• Film med stikordet OLYMPIADE fx VILJEN TIL SEJR

  • ARGYLLE på VOD på Apple TV+ eller køb på fx Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR nu på dvd og blu-ray

  • I WANNA DANCE WITH SOMEBODY nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • A QUIET PLACE 2 på dvd og blu-ray

  • UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Thor

En rigtig superheltefilm, hvor personskildringen er meget sort-hvid. Heltene er gode, store og muskuløse, mens de onde er grimme, onde og gør onde ting.

ActionAdventureDrama
Produktionsår: 2011
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Kenneth Branagh,
Medvirkende: Anthony HopkinsChris HemsworthNatalie PortmanTom Hiddleston,
Stikord:
 Kamp,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 29.04.2011Tegneseriernes superhelte-univers er stort. Der er opstået mange superhelte i årtiernes løb. De fleste af dem hører til serieforlaget Marvel Comics. Blandt dem er Spider-Man, X-Men, Hulk, Iron Man – og Thor.

Vi danskere kender Thor fra den nordiske mytologi. Og måske fra tegnefilmen "Valhalla". Men i den amerikanske udgave er Thor også en superhelt. Han optræder første gang som guddommelig superhelt i sin egen tegneserie, begyndende i 1960'erne (se mere på wikipedia). Mange af de plots og personer, der optræder i tegneserien er også med i filmen "Thor".

Baggrunden for tegneserierne og filmen er, at de nordiske guder slet ikke er guder (jordboerne dyrker dem blot som sådan), men de bebor en del af det univers, der udgør Ygdrasil (livstræet). Ygdrasil er en samling af ni planeter/galakser og jorden samt den "planet", Odin og Thor og alle de andre bor på.

Den "planet", de bebor, ligner en mellemting mellem de svævende klippestykker fra Avatar og den svævende by i skyen i Star Wars-filmen "Jediridderen vender tilbage".

Filmen er som sådan blot endnu én i rækken af filmatiseringer af Marvels superhelte. Og derudover er den en forsmag på den "Avengers"-film som er ved at blive produceret (Avengers er endnu en tegneserie, hvor en gruppe superhelte – bl.a. Thor og Iron Man – har slået sig sammen).

Stilistisk er "Thor" ligesom "X-Men"-filmene og Ringenes Herre-filmene, blandet med noget fra den nyeste Superman Returns og "Avatar". Derfor skal man lige vænne sig til at se Odin, Thor og Loke i tøj, der dels nærmest er kopieret fra "X-Men"-filmene, og dels stammer fra tegneserierne.

Der er masser af action i filmen, og som superhelte-film fungerer den fint. Det er en meget sort-hvid film: Heltene er store og muskuløse. De onde er grimme og gør onde ting. Det var interessant at se filmen, og når man lige har vænnet sig til stilen, får man god underholdning ud af den, i stil med "X-Men" og Iron Man.

Mest interessant er vel, at det af alle er Kenneth Branagh, der har instrueret den. Branagh kender vi mest fra de Shakespeare-filmatiseringer, han har lavet eller deltaget i – og særligt den 4 timer lange "Hamlet", hvor han selv spiller hovedrollen.

Se Bibelske motiver i film.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer