• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

The Robe

En filmatisering af bogen "Men jeg så ham dø" af Lloyd Douglas. Centurionen Marcellus sendes til Jerusalem og bliver involveret i korsfæstelsen af Jesus.

DramaTEMA Bibelfilm
Produktionsår: 1953
Varighed: 128 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Henry Koster,
Medvirkende: Richard BurtonJean SimmonsVictor Mature,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 11.01.2008HAN SÅ JESUS DØ
"The Robe" (kjortlen) er en påskefortælling set fra centurionen Marcellus' side.

Vi møder den romerske befalingsmand Marcellus (Richard Burton) på et slavemarked i Rom, hvor han genser sin barnekæreste Diana (Jean Simmons). Forholdet mellem dem udvikler sig filmen igennem. På slavemarkedet køber Marcellus slaven Demetrius (Victor Mature) for næsen af den kommende kejser Caligulla og sætter ham fri. Demetrius vælger dog frivilligt at tjene Marcellus og følger ham, da han bliver sendt til Jerusalem. De ankommer til Jerusalem palmesøndag.

Marcellus er officer for den gruppe, som står for korsfæstelsen, og da soldaterne kaster lod om Jesu kjortel, vinder han den. Både Marcellus og Demetrius bliver påvirket af Jesu død. Deres veje skilles og Demetrius får kjortlen med, for Marcellus tør ikke beholde den.

Efter oplevelsen på Golgata begynder Marcellus af få mareridt, og det virker, som om han er psykisk syg. Han spørger febrilsk folk: "Var du derude?" Han rejser tilbage til Rom, hvor han igen møder Diana. Man finder ud af, at han nok kan blive helbredt ved at finde kjortelen og brænde den. Kejseren sender ham til Galilæa med det påskud, at han skal opsøge og registrere de kristne. I Kana møder han nogle af de kristne, der har fulgt Jesus og tror på ham. De siger endda, at de har set ham levende efter korsfæstelsen. Marcellus vil ikke høre om det vrøvl.

Da nogle romere dræber menighedens leder for øjnene af ham, kæmper han dog for de kristne, og det lykkes ham at få soldaterne til at forlade byen. Mere skal ikke afsløres her.

"The Robe" er naturligvis præget af, at den er mere end 50 år gammel. Mange scener har karakter af teaterkulisser og teateroptræden. Men den regnes for et af højdepunkterne fra den tid, og det er sikkert med rette. Der er mange flotte scener, og historien fortælles med sikker hånd.

Filmen fortæller på samme måde som Ben-Hur om mennesker, der omgiver Jesus. Vi ser ikke Jesu ansigt og hører kun én gang hans stemme, nemlig sætningen fra korset: "Fader tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør." Men hvor "Ben-Hur" slutter med korsfæstelsen, begyndelser "The Robe" her.

"The Robe" er instrueret af jøden Henry Koster, der fik stor betydning for Hollywoods dominerende plads i filmhistorien. Han får ikke forkyndt evangeliet gennem filmen. Der siges ikke, at Jesus døde i vores sted. Kristendommen skildres som en religion, hvor næstekærlighed er det vigtigste. Men for den, som er fortrolig med evangelierne og Apostlenes Gerninger, er der mange stærke scener, som taler for sig selv.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer