2023 replica rolex online sale.

  • THE MARVELS nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • MIRAKLET I LE HAVRE nu på filmstriben.dk

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • WIL Netflix-film

  • Oscarvinder fra 1990'erne: FORREST GUMP på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Animation

To på flugt

Tangled

Disney har kastet sig over et eventyr af Grimm, men deres version ligger meget langt fra originalen. Musicalfilmen er den første computeranimerede, 3D film fra selskabet.

AnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTop 10 2010
Produktionsår: 2010
Varighed: 100 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Byron HowardNathan Greno,
Medvirkende: Danske stemmer:Cecilie StenspilAlexandre WillaumeBetty Glosted,
Stikord:
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 04.02.2011Disney har et "klassisk" varemærke, nemlig de mange håndtegnede musical-tegnefilm. Altså film, hvor der synges mange sange – og hvor der typisk er et eller flere "nuttede dyr" med. Blandt disse klassiske, håndtegnede musicalfilm er "Snehvide", "Bambi", "Peter Pan", "Oliver & Co" og mange flere.

Men også Disney gennemgår en udvikling, og den sidste af den HÅND-tegnede slags kom sidste år, nemlig Prinsessen og frøen. Fremover vil disse musical-tegnefilm være computeranimerede, og "To på flugt " er den første af disse.

Hvad udvikling angår, kan man godt – endnu en gang – se, at Disney har opkøbt firmaet Pixar, som står bag de mest vidunderlige computeranimerede film, som fx Op og Ratatouille. Producer på "To på flugt" er da også Pixars chef, John Lassetter. Det samme var tilfældet med Disneys Bolt, hvor ingen var i tvivl om, at her havde Pixar en stor del af æren for den skønne film.

"To på flugt " hedder på engelsk "Tangled". Det betyder "sammenfiltret". Det duer ikke at kalde filmen det på dansk, så derfor har den fået den lidt intetsigende titel "To på flugt".

I virkeligheden handler hele filmen om Rapunzel, eventyret skrevet af brødrene Grimm. Rapunzel, også kendt som Klokkeblomst, var oprindeligt historien om de barnløse forældre, som efter lang tids venten endelig bliver forældre til en lille pige. På grund af morens grådighed (hun får sin mand til at stjæle klokkeblomster fra naboens have), tvinges forældrene til at overlade deres pige til nabokonen, som viser sig at være en heks. Pigen, som har et magisk, langt hår, lukkes inde i et højt tårn.

Det er dette originale Grimm-eventyr, Disney nu har fået fingrene i og lavet en computeranimeret musicalfilm ud af. Bortset fra det med det høje tårn og det lange hår ligner Disneys udgave overhovedet ikke Grimms original. Overhovedet ikke.

Nu er fokus i stedet på hårets magiske kraft og på ungersvenden Flynn Rider (en parodi på 30'ernes filmhelt, Erroll Flynn), som er en slags Robin Hood. Han møder ved et tilfælde den smukke pige med det lange hår, og lokker hende ud af tårnet. Og så starter flugten og de sjove scener, der kan komme ud af den slags.

Personligt vil jeg sige, at jeg kunne i høj grad godt undvære de mange sange. Der kunne sagtens komme en sjov underholdningsfilm ud af det, i stil med Disneys egen "Atlantis" eller lignende, hvor der ikke er en eneste sang.

Når man ser filmen, er det meget tydeligt, at Disney har forsøgt at dele sol og vind lige mellem drenge og piger. Der er lidt til drengene i filmen – og lidt til pigerne. Dog mest til pigerne, ingen tvivl om det. Men ellers er man godt underholdt, hvis man kan holde sangene ud. Og det ender naturligvis lykkeligt, som det sig hør og bør i en Disney musicalfilm.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2010

Mest forløsende film 2010

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

1. TOY STORY 3
2. KONGENS STORE TALE
3. GET LOW
4. TRUE GRIT
5. WINTER'S BONE
6. GRUSOMME MIG
7. TO PÅ FLUGT
8. THE FIGHTER
9. LETTERS TO FATHER JACOB
10. SOM STØV FRA HIMMELEN

Top 10 film 2012


Toy Story 3

Animation, Drama, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Mikael Arendt Laursen 27.08.2010

Woody og hans computeranimerede venner er tilbage i storform i denne dramatiske film for (næsten) alle aldre.[mere]


Kongens store tale

The King's Speech

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2010, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk

Af: Michael Agerbo Mørch 04.03.2011

Oscar-vinderen er et godt kig værd, som ikke overrasker det store, men som fortæller en god og vigtig historie. [mere]


Get Low

Drama, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 31.03.2011

En stærk film om opgør med fortidens fejl og synder, hvor en mand tager sagen i egen hånd, inden det er for sent. [mere]


True Grit

Drama, Western, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 21.02.2011

Coen-brødrene lægger hele prærien ned med denne fremragende fortolkning af en good-old western-klassiker. [mere]


Winter's Bone

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Nicolaj Wibe 07.01.2011

En vidunderlig film om den 17-årige Ree Dolly, der bor alene med to små søskende og en psykisk syg mor.[mere]


Grusomme mig

Despicable Me

Animation, Familiefilm, Top 10 2010, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Mikael Arendt Laursen 25.03.2011

Fantastiske tegninger, sjove figurer, god humor, masser af underholdning og en fin pointe! Hvad mere kan man forlange af en god animationsfilm?[mere]


To på flugt

Tangled

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 04.02.2011

Disney har kastet sig over et eventyr af Grimm, men deres version ligger meget langt fra originalen. Musicalfilmen er den første computeranimerede, 3D film fra selskabet.[mere]


The Fighter

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, TEMA Sportsfilm, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 10.02.2011

The Fighter er en ekstraordinær sportsfilm, fordi den ikke bare sætter fokus på sporten, men på familien bag historien. Og så er det ikke mindst en forløsende film.[mere]


Letters to Father Jacob

Postia pappi Jaakobille

Drama, Top 10 2010

Af: Johan Schmidt Larsen 13.05.2011

Fantastisk film med en sjælden bibelsk dybde. Den finske instruktør Klaus Härö har skabt en enkel og smuk film om blandt andet forsoning og menneskeligt nærvær.[mere]


Som støv fra himmelen

Like Dandelion Dust

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Anders Kronborg 23.09.2011

En film om adoption. Et tankevækkende drama om kampen mellem de biologiske forældre og adoptionsforældrene og barnet midt imellem.[mere]

Annoncer