• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Komedie

Ticket to Paradise

En sober romantisk komedie om et fraskilt par (Roberts og Clooney), der rejser til Bali for at forhindre deres datters ægteskab efter en forelskelse ved første øjekast med en sød fyr fra øen.

KomedieRomance
Produktionsår: 2022
Varighed: 104 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Ol Parker,
Medvirkende: Julia RobertsGeorge ClooneyKaitlyn DeverMaxime Bouttier,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 17.09.2022ET PARADIS MED SLANGER 

Titlen er dobbelttydig. Dels handler filmen helt bogstaveligt om at rejse til et tropisk ferieparadis på Bali, og dels handler den om ægteskabet som et muligt paradis. Lily (Kaitlyn Dever) er den unge smukke, dygtige, flittige studerende, som er nået frem til sin afgangseksamen som jurist. Hendes forældre David (George Clooney) og Georgia (Julia Roberts) klarede kun fem år i ægteskabet. Lily elsker dem begge, og de elsker hende, men da de kommer til at sidde ved siden af hinanden ved hendes dimission, går det galt. De kan ikke udstå hinanden, og det kan de ikke skjule.

Efter denne åbningsscene er stilen og kursen lagt for filmen. Det er en sober romantisk komedie, som følger de uskrevne regler for denne genre. Det komiske ligger rigtig meget - eller næsten udelukkende - i kommunikationen mellem de to fraskilte voksne. Både Roberts og Clooney er ferme til at smide velskrevne, nedsættende bemærkninger efter hinanden, og det gør de i en meget stor del af filmen. De er også elegante og rutinerede skuespillere, der vil kunne redde enhver film. Her er egentlig ikke noget, der skal reddes, for manuskriptet er ganske velskrevet, og den meget enkle historie farer man ikke vild i. Instruktøren har udtalt, at uden de to var der ikke blevet en film, og det har han sikkert ret i. Man kan godt få den tanke, at hele projektet er lavet for at skabe en mulighed for at få dem til at sælge nogle billetter.

Velkommen til bryllup
Men der er mere i filmen, end samspillet mellem Julia Roberts og George Clooney. Romancen mellem Lily og Gede (Maxime Bouttier) er sød og rørende fortalt, og de to unge skuespillere gør det lige så godt som de to hovedpersoner. Gede er en flot, rolig, intelligent og charmerende tangdyrker, som arbejder i pagt med naturen og med havguden, som velsigner hans arbejde. Lily er efter endt eksamen taget på ferie på Bali. I løbet af få uger er hun blevet sikker på, at hendes fremtid ligger på Bali sammen med den fantastiske Gede i den smukke natur og den farverige hinduistiske kultur - og ikke som travl advokat i Los Angeles. Hun mailer til sine forældre, at de er velkomne til bryllup, og de tager straks afsted for at forhindre deres elskede Lily i at begå en katastrofal fejltagelse. De laver en plan, og de aftaler, at de skal have fælles fodslag under gennemførelsen. Der er ikke meget tvivl om. hvordan det hele vil ende, men der kan være lidt spænding om, hvordan tingene vil lægge sig til rette hen mod den lykkelige slutning, som hører til enhver romantisk komedie. Derfor stopper beskrivelsen af handlingen her.

Et ægteskab er mere end kærlighed
Filmen kan give anledning til nogle overvejelser over, om kærligheden alene kan bære et ægteskab igennem. Har David ret, når han siger til Gede: "Om nogle få år har Lily ikke mere nok i det, hun kan få her. Har I fået børn, tager hun dem med til Amerika, for at finde det, hun mangler i sit liv." Og har Georgia og David ret, når de hver for sig beskylder den anden for at være den, der ødelagde deres ægteskab?

Desværre bliver der ikke sagt noget i filmen om, at kærlighed er mere end følelser. Hvis den skal bære et ægteskab igennem, må den høre nøje sammen med trofasthed og opofrelse. Men det finder de to par måske ud af, uden Hollywoods noget letbenede opfattelse af kærligheden.

Filmen er komemt på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer