• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Song

Med Bibelens Højsangen og Prædikerens Bog som inspiration fortælles en nutidig historie om sangeren Jed's op- og nedtur. Jed's ægteskab trues af lange turnéer, hvor mange fristelser dukker op.

DramaKomedieAffirm filmsTEMA Kristne film
Produktionsår: 2014
Varighed: 116 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Richard L. Ramsey,
Medvirkende: Alan PowellAli FaulknerCaitlin Nicol-Thomas,
Stikord:
 Valg,


Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 08.05.2015JAGEN EFTER VIND
"The Song" er en nutidig historie, der henter meget inspiration fra Bibelens Højsangen og Prædikerens Bog. Og ikke kun som inspiration, også mange citater, dels gennem tale og sang, og dels gennem voiceover-kommentar til handlingen, der er hentet fra disse to bøger i Bibelen. Forbilledet til historien er kong Salomo - forfatteren til de to bøger - der først havde meget medgang, men endte med at falde dybt.

Jed er en upcoming sanger, der gerne vil ud af sin fars skygge, den berømte sanger King David. Da han er på scenen ved en vinfest, falder han pladask for Rose, vingårdsejerens datter. Jed og Rose tror begge på Gud, og da Rose spørger Jed om, hvad han ville ønske, hvis han vidste, at Gud ville opfylde ønsket, falder valget på visdom. Rose og Jed bliver gift efter et års ventetid. Jed skriver i den anledning en sang til Rose: "There's a plan for us, a hand divine / The waiting was worth it now you're my wife / We've been taking our time and doing this right / But tonight I'm not gonna just kiss you good night".

Fem år senere går det så godt med Jed's musikoptrædener, at han er på turné i flere uger. Han vil gerne have mere berømmelse og siger ja til nye aftaler, så han kun lige når hjem at vende mellem turnéerne. Jed's mest populære sang er "All I Wanna Be is with You", som han også har skrevet til Rose. En dygtig sanger og violinist, Shelby, som er med på turnéen, falder for sangen. Det ærgrer hende dog, at Jed er så religiøs. Hendes valgsprog er "Gør, hvad du har lyst til, uden at få skyldfølelse over det", og hun prøver at lægge an på Jed. Forholdet mellem Rose og Jed bliver udfordret af den megen fravær, og Jed fristes af flirt og alkohol på turnéen. Rose' yndlingssang "Turn, Turn, Turn - To Everything There Is A Season" (Prædikerens Bog kapitel 3) bliver sangen, der får Jed til at indse, at han har været et fjols.

I vores materialistiske verden kan "The Song" være med til at sætte fokus på, at det er et valg, hvor meget vi satser på rigdom. Kærligheden i et ægteskab kan ikke leve uden, at der arbejdes for det, så det er også et valg at ville ægteskabet.

Skuespillerne tolker deres karakter godt, så man fornemmer deres tanker og motiver. Der er mange sange - mest ballader og blød pop. "The Song" er en trosbaseret film, som ikke er direkte forkyndende. Historien rager ikke op, men for bibelkenderen er det interessant, at der er mange spor at finde i bibelcitater og sangtekster. Det gjorde, at jeg fik lyst til at kigge i Højsangen og Prædikerens Bog igen. Og bliv endelig hængende under rulleteksterne, for der kommer en sang mere til sidst.

Kan ses på blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer