• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Drama

True Detective (serie)

En spændende krimigyser og samtidig en tankevækkende film om udviklingen i og mellem to efterforskere - en kristen og en ikke-religiøs mand.

DramaKrimiThrillerTEMA Serier
Produktionsår: 2014
Varighed: 438 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Cary Fukunaga,
Medvirkende: Matthew McConaugheyWoody HarrelsonMichelle Monaghan,
Stikord:
 Mord,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 17.04.2015SPÆNDENDE OG MEGET TANKEVÆKKENDE KRIMISERIE
Efterhånden ser flere og flere deres "film" i form af serier. En af de mest anmelderroste serier er "True Detective", der findes på HBO. Første sæson er færdig, og sæson nummer to skulle udkomme sidst i juni 2015.

Rituelle sexmord
Filmen udspilles i Lousianas mere øde og sumpede egne, hvor to efterforskere fra Lousiana politis drabsafdeling i 90'erne efterforsker en serie rituelle sexmord på unge kvinder. Eller rettere: serien udspiller sig i 2012, hvor de to (der nu ikke længere er i politiet) afhøres omkring deres efterforskning den gang. Derfor består filmene af klip mellem forhørslokalerne og flash backs til 90'erne. Sidst i serien forlader de forhørslokalet og går i aktion igen.

Et umage makkerpar
Selve krimi-delen af serien er ret dyster og går ud på at indkredse en seriemorder, der udstyrer sine ofre med rituelle magiske tegn og figurer. Korrupte politifolk, skinhellige præster og løgnagtige magtsyge politikere er noget af det, makkerparret må kæmpe sig igennem for at finde frem til sandheden. Dette er i sig selv spændende og velgennemført. Men de væsentligste kampe og de mest spændende dramaer udspilles i de to mænd og deres forhold til hinanden, til kvinder og til dét at være ansat i politiet. Det er i bogstavelig forstand et umage makkerpar. Martin "Marty" Hart (Woody Harrelson) står for det bundsolide wild west: musklerne og kæben er kraftige, ægteskabet er velfungerende, og han er kristen. Som politimand er han traditionel og vil køre tingene "efter bogen". Rustin "Rust" Cohle (Matthew McConaughey) ser ikke så frygtindgydende ud – men er yderst farlig. Han er single. Han er ikke alene ikke-religiøs, han tror ikke på noget som helst andet. Vi er en meningsløs samling atomer, der er et af naturens vildskud. Han går kun efter sin egen dagsorden og har nogle særdeles utraditionelle måder af fremskaffe oplysninger på. Kombineret med hans synske evne er han derfor i stand til at spore ting, andre ikke kan opfatte.

Filosofi, teologi, psykologi
Undervejs i serien kommer der en del dybsindige samtaler af kortere eller længere varighed mellem de to om de dybere ting i tilværelsen. Her er stof til megen eftertanke. De to er som beskrevet, da de begynder at udforske sagen. Men efterhånden udvikles og afsløres deres personligheder for os, og vi ser, at tingene måske slet ikke er, som de så ud på overfladen. De to (og flere andre skuespillere) spiller fremragende, og jeg måtte gribe mig selv i at engagere mig følelsesmæssigt i, hvordan de udviklede sig. Den slags sker ellers sjældentJ! Der er megen psykologi i denne serie, og kombineret med de ovennævnte indslag af filosofi og teologi gør den en ellers nogenlunde "almindelig god krimi" til noget enestående!

Serie to vil have nye skuespillere, ny location og nyt plot, så det er ikke til at vide, om kvaliteten holder. Men jeg vil i hvert fald give det en chance! Og serie et kan jo fortsat nydes på HBO eller købes på dvd. Der er sexscener og voldsscener – men ikke i voldsomme mængder.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer