• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

The Story of Ruth

Kærlighed, mod og tro er nøgleord i Bibelens beretning om Ruth – den moabitiske kvinde, der bliver en af Jesu stammødre.

DramaTEMA Bibelfilm
Produktionsår: 1960
Varighed: 126 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Henry Koster,
Medvirkende: Stuart WhitmanTom TryonPeggy WoodViveca Lindfors,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Per Breindahl - 24.06.2015KÆRLIGHED, MOD OG TRO
Gud gav Abraham løftet "I dig skal alle jordens slægter velsignes" (1. Mosebog kapitel 12, vers 11). Bibelen viser linjen fra dette løfte gennem slægtled efter slægtled til Maria føder vores frelser, Jesus Kristus. Mange af hans forfædre kender vi kun af navn, men enkelte får vi lov til at møde gennem Bibelen – blandt disse den moabitiske kvinde Ruth, der bliver gift med Boas og ender med at blive oldemor til kong David.

Med sine kun fire korte kapitler hører Ruths Bog til blandt de korteste i Bibelen. Det er ikke meget, vi hører om Ruth, inden hun som enke rejser fra Moabs land sammen med sin svigermor No'omi for at slå sig ned i Juda.

Filmen bruger sin første halvdel på at give Ruth en forhistorie. Fortælle om Ruths liv i Moab blandt præster, der dyrker hedenske afguder. Filmen forestiller sig, at Ruth er vokset op som præstinde i et tempel, hvor små børn ofres til afguderne. Kun ved Guds indgriben undgik hun selv denne skæbne. Under tempelgerningen kommer hun i kontakt med den jødiske kvinde No'omi og bliver gift med en af hendes sønner.

Filmens billedside er meget flot – især det storslåede udstyrsstykke i det hedenske tempel. Cirka halvvejs i filmen går handlingen over i den del af beretningen, vi kender fra Bibelen – herefter følges Bibelens beretning loyalt.

Den mest kendte scene er nok den, hvor Ruth samler korn på Boas' mark – aks, som høstfolkene ikke har fået med. Her møder Ruth og Boaz hinanden for første gang og får kærlighed for hinanden.

Bibelen fortæller om to stærke kvinders sammenhold og kærlighed – Ruth og No’omi – men også om de særegne jødiske traditioner, hvor en mand havde en forpligtelse til at tage sig af kvindelige slægtninge, der havde mistet deres mænd. Trods reglerne for, hvem der skal gifte sig med hvem, får vi indtryk af, at Ruth bliver gift med en kærlig mand, som hun også elsker. Sammen får de sønnen Obed, der blev farfar til kong David.

Når en film tager afsæt i Bibelen, er der altid en fare for, at den på en upassende måde bevæger sig for langt udenfor, hvad bibelfortællingen kan bære. Det er ikke min oplevelse, at det sker her. Vi står tilbage med en stærk og spændende fortælling om en kvinde, der både havde kærlighed, mod og tro. En kvinde, der trods sin ikke-jødiske bagrund var værdig til at træde ind i rækken af slægtninge til Jesus.

Selv om filmen har over 50 år på bagen, føles det ikke sådan. Den har også et budskab til vor tid og er med til at give et godt billede af en af Bibelens personer og hendes tro på Gud.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer