• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

The Theory of Everything

The Theory of Everything - Glaube und Wissenschaft

Fysikeren Gene står i en desperat kamp for at forklare Guds eksistens ved hjælp af videnskaben.

DramaAffirm filmsTEMA Kristne film
Produktionsår: 2006
Varighed: 86 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: David de Vos,
Medvirkende: David de VosVictor Lundin,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 24.03.2010Doug Holloways flyveskole kører ikke godt, og det betyder, at liv og familieliv er ved at gå af sporet. Da han får kontakt med sin biologiske far, fysikeren Gene, vælger han at besøge den mand, som han aldrig før har set, måske fordi der kunne være penge i det – og han får næsten skudt hovedet af.

Da Doug kommer indenfor hos Gene, ser han et eneboer-hjem, der er helliget fysikken, og der er beregninger overalt på væggene. Det kommer også frem, at faderen har haft det svært, siden hans hustru døde kort efter Dougs fødsel. Doug vælger at hjælpe sin far med hans søgen efter det ene element, som kan få alle hans teorier til at hænge sammen. Det styrker deres forhold, og Gene hjælper sin søn med at lægge planer for flyveskolen der nu får nye investorer.

Doug finder en styrket tro på Gud gennem Jesus, der også er det savnede element, som faderen leder efter. Dougs mor var kristen, og Gene prøver desperat gennem fysikken at finde en vej til himlen, så han kan møde hende igen.

Gene har en sygdom, der er i familie med Alzheimers, og Doug forsøger at overbevise ham om, at Jesus er det element, der mangler. Selv på sygehuset fortsætter Gene beregningerne i håb om at finde en videnskabelig vej til himlen.

Nogle vil nok finde, at det er en tankevækkende, forkyndende film, og der er også medrivende momenter i løbet af filmen. Kristen tro og liv er en naturlig del i filmen med både bordvers og kirkegang.

Umiddelbart virker filmen som en lavbudgetfilm uden mange kvaliteter. Men det er særlig i fortællingen, at problemerne ligger. Der er nogle uvirkelige scener, overflødige personer og klip samt andet, som ikke rigtig forklares. Det lykkes heller ikke at gøre det spændende med det problem, fysikken har med at finde det element, der binder det hele sammen.

Der er dog nogle gode miljø- og personskildringer med fuld fart på i det unge hjem med to udearbejde forældre og to små børn.  Der er en god skildring af, hvordan ægteskabet udvikler sig til det bedre, og hvordan forholdet mellem Doug og Gene udvikler sig til ny kærlighed. Dialogen er generelt god og troværdig.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer