• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Vilde Rolf smadrer internettet

Ralph Breaks the Internet

Da en wifi router bliver koblet til arkademaskinernes netværk, åbner sig en ny verden med uendelige muligheder for Rolf og Vanilje.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2018
Varighed: 112 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Phil JohnstonRich Moore,
Medvirkende: Danske stemmer:Nikolaj SteenChristiane Schaumburg-MüllerSofie Torp,
Stikord:
 IT,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 08.02.2019FORRYGENDE EVENTYR PÅ INTERNETTET 

Der er siden Vilde Rolf 1 gået 6 år i spilarkaden. De to bedste venner, Rolf og Vanilje, har deres hverdag i hver deres spil, og når arkaden lukker, har de det sjovt sammen i de andre arkademaskiner. Rolf synes, at livet ikke kunne være bedre, men Vanilje savner fornyelse. Da en wifi router pludselig en dag bliver tilkoblet arkademaskinernes strømstik, åbner sig en helt ny verden med uendelige muligheder. Det er dog først, da Vaniljes arkademaskines bilrat går i stykker, at hun og Rolf begiver sig ind på internettet for at skaffe et nyt.

Internettet i børnehøjde
Disney har gjort et enormt godt arbejde med at bringe det store World Wide Web (WWW) til live på samme måde, som de gjorde med de sammenkoblede arkademaskiner i 1'eren. Adskillige velkendte hjemmesider er blevet gjort til store bygninger som skyskrabere og centre, så hele internettet fungerer som en storby med "internettrafik" mellem centrene. Mange af idéerne er dog taget fra Steven Spielbergs film Ready Player One.

Internettet er et utroligt abstrakt og omfattende begreb, som skaberne forsøger at bringe ned i børnehøjde. De har gjort det så godt, som det nu kan gøres. Men det forhindrede ikke, at jeg i biografen oplevede, at små børn blev rastløse og begyndte at kede sig, fordi der i løbet af den næsten 2 timer lange film er lange scener med kompliceret handling og meget dialog. Derudover er det også et interessant valg af skaberne, at der skal indgå scener med "racerløb" i et apokalyptisk Grand Theft Auto-lignende miljø, ved navn Slaughter Race, hvor to tilfældige "brugere" bliver grillet af en flammekaster.

Der er et utal af referencer og humoristiske elementer, både indforståede og åbenlyse, implementeret i omgivelserne. En af de allerbedste scener foregår på Disneys egen hjemmeside, der er lavet om til en internetversion af Disneyland, hvilket man vil lægge mærke til, hvis man har været der. En kæmpe blanding af karakterer fra Disney film gennem tiden, som det aldrig er set før på film. Vi fandt ud af i ”Vilde Rolf 1”, at Vanilje er en prinsesse, så det medfører især én bestemt rigtig underholdende scene.

Venskab i udvikling
Rolf og Vaniljes venskab kommer ud for en tumultagtig omvæltning, for de vil ikke det samme i deres liv. Ralf er 100 procent tilfreds med en ensformig tilværelse, mens Vanilje savner spontaniteten, fornyelse og det uventede. Hun er overbevist om, at hun vil føle sig hjemme i internetspillet Slaughter House, som Rolf er rædselsslagen for.

Det var to meget elskværdige karakterer med to vidt forskellige personligheder, som fik et temmelig uventet venskab i 1'eren, men som nu bliver nødt til at se i øjnene, at de ikke kan være et stenkast fra hinanden til evig tid. Noget, filmen sætter streg under, er, at bedste venner ikke stiller sig i vejen for hinandens drømme.

Det er en velkendt følelse, at man bliver nødt til at tage afsked med sine venner, når man mere eller mindre har boet op ad hinanden til hverdag i lang tid. Det er enormt hjerteskærende, selvom man ved, at man nok skal komme til at ses igen, men at det pludselig ikke sker hver dag, men bare et par dage hver tredje måned eller mere.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.7 af 6. 6 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer