• SKAM sæson 1 begynder på DR3 | 25-06-18 | kl. 19.10

  • TEMA kristne film Trosbaserede film - fx MIRACLES FROM HEAVEN

  • På dvd/blu-ray DARKEST HOUR

  • I biografen BREATHE

  • På dvd WALKING WITH THE ENEMY

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx COCO

Nyheder

En mester i skak fra Uganda

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 05.10.2016Skak som redskab til forandring
Disney har produceret filmen "Queen of Katwe", der er baseret på den virkelige historie - næsten som et eventyr - om en fattig pige i Uganda, der vinder flere mesterskaber i skak.

Den kristne organisation Social Action Commission (SAC) opsøger børn i Katwes slumkvarter. De giver dem gratis grød og bruger skak som et redskab for at skabe social forandring for børnene.

Den kristne pige Phiona Mutesi mistede sin far af aids, så moren er alene med fem børn. De lever fattigt, og Phiona opsøger SAC for at få gratis grød. Hun vil også gerne modtage undervisning i skak, og det viser sig hurtigt, at hun er lærenem. Under vejledning fra medarbejderen Robert Katende fra SAC vinder hun flere og flere mesterskaber.

Kristen skuespiller i en hovedrolle
Robert Katende, der er flygtning fra Ugandas borgerkrig, spilles af David Oyelowo, der selv er kristen og blev Oscar-nomineret for at spille Martin Luther King i Selma. Phiona Mutesi spilles af Madina Nalwanga, mens hendes mor spilles af Lupita Nyong'o, der vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle i 12 Years a Slave. Lupita Nyong'o er selv opvokset i et slumkvarter i Kenya og havde derfor ikke svært ved at leve sig ind i livet i Katwes slumkvarter.

Instruktøren Mira Nair er inder, men har boet i Uganda i mere end 20 år. Hun har været meget opsat på, at filmen skal vise hverdagen i Katwes slumkvarter uden at romantisere det.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*
Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies