• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The Von Trapp Family: A Life of Music

Om den virkelige historie bag klassikeren "The Sound of Music", men filmen har desværre slet ikke gløden og magien fra "The Sound og Music".

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Biografiske film
Produktionsår: 2015
Varighed: 98 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Ben Verbong,
Medvirkende: Matthew MacFadyenEliza BennettRosemary Harris ,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 25.05.2018MAGIEN DER BLEV VÆK

Jeg havde set vældig meget frem til at se filmen "The von Trapp Familiy", som handler om den virkelige historie bag "The Sound of Music". Jeg har ikke tal på de gange, jeg har set "The Sound og Music". Den er lig med jul, hygge, nostalgi, romantik og fantastisk musik.

Filmen "The von Trapp Family" er hverken en stor eller dyb film, men der er Alper, der er musik, der er lederhosen, og der er romantik, what's not to like?! Og så alligevel. Filmen mangler gløden fra "The Sound of Music", den mangler ganske enkelt fuldstændig magien. Det er, som om Alperne ikke er helt så dragende, musikken ikke særlig intens, lederhosen er bare lederhosen, og romantikken er så sparsom og intetsigende, at man næsten ikke når at fange, at det skulle være romantisk, inden filmen er videre.

Et langt tilbageblik
"The Von Trapp Family: A Life of Music" bygger på Agathe von Trapps bog af same navn. Filmen er ét langt tilbageblik fra vores tid og til tiden op til anden verdenskrig i Østrig. Den nu gamle Agathe ser tilbage på sit liv. Hun var den ældste i Von Trapp-børneflokken på syv børn hos kaptajn Von Trapp. Moren dør, og Agathe må tage sig af sine søskende. Agathe tager sig af alt i husholdningen, men så dukker den nye guvernante, Maria, op …, og der opstår forelskelse mellem kaptajnen og Maria. Agathe er jaloux og kontrær. Hun føler sig udenfor. Forholdet mellem hende og Maria er mildest talt ikke godt, de har svært ved at acceptere hinanden. Og så kommer nazismen til Østrig i 1937 lige før Salzburg musikfestivalen. Agathe har fundet en ven i den jævnaldrende Sigi, som er forelsket i hende, han er imod nazismen, og han ønsker at tage kampen op mod de nazistiske bøller, der hærger i Salzburg. Kaptajn von Trapp har længe ignoreret, hvad der er ved at ske i landet med nazisternes indtrængen, men også han må træffe et valg, om han kan blive i Østrig. På mange punkter følger historien således historien i "The Sound of Music", men den fænger aldrig for alvor i denne version. Måske er det også for meget at forlange at skulle fylde fodsporene ud efter en klassiker.

Hallmark-version
Da synsvinklen ligger hos Agathe og ikke hos Maria som i "The Sound of Music", bliver filmens fokus også helt anderledes, hvilket ellers kunne have været både fornyende og forfriskende, men aldrig bliver det. Forholdet mellem kaptajn von Trapp og Maria er voldsomt nedtonet. Der går alt for meget Hallmark og Danielle Steel i denne film til, at den nogensinde bliver rigtig interessant, og skuespillet er middelmådigt tenderende det trivielle. En feel good-film, der absolut er på det jævne og aldeles harmløs, men vil man se en rigtig feel good-film, så se i stedet den ægte vare: "The Sound of Music", og drop den her.

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 6. 7 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer