• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Wonder Woman

Velfortalt dramatisk og betagende historie om amazonkrigeren Diana Prince, som tager sine beslutninger og vælger at udvise heltemod på grund af samvittighed og moral.

AdventureDramaScience fictionTop 10 2017
Produktionsår: 2017
Varighed: 141 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Patty Jenkins,
Medvirkende: Gal GadotChris PineRon Wright,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.06.2017MERE DRAMA END ACTION

Den nyeste superheltefilm, om amazonkvinden Diana Prince, har samme gode kvaliteter som Captain America: The First Avenger (2011), nemlig at den tager sig tid til at fortælle en interessant og spændende historie – og at den er mere drama end action. At "Wonder Woman" har disse to kvaliteter betyder så også, at det skal man være klar over og parat til, når man ser den. Man får nemlig ikke serveret tjubang action før i den sidste halve time.

Amazoner under første verdenskrig
"Wonder Woman" fortæller en flot og spændende historie om, hvordan den græske gud Zeus skabte verden, og skabte amazonerne – kvindekrigere – til at beskytte den. Diana er en af disse amazoner, ja, hun er mere end det. Hun er barn af Zeus og besidder derfor ekstraordinære kræfter.

Tidsmæssigt befinder vi os i slutningen af første verdenskrig. I begyndelsen af filmen får vi fortalt amazonernes oprindelseshistorie, og vi ser, hvordan de lever og træner til kamp på deres usynlige ø. Men alt forandrer sig, da en engelsk spion, som er jaget af nazisterne, pludselig finder øen. Da bliver amazonerne - og særligt Diana - trukket ind i krigen.

Heltemod
Diana Prince spilles af Gal Gadot, en israelsk skuespiller, som også er uddannet inden for martial arts (kampsport). Det ses tydeligt i action-scenerne, at hun har den uddannelse.

"Wonder Woman" er en rigtig fin historie, som først og fremmest handler om ægte heltemod og moral. Diana Prince er opdraget til at beskytte verden, og hun kaster sig ud i kampen mod nazisterne, ikke fordi hun elsker at slås eller vil opnå hæder og ære, men fordi hun ikke kan stå og se på, at ondskaben ødelægger verden. Der er rigtig mange fine scener i filmen, hvor det gøres klart, at hun tager sine beslutninger og vælger at udvise sandt heltemod på grund af samvittighed og moral.

Jeg må sige, at jeg er ganske begejstret for denne film. Som nævnt er den på samme fine niveau som den første "Captain America", og jeg ser den som et rigtig godt eksempel på den slags heltefilm, som man også kan se sammen som familie – og få en snak om gode rollemodeller og heltemod bagefter.

Jeg ser frem til at møde Wonder Woman igen senere på året i den første "Justice League"-film.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer