2023 replica rolex online sale.

  • THE MARVELS nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • MIRAKLET I LE HAVRE nu på filmstriben.dk

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • WIL Netflix-film

  • Oscarvinder fra 1990'erne: FORREST GUMP på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Animation

Grusomme mig

Despicable Me

Fantastiske tegninger, sjove figurer, god humor, masser af underholdning og en fin pointe! Hvad mere kan man forlange af en god animationsfilm?

AnimationFamiliefilmTop 10 2010TEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2010
Varighed: 95 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Chris RenaudPierre CoffinSergio Pablos,
Medvirkende: Danske stemmer:Søren Sætter-LassenCyron MelvilleMartin Brygmann,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Mikael Arendt Laursen - 25.03.2011Gru er en rigtig superskurk, den grummeste af dem alle! Eller det vil sige... han var nok den grummeste engang, for tiderne er skiftet, og nye skurke med nye metoder har overtaget markedet, hvilket Gru har svært ved at acceptere. Det går for alvor op for Gru, da en af de unge konkurrenter viser sig at have stjålet pyramiderne i Giza og erstattet dem med nogle oppustelige attrapper - en storslået forbrydelse! Så for Gru er der kun en ting at gøre: Han må begå en forbrydelse, der er endnu mere fantastisk! Derfor vil han stjæle månen!

Gru bor i et almindeligt villakvarter med naboer og forstadsidyl. Men Grus eget hus er et grotesk monstrum, haven ligner noget, der er ved at udvikle sig til ørken, og så kører han i en gigantisk superskurkebil med en form for jetmotor. Alt dette lader ikke til at genere naboen, der bare ser Gru som en … ja, ganske almindelig nabo. Inde i huset har Gru valgt at indrette sig rigtig superskurkeagtigt med grusomme våben, udstoppede dyr, der spiser hinanden, og andre superskurketing. Jo, Gru plejer helt sikkert sit superskurkeimage så godt, han kan. Kælderen er et kapitel for sig. Her gemmer han et hemmeligt laboratorium beboet af den gale videnskabsmand dr. Nefario og hundredvis af små, gule hjælpere kaldet minioner. Nogen af dem har et øje og andre to, og så minder de på mange måder om de grønne legetøjsrumvæsner fra Toy Story. Hele superskurkeuniverset omkring Gru er virkelig sjovt lavet og bygger på de kendte klichéer fra de klassiske film med superskurke som fx James Bond og Batman.

I sit forsøg på at vende tilbage til toppen inden for sin branche tager Gru kontakt til direktøren for Ondskabens Bank for at låne penge til at realisere sit projekt om at stjæle månen. Desværre bliver han afvist, og det viser sig siden hen, at den konkurrerende, unge superskurk Vector er direktørens søn. Da Gru bliver presset til at gå til kamp mod Vector, opdager han, at tre små piger har adgang til Vectors stærkt bevogtede hus, da han er helt vild med de småkager, som pigerne sælger. Gru adopterer pigerne og får dem til at hjælpe sig. Og så tager handlingen for alvor fart. For nu vil både Gru og Vector have fat i månen og dermed begå den største forbrydelse.

Det er befriende at se en flot animationsfilm, som for en gangs skyld ikke er produceret af Pixar-folkene. Ikke fordi jeg har det mindste imod Pixar, men det er godt med lidt konkurrence til at holde niveauet oppe. Og niveauet er højt også i "Grusomme mig". Teknisk set er der ikke noget at udsætte på filmen, selvom tegnekvaliteten ikke helt kan konkurrere med de allerbedste film i genren. Men den er tæt på. Og så er "Grusomme mig" bare en helt fantastisk sjov og underholdende film, som alle kan være med til at se. Her er godt nok en masse action og også lidt farlige scener, men humoren ligger altid lige bag selv de mest spændende sekvenser, og derfor tror jeg også, at selv meget små børn kan være med her.

Der er også et væsentligt gran af alvor i filmens historie. Gru er blevet svigtet af sin mor (sammenlign hende lige med bedstemoderen i "Sandheden om Rødhætte"!) som barn. Man ser en række flashbacks, hvor Gru forsøger at få sin mors opmærksomhed, men hver gang bliver han afvist og nærmest ignoreret. Det siges ikke direkte i filmen, at dette er årsagen til, at Gru er blevet en ond skurk, men måske kan vi voksne alligevel godt læse det mellem linjerne. Da Gru egentlig har opnået det, som han ville med de tre adopterede piger, er han klar til at skille sig af med dem igen. Men han bliver i virkeligheden mere og mere glad for dem, og da han på et tidspunkt mister dem, går det op for ham, hvad de er kommet til at betyde for ham. Heldigvis ender filmen med, at de tre piger kommer tilbage til Gru, og denne del af filmen er nærmest rørende.

De tre piger Margo, Edith og lille Agnes (hun minder om Bøh fra "Monsters, Inc.") er i sig selv en vigtig del af filmen. De bor på et børnehjem og savner en familie. Tidligt i filmen ser vi dem bede aftenbøn, hvor de også fortæller Gud om den familie, som de så inderligt ønsker sig. Da de kommer hjem til Gru, er de med til at vise ham, at mennesker og familie betyder mere end at være den største skurk i verden. Og sidst i filmen kommer Margo med den forløsende replik til Gru: "Jeg elsker dig!" Modstykket til pigerne er den unge skurk Vector, der lever det smarte liv som nørd og tydeligvis ikke har plads til andre i livet end sig selv og sit enorme ego. Et forkælet enebarn der tror, at verden er hans store legeplads. Men han er en sjov figur i filmen, og alvoren af, at han til sidst ender alene på månen, går ikke rigtigt op for ham.

Jeg kan give "Grusomme mig" en stor anbefaling med på vejen. Den er sjov, sej og sød, og man bliver bare godt underholdt fra først til sidst. Sproget er sobert hele vejen igennem, og animatorerne har virkelig fået lov til at boltre sig i et fantastisk univers, der er en fin blanding af virkelighed og komisk superskurkeverden. Læn dig tilbage, tag et barn på skødet og nyd denne dejlige film!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2010

Mest forløsende film 2010

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

1. TOY STORY 3
2. KONGENS STORE TALE
3. GET LOW
4. TRUE GRIT
5. WINTER'S BONE
6. GRUSOMME MIG
7. TO PÅ FLUGT
8. THE FIGHTER
9. LETTERS TO FATHER JACOB
10. SOM STØV FRA HIMMELEN

Top 10 film 2012


Toy Story 3

Animation, Drama, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Mikael Arendt Laursen 27.08.2010

Woody og hans computeranimerede venner er tilbage i storform i denne dramatiske film for (næsten) alle aldre.[mere]


Kongens store tale

The King's Speech

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2010, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk

Af: Michael Agerbo Mørch 04.03.2011

Oscar-vinderen er et godt kig værd, som ikke overrasker det store, men som fortæller en god og vigtig historie. [mere]


Get Low

Drama, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 31.03.2011

En stærk film om opgør med fortidens fejl og synder, hvor en mand tager sagen i egen hånd, inden det er for sent. [mere]


True Grit

Drama, Western, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 21.02.2011

Coen-brødrene lægger hele prærien ned med denne fremragende fortolkning af en good-old western-klassiker. [mere]


Winter's Bone

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Nicolaj Wibe 07.01.2011

En vidunderlig film om den 17-årige Ree Dolly, der bor alene med to små søskende og en psykisk syg mor.[mere]


Grusomme mig

Despicable Me

Animation, Familiefilm, Top 10 2010, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Mikael Arendt Laursen 25.03.2011

Fantastiske tegninger, sjove figurer, god humor, masser af underholdning og en fin pointe! Hvad mere kan man forlange af en god animationsfilm?[mere]


To på flugt

Tangled

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 04.02.2011

Disney har kastet sig over et eventyr af Grimm, men deres version ligger meget langt fra originalen. Musicalfilmen er den første computeranimerede, 3D film fra selskabet.[mere]


The Fighter

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, TEMA Sportsfilm, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 10.02.2011

The Fighter er en ekstraordinær sportsfilm, fordi den ikke bare sætter fokus på sporten, men på familien bag historien. Og så er det ikke mindst en forløsende film.[mere]


Letters to Father Jacob

Postia pappi Jaakobille

Drama, Top 10 2010

Af: Johan Schmidt Larsen 13.05.2011

Fantastisk film med en sjælden bibelsk dybde. Den finske instruktør Klaus Härö har skabt en enkel og smuk film om blandt andet forsoning og menneskeligt nærvær.[mere]


Som støv fra himmelen

Like Dandelion Dust

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Anders Kronborg 23.09.2011

En film om adoption. Et tankevækkende drama om kampen mellem de biologiske forældre og adoptionsforældrene og barnet midt imellem.[mere]

Annoncer