god, men den bærer præg af, at kildematerialet slet ikke er nær så langt, og derfor er "Hobbitten 2" faktisk sine steder for langtrukken. Så enkelt kan det egentlig siges om anden del af filmatiseringen af Hobbitten.

Kulisserne, de tekniske detaljer, computeranimationerne er endnu en gang blændende flot lavet, og som tilskuer er man, ligesom med de tre Ringenes Herre-film, endnu en gang med på en lang rejse med masser af action, humor og alvor undervejs. Ja, man kan næsten kalde både Ringenes Herre og Hobbitten-filmene for roadmovies, som beskriver en livsrejse på såvel det ydre som det indre plan.

Martin Freeman beviser igen, at han er det helt rigtige valg til rollen som Bilbo Sækker, ligesom Elijah Wood var det som Frodo. Martin Freeman har evnen til at underspille, ligesom han gjorde det i "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" og i komedieserien "The Office".

Tolkiens eventyrunivers er fantastisk, vidunderligt og dragende, og instruktør Peter Jackson har sammen med det enorme hold af skulptører, animatorer og skuespillere skabt en billedudgave, man som tilskuer glæder sig til at være en del af i hver film.

I "Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark" begynder vi at se alvoren af de ting, vi kender fra Ringenes Herre-filmene, nemlig den onde Sauron, der fra alle verdenshjørner sammenkalder orker og andet skidt for at overtage herredømmet. Vi ser, hvordan troldmanden Gandalf langsomt opdager, hvad der er på færde, og vi ser dværgenes videre kamp for at genvinde deres underjordiske rige fra dragen Smaug.

Og Smaug, den onde drage, er i høj grad hovedpersonen i "Hobbitten 2". En meget stor del af filmen foregår i dværgenes underjordiske rige, hvor dragen vågner af sin søvn og Bilbo og dværgene forsøger at bekæmpe den. Men hvordan det går, må vi vente med at se til næste jul, hvor "Hobbitten 3" får premiere.

Som nævnt i indledningen bærer filmen præg af, at kildematerialet – altså Tolkiens bog – egentlig ikke har stof nok til hele tre film. Derfor har Peter Jackson været kreativ i form af, at han dels har forlænget mange af scenerne – især kampscenerne, og dels fx har tilføjet et trekantsdrama og en kvindelig elver, som ikke er med i bogen. Det skal der til, for at fylde indhold i tre film, men det betyder desværre også, at både "Hobbitten 2" og – synes jeg – Hobbitten 1 sine steder er langtrukken, og man tænker, om ikke snart handlingen kommer videre.

Samme forsøg på at hive mere ud af kildematerialet kender vi fra fx den første Narnia-film, hvor kampscenerne, som i bogen kun fylder 2 sider, får ekstremt mange minutter på biografskærmen.

Det ændrer dog ikke ved, at "Hobbitten 2" er fejende flot og giver et sus i maven, når man som tilskuer endnu en gang drages ind i Tolkiens vidunderlige univers. "Hobbitten 2" er en dannelsesrejse og et vildt eventyr.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2013

Filmene på årets top 10 liste fra Crosswalk.com indeholder ofte en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende.

Listen er et forsøg på at fremhæve nogle af årets bedste film ud fra både en kunstnerisk og en kristen synsvinkel. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at filmene er for alle. Læs derfor altid anmeldelsen, så du kan danne dit eget indtryk af, om filmen er for dig.

1. 12 YEARS A SLAVE
2. GRAVITY
3. FROST
4. SAVING MR. BANKS
5. PHILOMENA
6. THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY
7. MUD
8. THE WAY WAY BACK
9. PRISONERS
10. HOBBITTEN: DRAGEN SMAUGS ØDEMARK

Top 10 film 2013


12 Years a Slave

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter U. K. Jensen 24.02.2014

Fantastisk flot og dramatisk Oscar-nomineret storfilm om slaveriets forfærdelige væsen i 1800-tallet. En absolut seværdig og medrivende film.[mere]


Gravity

Drama, Thriller, Top 10 2013

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 11.11.2013

En veteran i rumfart skal på sin sidste tur sammen med en førstegangsastronaut. De beundrer det uendelige verdensrum, men pludselig sker en katastrofe.[mere]


Frost

Frozen

Animation, Komedie, Familiefilm, Top 10 2013, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Sprint Aagaard Korsholm 23.12.2013

En typisk Disney-familiefilm med masser af is og kærlighed og humor. Men "inspireret af H. C. Andersens Snedronningen" er en vildledende etikette.[mere]


Saving Mr. Banks

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2013

Af: Carsten Riis Jensen 14.03.2014

En skøn film, der indeholder meget mere end Disneys kamp om rettighederne til at filmatisere Mary Poppins. Der er stof til eftertanke og modsigelse.[mere]


Philomena

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Peter E. Nissen 22.08.2014

En fremragende film om kvinden Philomena og en journalists jagt efter Philomenas bortadopterede søn. En tænksom film, som bør ses af alle kristne.[mere]


The Secret Life of Walther Mitty

Action, Adventure, Komedie, Top 10 2013

Af: Henrik Højlund 04.06.2014

Drømmeren og nørden Walther Mitty savner kvinden i sit liv. Pludselig befinder han sig midt i sine vildeste drømme, som fører ham både jorden rundt og til sit hjertes prinsesse.[mere]


Mud

Drama, Top 10 2013, Filmstriben.dk

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 27.03.2014

På en øde ø skjuler en outsider sig. Han har en drøm om at blive forenet med sit livs kærlighed, som han har ubetinget kærlighed til, ja, han har endda begået et mord for den. Et par teenagedrenge vil hjælpe ham.[mere]


The Way Way Back

Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2013

Af: Anette Hedager Nielsen 17.03.2015

Den 14-årige Duncan skal på ferie med sin mor og hendes nye kæreste. De to voksne har kun øje for hinanden, og Duncan er ikke den udadvendte type, men i badeland finder han en voksenven.[mere]


Prisoners

Drama, Krimi, Thriller, Top 10 2013

Af: Sprint Aagaard Korsholm 10.12.2013

En rystende film om selvtægt, som rejser spørgsmål om bl.a. tro og tvivl, bitterhed og had.[mere]


Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Action, Adventure, Filmstriben.dk, Top 10 2013, TEMA Hobbitten og Ringenes Herre

Af: Carsten Riis Jensen 12.12.2013

Hobbitten 2 er fejende flot. Det er skønt endnu engang at blive draget ind i Tolkiens vidunderlige univers.[mere]

Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies