• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Action

Warrior

Ekssoldaten Tommy vender hjem, måske for at vinde en præmie i boksning – eller måske for at blive genforenet med far og bror. En voldsom film, men samtidig en troværdig skildring af farens kristne tro.

ActionDramaThrillerTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2011
Varighed: 140 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Gavin O'Connor,
Medvirkende: Joel EdgertonTom HardyNick NolteJennifer Morrison,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 14.03.2012Plaget af en tragisk fortid vender soldaten Tommy (Tom Hardy) hjem for første gang i 14 år. Han ønsker at få hjælp af sin far Paddy (Nick Nolte), så han kan kvalificere sig til Sparta - det største winner-takes-it-all-arrangement i Mixed Martial Art (MMA) - en vild boksesport.

Tommy er tidligere vidunderbarn i brydning, og det baner vej mod mesterskabet, mens hans bror, Brendan (Edgerton), der er tidligere MMA-fighter, vender tilbage til ringen i et desperat forsøg på at redde sin familie fra økonomisk ruin. Selvfølgelig kommer de to brødre til at slås mod hinanden i finalen.

Umiddelbart lyder det ikke så specielt. Men alligevel … Paddy er alkoholiker, men har været ædru i 1000 dage. Alkoholen er baggrunden for, at familien brød op, da Tommy og Brendan var helt unge. Tommy tog med moren, og Brendan blev hos sin far og i nærheden af kæresten, som han senere blev gift med.

Paddy har fået sit liv på ret køl. Han er kommet til tro på Jesus og lever efter anonyme alkoholikeres 12 trin for at holde sig tørlagt. Han lytter til en lydbogen Moby Dick om hvalfangerskibets kamp med den store hvide hval, hvor historien fra  lydbogen har paralleller til de tre mænds kamp i livet og i bokseringen. Både påvirket af alkohol, lydbogens indhold og forholdet til sine sønner råber og græder Paddy "vi er alle fortabte".  Paddy vælger at hjælpe Tommy, men følger desuden i det skjulte med i Brendans kampe.

Tommy er tvær og indelukket både som eksmarinesoldat, søn og bror. Brendan er en elsket fysik-lærer, men økonomien er dårlig, så det er nødvendigt at få fat i en masse penge i en fart. Faren vil gerne genoptage kontakten med begge sønner, og Brendan vil gerne genoptage kontakten med broren. Tommy ønsker derimod ikke at genoptage kontakten.

Filmen bliver lidt for langtrukken, da slutningen er givet allerede 20 minutter inde i filmen. Ca 2/3 henne, hvor råbet "vi er alle fortabte" lyder, har filmen dog et dramatisk vendepunkt med et brag af en slutning. Rigtig dygtigt lavet!

Filmen er flot lavet på trods af længde og det forudsigelige. Skuespillerne er overbevisende i alle roller – selv birollerne som Brendans skoleleder og elever.

Det er ikke en film om en kristen. Men det er en film om en far, der er blevet kristen. En far, der har tydelige mangler og fejl – og i vores øjne er en stor synder. Tilgivelse og forsoning er derfor store emner i filmen – og det skildres meget troværdigt.

Filmen har meget fokus på MMA-kampene. MMA er en meget voldsom form for boksning, hvor brydning og alt muligt andet er tilladt. Det ser ikke ud til, at der er nogen regler. Hvis man ikke bryder sig om den slags sport, så skal man absolut ikke se filmen. Men hvis man kan leve med kampene, er der en god oplevelse, som rigeligt er 3 stjerner værd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer