2023 replica rolex online sale.

  • THE MARVELS nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • MIRAKLET I LE HAVRE nu på filmstriben.dk

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • WIL Netflix-film

  • Oscarvinder fra 1990'erne: FORREST GUMP på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Get Low

En stærk film om opgør med fortidens fejl og synder, hvor en mand tager sagen i egen hånd, inden det er for sent.

DramaTop 10 2010
Produktionsår: 2009
Varighed: 100 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Aaron Schneider,
Medvirkende: Robert DuvallBill MurrayLucas Black,
Stikord:
 Død,


Anmeldelse:

Af: Michael Agerbo Mørch - 31.03.2011De første tre måneder af 2011 har været fantastiske biografmåneder. Og jeg kan med det samme afsløre, at standarden på ingen måde forringes af "Get Low".

Instruktør Aaron Schneider har skabt et gribende værk om en eneboers sidste forsøg på at forsone sig med fortiden. Den aldrende og mildt sagt gnavne Felix Bush (Duvall) har boet alene i skoven i 40 år. Ingen kontakt med nogen. Forståeligt nok går der mange historier om Felix i den nærliggende by. Nogen siger, han endda har slået en mand ihjel i en slåskamp. Men Felix kender på grund af sin isolation ikke disse historier. Men han er interesseret i at kende dem. Derfor arrangerer han sin egen begravelse, hvor alle, der har en historie om ham, inviteres til at deltage. Som ekstra bonus kan man for 5 dollars deltage i en lodtrækning om skødet til hans jord. Den skøre ide købes straks af den excentriske bedemand Frank Quinn (Murray), der betragter sig selv mere som købmand end bedemand!

Men det er ikke så enkelt at stable en begravelsesfest på benene, for der er et helt særligt skelet i skabet, som Felix ikke kan finde frem - og skal han have fred, må det se dagens lys.

At tale skammen frem
Igennem hele denne gode film løber der et tema, som igen og igen bliver italesat: Frank har gjort noget i fortiden, som han ikke har fået sonet. Det er årsagen til hans isolation. Det er et fængsel, han har bygget til sig selv. Jeg sad med den tanke, om ikke Felix har forvekslet begreberne skyld og skam. For de er nemlig ikke det samme. Folk omkring Felix - præster, veninder etc. - som i løbet af filmen langsomt får ham i tale, understreger gang på gang, at han må gøre op med Jesus, så han kan blive løst fra sin skyld. Det er jo sandt nok. I det øjeblik et menneske beder Jesus om tilgivelse for en hvilken som helst synd, er man tilgivet. Punktum. Men der er jo også ting, der hænger ved. Skammen og måske smerten ved det, jeg har gjort over for andre, bliver ikke helbredt ved tilgivelsen. Jeg tror på, at Gud kan hjælpe med lindringen, men der er også en proces, et opgør, som skal tages med de implicerede, og med sig selv.

Felix behøver mere at tilgive sig selv og se sig tilgivet af landsbyens befolkning end af Jesus. For det er skammen, der plager ham, ikke skylden.

Abrupt tale
Filmen er et fascinerende bekendtskab. Skuespillere giver deres karakterer liv og sjæl, og det bevirker, at man tror på udviklingen i den enkelte karakter. Som altid er Duvall fremragende og en klapsalve værd. Filmen er flot, billederne er mættede, og musikken akkompagnerer historien godt. Den anmelderroste Chris Provenzano har skrevet manuskriptet, og han beviser, at han har flair for den gode historie. Som i serien "Mad Men", synes jeg dog, at hans replikker af og til bliver for abrupte. Særligt lagde jeg mærke til det ved præstens tale til Felix' "begravelse". Det er, som om sætninger, der egentlig er smukke og føjelige, ikke får lov at blive gjort færdige, inden den næste skal siges. Det er lidt en skam.

Funus Imaginarium
Den 9. oktober 2010 blev Claus Beck-Nielsen/Das Beckwerk begravet. Eller en voksdukke af ham blev det. Nu lever han under anden identitet og helst uden, hvis han kan komme til det. Kender man den historie, er det svært ikke at trække paralleller mellem den og så "Get Low". Hvor Das Beckwerk har et signal og et budskab, han vil kommunikere, er "Get Low" en mere jordnær og eksistentiel fortælling om en mand, der higer efter befrielse fra fortidens fejl. På den måde har "Get Low" måske mere med virkeligheden at gøre end Das Beckwerks Funus Imaginarium.

Jeg vil varmt anbefale denne film, fordi den sætter store temaer op uden at blive sensationslysten og uden at drive rovdrift på de mekanismer, der virker i os mennesker. Man skal dog gøre sig klart, at filmen sætter sig fast og arbejder videre i én længe efter, man har forladt biografen.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2010

Mest forløsende film 2010

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

1. TOY STORY 3
2. KONGENS STORE TALE
3. GET LOW
4. TRUE GRIT
5. WINTER'S BONE
6. GRUSOMME MIG
7. TO PÅ FLUGT
8. THE FIGHTER
9. LETTERS TO FATHER JACOB
10. SOM STØV FRA HIMMELEN

Top 10 film 2012


Toy Story 3

Animation, Drama, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Mikael Arendt Laursen 27.08.2010

Woody og hans computeranimerede venner er tilbage i storform i denne dramatiske film for (næsten) alle aldre.[mere]


Kongens store tale

The King's Speech

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Top 10 2010, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk

Af: Michael Agerbo Mørch 04.03.2011

Oscar-vinderen er et godt kig værd, som ikke overrasker det store, men som fortæller en god og vigtig historie. [mere]


Get Low

Drama, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 31.03.2011

En stærk film om opgør med fortidens fejl og synder, hvor en mand tager sagen i egen hånd, inden det er for sent. [mere]


True Grit

Drama, Western, Top 10 2010

Af: Michael Agerbo Mørch 21.02.2011

Coen-brødrene lægger hele prærien ned med denne fremragende fortolkning af en good-old western-klassiker. [mere]


Winter's Bone

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Nicolaj Wibe 07.01.2011

En vidunderlig film om den 17-årige Ree Dolly, der bor alene med to små søskende og en psykisk syg mor.[mere]


Grusomme mig

Despicable Me

Animation, Familiefilm, Top 10 2010, TEMA Familiefilm A/7 år

Af: Mikael Arendt Laursen 25.03.2011

Fantastiske tegninger, sjove figurer, god humor, masser af underholdning og en fin pointe! Hvad mere kan man forlange af en god animationsfilm?[mere]


To på flugt

Tangled

Animation, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 04.02.2011

Disney har kastet sig over et eventyr af Grimm, men deres version ligger meget langt fra originalen. Musicalfilmen er den første computeranimerede, 3D film fra selskabet.[mere]


The Fighter

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Filmstriben.dk, TEMA Sportsfilm, Top 10 2010

Af: Carsten Riis Jensen 10.02.2011

The Fighter er en ekstraordinær sportsfilm, fordi den ikke bare sætter fokus på sporten, men på familien bag historien. Og så er det ikke mindst en forløsende film.[mere]


Letters to Father Jacob

Postia pappi Jaakobille

Drama, Top 10 2010

Af: Johan Schmidt Larsen 13.05.2011

Fantastisk film med en sjælden bibelsk dybde. Den finske instruktør Klaus Härö har skabt en enkel og smuk film om blandt andet forsoning og menneskeligt nærvær.[mere]


Som støv fra himmelen

Like Dandelion Dust

Drama, Top 10 2010, Filmstriben.dk

Af: Anders Kronborg 23.09.2011

En film om adoption. Et tankevækkende drama om kampen mellem de biologiske forældre og adoptionsforældrene og barnet midt imellem.[mere]

Annoncer