• SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-vERSE nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GRAN TURISMO nu på Max udover dvd og blu-ray

  • TRE JULEFILMS-ANBEFALINGER bl.a. DE EFTERLADTE

  • VEJEN HJEM i biografen

  • TEMA FAMILIEFILM JUL fx STJERNEN

  • TEMA julefilm fx I HEARD THE BELLS

Alle anmeldelser - Dokumentar

Tintin og mig

Tintin et moi

Anders Østergaards dokumentarfilm om Hergé - skaberen af Tintin - er velfortalt og utrolig flot klippet. En film, man bliver klog af.

DokumentarTEMA Biografiske filmFilmstriben.dk
Produktionsår: 2003
Varighed: 75 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Anders Østergaard,
Medvirkende: HergéNuma SadoulMichael FarrHarry Thompson,
Stikord:









Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 08.11.2011



Tintin-universet er eventyrligt, spændende og morsomt. Børn og voksne over det meste af verden kender den unge reporter Tintin og hans følgesvende Haddock, Terry, Tournesol og Dupond og Dupont.

Med Steven Spielberg og Peter Jacksons Tintin: Enhjørningens hemmelighed (og kommende) computeranimerede Tintin-film er der på ny kommet fokus på den berømte belgier – og på hans skaber, tegneren George Rémi (kunstnernavnet Hergé kommer af at udtale forbogstaverne R og G).

Hergé var en dygtig tegner og historiefortæller, og hans personlige liv og den tid, han levede i, fik stor betydning for de mange Tintin-historier. Det kan man forvisse sig om ved at se denne prisbelønnede danske dokumentarfilm.

Filmen er produceret af Anders Østergaard, som siden har lavet dokumentarfilm som "Gasolin" og "Burma VJ". Det er en velfortalt og utroligt flot klippet og instrueret film. Scenerier fra historierne og samtidige dokumentarklip er klippet sammen og understøttes af båndoptagelser af Hergés stemme. Dokumentarfilmen har da også høstet en lang række priser, heriblandt Bodilprisen.

Filmen fokuserer især på Tintin-albummet Tintin i Tibet, og det med god grund. Der zoomes især ind på én særlig tegning, nemlig tegningen af det styrtede fly midt i snemasserne på et bjerg. I baggrunden ses Tintin, Haddock og en tibetansk bærer komme gående.

Når filmen fokuserer på netop dette album og denne tegning skyldes det, at på det tidspunkt, da Hergé tegner Tintin i Tibet, går han igennem en svær psykisk periode. Han har allerede oplevet at blive misforstået og forrådt, han har været i fængsel – anklaget som nazisympatisør under anden verdenskrig, og nu er han begyndt at drømme underlige drømme: Han fortæller, at han drømmer "i hvidt", dvs. alt er hvidt i drømmene.

Hergé opsøger en psykoanalytiker, og det er i forbindelse med samtalerne med ham, at Hergé tegner Tintin i Tibet, som en slags "personlig renselse", hvor Tintin og Haddock (Hergé personificerede sig skiftevis med disse to karakterer) rejser til netop et hvidt landskab og er på en "åndelig rejse". Albummet bliver således et visuelt billede af Hergés vanskelige psyke på dette tidspunkt.

Tintin i Tibet er langt fra det eneste album, der fortæller noget om Hergé og samtiden. Det gør stort set samtlige album, lige fra det første Tintin i Sovjet. Historierne om Tintin og den udvikling, karaktererne og tegnestilen gennemgår, fortæller en spændende samtidshistorie og en spændende historie om manden og fænomenet Hergé.

På Filmstriben.dk søges på "Tintin et moi".

Se mere om Hergé og Tintin-universet.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer