2023 replica rolex online sale.

  • THE MARVELS nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • MIRAKLET I LE HAVRE nu på filmstriben.dk

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • WIL Netflix-film

  • Oscarvinder fra 1990'erne: FORREST GUMP på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The New World

Et vidunderligt mesterværk, der vækker stærkt til eftertanke om, hvordan vi passer på jorden - og hinanden.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaRomanceTop 10 2006
Produktionsår: 2005
Varighed: 150 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Terrence Malick,
Medvirkende: Christian BaleChristopher Plummer,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen - 20.07.2007ÅBENBARINGER
Åbenbaringer. Dét er, hvad Terrence Malicks overdådige "The New World" egentlig handler om. Men filmen er selv en af slagsen.

Virginia 1607. Englænderne lander i den nye verden for at erobre den og slå sig ned. Eller: En ussel blanding af lykkeriddere og fredløse ankommer. Inden længe har de opdaget de indfødte og skal nu finde en måde at leve fredfyldt side om side med mennesker af en bogstaveligt talt anden verden.

Kaptajn John Smith (Colin Farrell) møder på en tur til de indfødtes konge dennes indtagende datter Pocahontas (Q'Orianka Kilcher). Han betages, ikke blot af hende, men af alt det, hun repræsenterer - hendes kultur, hendes folk, hendes liv. Hun ser i ham den mand, hun har længtes efter til at kunne give hende frihed.

"Men skæbnen ville det anderledes" - John Smith må forlade Amerika, og ved nyheden om hans død rammes indianerprinsessen af dyb sorg. Samtidig bliver hun en vigtig brik i det stadig mere indviklede spil mellem de indfødte og kolonialisterne og får et liv som kuriøs indbygger i den engelske område Jamestown. Her møder hun en ung enkemand (Christian Bale), som forelsker sig i hende. Hun indvilliger i ægteskabet med briten, og nyheden om denne velintegrerede indianer når helt til England, hvor kongen inviterer hende i audiens. I London finder filmen sin slutning, for Smith er ikke død, men levende, og historiens tråde bindes sammen.

Terrence Malick har siden 1973 blot instrueret fire film. "Badlands" med Sissy Spacek og Martin Sheen var en kontemplativ "Bonnie & Clyde"-historie om et ungt par på morderisk flugt. Himlen på jorden med Richard Gere fra 1978 udkrystalliserede den amerikanske drøm i en storslået og enkel fortælling om begær og magt. "Den Tynde Røde Linie" fra 1998 var et af dét års væsentligste film og måske en af de bedste anti-krigsfilm siden "Dr Strangelove". Og så - i 2005 - "The New World".

Malick er en enestående visionær - kendetegnet ved en dvælende billedkomposition, hvor alt er planlagt med omhu og nøje. Ved at lade billedsiden være den fremaddrivende kraft i sine film taler han med en ret unik stemme og formår at udnytte filmmediet til fulde - og skaber nogle meget smukke film. Samarbejdet med fotografen Emanuel Lubezki i "The New World" er ingen undtagelse. Det er en overdådig film, hvor Malick lader billederne tale til beskueren om den vestlige kulturs møde med den utæmmede og respekterede natur.

For "The New World" er måske mest af alt en kulturhistorisk udviklingshistorie forklædt som skønhedsåbenbaring. Bag den sande historie om Pocahontas, som Malicks opus bygger på, gemmer sig en gennemgribende civilisationskritik og en overrumplende hyldest til naturen. Malick lader Smith forelske sig, ikke blot i Pocahontas, men i alt det, hun og hendes natur repræsenterer: En respekt for skaberværket. Pocahontas, på den anden side, finder hos Smith en kultur, der sætter rammer om hendes tilværelse og som kan give hende en plads. For Smith er mødet med Pocahontas mødet med en åbenbaring, der gør, at han i naturen finder den frihed, han netop er rejst til Amerika i troen på at finde. For Pocahontas bliver mødet med Smith en åbenbaring, for han repræsenterer en kultur hvor netop det, hun kan, værdsættes. Hendes intellekt. Hans naturkærlighed. Hendes naturkærlighed. Hans intellekt. Begge påvirkes af hinanden - bliver måske endda til hinanden til sidst.

Malicks film bliver trods sin skønhed dog på intet tidspunkt sentimental eller docerende. Der er ikke et eneste spor efter Walt Disney i denne udgave af den sande historie om indianerprinsessen, der blev Englands kæledægge. Tværtimod stiller Malicks film skarpt på den gensidige udfordring i mødet mellem Smiths civilisation og Pocahontas'. Letflydende og så smukt, at det ikke kan ydes retfærdighed i en anmeldelse, lader han historien løbe sin gang. Det er en uforglemmelig og ubegribelig film og et vidunderligt mesterværk, der vækker stærkt til eftertanke om, hvordan vi passer på jorden - og hinanden.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Top 10 film 2006

Mest forløsende film 2006

Hvad forstår man ved "forløsende film"? Det er film, som alle indeholder en forløsende historie – nogle gange åbenlyst, andre gange mere skjult. Flere film har helt bogstaveligt en karakter, som repræsenterer en forløser, én der blandt andet skaber forsoning og nærhed mellem mennesker og måske også i forholdet til Gud. I nogle film ligger forløsningen skjult under overfladen, og man må derfor se lidt nøjere efter. Nogle er "feel good"-film, som fremkalder smil og glæde. Andre skildrer mere de mørke sider ved livet og er mere eftertænksomme og reflekterende. Den originale liste findes på www.christianitytoday.com.

1. VEJEN TIL BETLEHEM
2. THE NEW WORLD
3. SOPHIE SHOLL - DE SIDSTE DAGE
4. EN DAG UDEN KRIG
5. THE SECOND CHANCE
6. CHARLOTTES TRYLLESPIND
7. TSOTSI
8. THE THREE BURIALS OG MELQUIADES ESTRADA
9. A SOM AKEELAH
10. CHILDREN OF MEN

Top 10 film 2006


Vejen til Betlehem

The Nativity Story

Drama, Familiefilm, Top 10 2006, TEMA Bibelfilm, TEMA Familiefilm jul

Af: Bettina Drachmann Bech 01.12.2006

"Vejen til Betlehem" er forunderlig, fuld af farer og fornøjelige scener - og ikke en kilometer for lang![mere]


The New World

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Top 10 2006

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen 20.07.2007

Et vidunderligt mesterværk, der vækker stærkt til eftertanke om, hvordan vi passer på jorden - og hinanden.[mere]


Sophie Scholl - de sidste dage

Sophie Scholl - Die Letzten Tage

Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Biografiske film, Top 10 2006

Af: Thomas F. Moesgaard-Christensen 11.05.2006

Troen på Jesus Kristus som herre, drev Sophie ud i illegal sabotage under anden verdenskrig. Hun tages på fersk gerning af nazisterne.[mere]


En dag uden krig

Joyeux Noël

Drama, Top 10 2006, TEMA Julefilm

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek 04.12.2006

Soldater fra tre forskellige lande får under første verdenskrig lov til at fejre jul sammen. Det bliver en helt særlig oplevelse.[mere]


The Second Chance

Drama, Affirm films, TEMA Kristne film, Top 10 2006

Af: Johan Schmidt Larsen 11.08.2006

En forkælet, hvid forstadspræst og en sort gadepræst danner et højst usædvanligt makkerpar, men inden må de grueligt meget igennem.[mere]


Charlottes tryllespind

Charlotte's Web

Drama, Komedie, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2006

Af: Tony Watkins 08.06.2007

Et venskab mellem en gris, en edderkop og pigen Fie hjælper mennesker til at se verden med nye øjne.[mere]


Tsotsi

Drama, Krimi, Top 10 2006, Filmstriben.dk

Af: Thomas Bjerg Mikkelsen 13.02.2007

"Tsotsi" er et barsk, dybtfølt og realistisk drama om bandekriminalitet i en fattig ghetto i Johannesburg.[mere]


The Three Burials of Melquiades Estrada

Adventure, Drama, Krimi, Top 10 2006

Af: Sprint Aagaard Korsholm 03.02.2009

En usædvanlig film med et mesterligt samspil. Her tæller de små nervepirrende detaljer mere de store dramatiske armsving.[mere]


A som Akeelah

Akeelah and the Bee

Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år, Top 10 2006

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen 19.10.2007

Akeelah er dygtig til at stave, og ved at øve sig bliver hun så dygtig, at hun vinder den ene konkurrence efter den anden.[mere]


Children of Men

Science fiction, Thriller, TEMA Julefilm, Top 10 2006

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek 25.05.2007

I en kaosramt verden er en gravid kvindes ufødte barn menneskehedens eneste mulighed for ikke at uddø.[mere]

Annoncer