• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Thriller

Vantage Point

Under et topmøde i Spanien bliver USA's præsident skudt for øjnene at en masse mennesker. Hver enkelt har oplevet det fra deres synsvinkel.

Thriller
Produktionsår: 2007
Varighed: 90 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Pete Travis,
Medvirkende: Dennis QuaidForest WhitakerMatthew FoxSiqourney Weaver,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Tony Watkins - 02.09.2008Salmanca i Spanien. Der er et topmøde med ledere fra hele verden, og USA's præsident (John Hurt) forventes at holde en nyskabende og fremadrettet tale. En amerikansk tv-kanal står for mediedækningen og instruktør Rex Brooks (Sigourney Weaver) er der for at passe på, at anti-amerikanske demonstrationer ikke skal overskygge den historiske tale, og at journalisterne hellere skal fokusere på selve talen. På et hotelværelse tager en mand med tydelige skudsår sin pistol op, mens han klæder sig på før dagens gøremål. Han er tydelig vagtsom, da han møder sine habitklædte kolleger. I begyndelsen er vi i tvivl om, hvorvidt han er "a good guy" eller "a bad guy", men hurtigt finder vi ud af, at han er Secret Service-agenten Thomas Barnes (Dennis Quad), som er tilbage i tjeneste efter et års pause. Alligevel hænger der flere spørgsmål i luften: Hvorfor har han holdt pause? Hvorfor er kollegerne usikre på, om de virkelig kan stole på ham? Vi bliver hurtigt præsenteret for andre personer, og også her er der en usikkerhed om, hvem disse mennesker egentlig er. Da så præsidenten bliver skudt, lige efter han er gået på scenen, opstår der det rene kaos, og vi aner - ligesom Secret Service-agenterne - ikke, hvem der står bag attentatet. Dermed bliver næsten alle, som er til stede, mistænkt.

Denne tvetydighed er selve kernen i filmen "Vantage Point". Kun gradvist bliver seeren i stand til at vurdere situationer og personer og fælde en dom over, hvem der er helt, og hvem der er skurk i filmen. Vi ser hændelsen fra forskellige synsvinkler gennem otte forskellige personer. Ikke før, man ser verden gennem alle ottes synsvinkler, kan man løse filmens mysterium. Det er kun ved at se historien fra alle, at vi bliver i stand til at se hele billedet.

Den underliggende historie er ganske tynd. Hvis den var blevet fortalt mere enkelt og ligetil, ville vi føle, at den var meget forudsigelig, og det ville opleves endnu mere problematisk, at skurkene opererer uden nogen form for motiver. Selv om "Vantage Point" er en politisk thriller, er det langt fra pointen med den. Filmen handler ikke først og fremmest om selve historien, men snarere om de konkurrerende og tilsyneladende modsigende synsvinkler i den.

Kilde: damaris.no - Læs hele artiklen At se den rigtige vej, som denne anmeldelse er et uddrag af.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer