• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Trade of Innocents

Et ægtepar vi ikke tie stille med deres viden om børneprostitution i Cambodja. Men det er svært at få samarbejdet med det lokale politi til at fungere på grund af kulturforskelle.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaThriller
Produktionsår: 2012
Varighed: 87 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Christopher Bessette,
Medvirkende: Dermot MulroneyMira SorvinoJohn Billingsley,
Stikord:
 Sex,










Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 23.08.2013



Der hvor du bor, skal du plante et dam kor-træ. Det fortæller den lokale, cambodjanske politiinspektør til agenten Alex. "Dam kor" betyder stum, og meningen er, at i dit liv må du tie stille – være stum – for at overleve. Ser du noget, du ikke bryder dig om, eller noget, som er ulovligt, så ti stille. Så overlever du.

Men det vil Alex ikke. Han og hans hustru, Claire, arbejder nemlig i Cambodja for at afsløre og standse børneprostitution. Og når man i løbet af filmen hører, hvad de som familie selv har været udsat for, så forstår man deres engagement og kamp mod prostitutionen.

Det er klart, at det er med til at højne forståelsen for det livsfarlige spil, disse agenter går ind i, når de rejser rundt, opsøger bordeller og forsøger at redde pigerne: Claire og Alex' egen datter, Abigail, bliver som 7-årig kidnappet, misbrugt og senere myrdet.

Alex prøver at få de lokale betjente, som skal hjælpe dem, til at forstå, at det ikke nytter at være stum eller tie stille. For hvis de ikke åbner munden og taler om sexhandlen, så vil den til sidst opsluge, ja, fortære deres kultur og land. Men det er svært at få samarbejdet til at fungere, og der er tale om et reelt kultursammenstød, bl.a. med et land, hvor mødre sælger deres børn for at få penge til at overleve.

Filmen "Trade of Innocents" er lavet med henblik på at gøre opmærksom på denne sag. Når man ser filmen, er man godt klar over, er her er ikke tale om en instruktørs ihærdige arbejde med at fortælle en medrivende historie og give biografgængerne en visuel og følelsesmæssigt blivende oplevelse, men en hjælpeorganisations forsøg på, gennem filmmediet, at gøre opmærksom på en specifik sag.

Det bærer filmen præg af - negativt forstået, og det er egentlig en skam, for budskabet og det nødvendige i at gøre noget for de uskyldige piger er jo klar nok. Eneste reelt overbevisende karakter i filmen er alfonsen Adderly, som har overbevist sig selv om, at han faktisk elsker og passer godt på de piger, hvis barndom og liv han ødelægger.

Men jeg vil sige, at filmen er værd at se for dens indblik i prostitutionsmiljøet og i, hvad der gør, at forældre sælger deres børn. Filmen kan danne grundlag for gode samtaler og overvejelser om både menneskets værdi, om sex og seksualitet og om, hvordan kristne og kirken aktivt nødvendigvis må engagere sig i at hjælpe uskyldige børn og unge.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer