• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

When the Game Stands Tall

En kristen træner i amerikansk fodbold lægger vægt på høje moralske standarder og har fokus på holdets fortsatte vækst i personlig og åndelig modenhed.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaAffirm filmsTEMA Kristne filmTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2014
Varighed: 115 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Thomas Carter,
Medvirkende: Jim CaviezelAlexander LudwigLaura DernChristopher Berry,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 01.06.2015FÆLLESSKAB I FOKUS
Skuespilleren Jim Caviezel havde svært ved at få nye roller, efter at han spillede Jesus i Mel Gibsons The Passion of the Christ. Filmselskaberne ønskede ikke, at deres film blev associeret med noget kristent/religiøst med Caviezel som medvirkede. Det har betydet, at det siden da typisk har været film, der havde en kristen eller moralsk høj værdi, han har medvirket i.

En af disse film er "When The Game Stands Tall", som er produceret af Sonys afdeling for "værdibaserede film", dvs. det er en Affirm Film.

Filmen bygger på virkelige begivenheder om Bob Ladouceur, som træner et hold i amerikansk fodbold på et college. Bobs træningsmetoder og høje moralske standarder har betydet rigtig meget for holdet. Især hans fokus på fællesskabet i stedet for sejrene; holdets velbefindende og holdets fortsatte vækst i personlig og åndelig modenhed. Derudover er Bob kristen. Det smitter af på hans træningsmetoder og på den almindelige skoleundervisning, han også giver.

Som trosbaseret sportfilm er "When The Game Stands Tall" bedre end den tilsvarende (trosbaserede) Facing The Giants. Jeg har i en artikel her på filmogtro.dk, om Kristne film, skrevet lidt om "Facing the Giants", som i mine øjne har et uheldigt og ubibelsk fokus på, at hvis bare troen på Gud når det korrekte stadie, så kommer lykken og velsignelserne til os på én lang række.

I modsætning hertil er et af budskaberne i "When The Game Stands Tall", at det ikke handler om at sejre, og heller ikke om at nå dertil, hvor troen er så stærk, at sejren er uundgåelig. Nej, det vigtigste er de mennesker, der løber rundt på banen: Deres liv, deres person, deres fortsatte vækst i modenhed.

Der er ingen voldsomme scener i filmen – medmindre man anser amerikansk fodbold for at være voldsom – og den er også herligt fri for sexscener. Filmen egner sig fint til at vise til unge, fx på en ungdomslejr eller konfirmandlejr.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer