• THE KINDNESS OF STRANGERS nu på Viaplay udover Netflix, HBO, filmstriben og dvd

  • INTET nu på Netflix

  • JAGTEN PÅ LYKKE nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • BOHEMIAN RHAPSODY nu på HBO udover Netflix, Viaplay, Disney+, dvd og blu-ray

  • TRIANGLE OF SADNESS i biografen

  • DOWNTON ABBEY: EN NY ÆRA nu på dvd og blu-ray

  • DAHMER - MONSTER: THE JEFFREY DAHMER STORY Netflix-serie

  • DOWNSIZING nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

The Visitor

DramaKomedieFilmstriben.dkTop 10 2008
Produktionsår: 2008
Varighed: 104 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Thomas McCarthy,
Medvirkende: Richard JenkinsHaaz SleimanHiam AbbassDanai Jekesai Gurira,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen - 06.03.2009Walter Vale er universitetsprofessor og enkemand. Han er vel det, man kan kalde en sær snegl – og samtidig en lidt grå figur. Han er ikke særlig venlig, men heller ikke særlig udadvendt eller opsøgende. Han passer sin undervisning, skriver på sin bog, forsøger forgæves at lære at spille klaver, og det var så det. Et ganske ordinært liv, som leves af en helt almindelig mand.

En dag bliver Walter sendt fra de trygge rammer i Connecticut til New York, hvor han skal fremlægge en kollegas videnskabelige arbejde på en konference. Walter har ikke stor lyst til det, egentlig, men gør alligevel, hvad han bliver bedt om. I New York har han en lejlighed stående fra dengang, hvor han og hans kone boede der. Måske er det derfor, Walter ikke vil tilbage.

Da han ankommer til lejligheden får han lidt af et chok. For den er ikke tom – der er nogle i den! Syriske Tarek og senegalesiske Zainab er flyttet ind, narret til at leje lejligheden af en fyr, der åbenbart spekulerer i tomme lejligheder. Det første møde mellem de to immigranter og Walter bliver i sagens natur overraskende. Tarek og Zainab indvilliger straks i at forlade lejligheden, og så er alt jo, som det skal være – eller hvad?

Walter får alligevel en lidt underlig smag i munden, følger efter det sympatiske par og tilbyder dem, at de kan dele lejligheden med ham, indtil de finder noget andet.

Thomas McCarthys "The Visitor" er en venligfortalt, lille film om det venskab, der opstår mellem dødbideren Walter og gademusikanten Tarek. McCarthys forrige film, den fine "The Station Agent", handlede også om venskaber, der blev fundet, hvor man mindst ventede det. Hvor "The Station Agent" handlede om en dværg, der arvede en togstation (!), handler "The Visitor" om den pæne middelklassemand, der bliver udfordret af den livsglæde og imødekommenhed, som flygtningen Tarek udstråler.

For Tarek er nemlig flygtning og opholder sig i USA ulovligt – noget, der får afgørende betydning for Walters liv. Pludselig befinder han sig med muligheder for at hjælpe en fremmed, der måske er blevet en ven – pludselig bliver han indigneret, ramt og vred af en tilsyneladende uretfærdighed, der er under opsejling. Men også i den uretfærdighed findes der mulighed for venskab.

Det er en fin film om små ting, McCarthy har lavet – og samtidig kritiserer den også den lovgivning, der fulgte i kølvandet på 11. september 2001. Men selv i sin kritik af det, peger McCarthy på, at der er muligheder for at gøre noget, der er godt. At der er muligheder for at møde og blive rørt af andre mennesker. Hovedrollen som Walter er Richard Jenkins' første store rolle. Han er normalt henvist til biroller i andre film, og netop som en biperson lever Walter, indtil situationen kræver, at han træder i karakter. Jenkins formår med meget få virkemidler at gøre figuren Walter genkendelig og forståelig – han er ganske enkelt fremragende.

Det er filmen også. En bittersød, opbyggelig fortælling om noget af det fineste og mest enkle, vi har: Nemlig venskabet og dets kraft til at forvandle os.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2008

Mest forløsende film 2008

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

1. WALL-E
2. THE VISITOR
3. GRAN TORINO
4. HORTON OG STØVFOLKET HVEM!
5. RACHEL GETTING MARRIED
6. FIREPROOF
7. THE DARK KNIGHT
8. SHUTGUN STORIES - er ikke anmeldt
9. SLUMDOG MILLIONAIRE
10. MAN ON WIRE

Top 10 film 2008


Wall-E

Animation, Komedie, Romance, Science fiction, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2008

Af: Carsten Riis Jensen 29.08.2008

Et Pixar-mesterværk om miljøforureningens konsekvenser, og om kærligheden mellem to robotter.[mere]


The Visitor

Drama, Komedie, Filmstriben.dk, Top 10 2008

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen 06.03.2009

En bittersød film om den anonyme universitetsprofessor, der bliver venner med syriske Tarek.[mere]


Gran Torino

Action, Drama, Thriller, Top 10 2008

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 17.04.2009

Amerikansk og asiatisk kultur støder sammen, og det kommer der noget frugtbart ud af. Men først må alle igennem en del begivenheder, der mærker dem positivt.[mere]


Horton og Støvfolket Hvem!

Horton Hears a Who!

Adventure, Animation, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2008

Af: Nicolaj Wibe 28.09.2010

Horton og Støvfolket Hvem! er filosofi i børnehøjde, men de voksne kan have lige så meget glæde af at se med. En herlig film.[mere]


Rachel Getting Married

Drama, Top 10 2008

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen 19.05.2009

Kym har været på afvænningsklinik og vender hjem til sin søsters bryllup. Men under festen dukker gemte, men ikke glemte hændelser op til overfladen.[mere]


Fireproof

Drama, Affirm films, TEMA Kristne film, Top 10 2008

Af: Carsten Riis Jensen 06.07.2009

Kristen film om ægteskab, brandmænd, kærlighedskrise og troens kraft.[mere]


The Dark Knight

Action, Adventure, Top 10 2008

Af: Carsten Riis Jensen 24.07.2008

Batman vender tilbage i et nervepirrende, velfortalt og spændende actionbrag.[mere]


Slumdog Millionaire

Drama, Komedie, Krimi, Romance, Filmstriben.dk, Top 10 2008

Af: Peter E. Nissen 17.03.2009

Jamal kæmper for at overleve i en verden af fattigdom og menneskelig afstumpethed, men en dag får han mulighed for at deltage i "Hvem vil være millionær".[mere]


Man on Wire

Dokumentar, Top 10 2008, Filmstriben.dk

Af: Mikael Arendt Laursen 07.08.2009

Franskmanden Philippe Petit gennemførte sin utrolige bedrift i august 1974 - vurdér selv, om han er gal eller genial![mere]

Annoncer