• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

The Preacher's Wife/Som sendt fra himlen

Pastor Henry Biggs har travlt i sin gamle, faldefærdige kirke, som måske skal sælges. Og ægteskabet knirker. En engel bliver sendt for at hjælpe dem.

DramaRomanceFamiliefilmTEMA Familiefilm julTEMA Kristne film
Produktionsår: 1996
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Penny Marshall,
Medvirkende: Whitney HoustonDenzel WashingtonCourtney B. Vance,
Stikord:
 Jul,
 Bøn,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 19.12.2008Henry Biggs (Courtney B. Vance) bor sammen med sin kone Julia (Whitney Houston), deres 5-årige søn Jeremias og Julias mor i en dejlig villa. Henry er præst ved en gammel, faldefærdig kirke, hvor Julia leder gospelkoret. En visionær forretningsmand, Joe Hamilton, prøver at få Henry til at sælge kirken. Så vil han bruge grunden til noget andet. Men Henry er ikke til sinds sådan lige at sælge kirken. Et ungdomscenter, som han har kæmpet for, har lige måttet lukke, og nogle fra menigheden er "gået over til" Joe Hamilton. Så alt i alt føler han sig meget modløs.

Det er i denne situation englen Dodley (Denzel Washington) bliver sendt til jorden i menneskeskikkelse med den opgave at hjælpe Henry. Men det er ikke altid let at hjælpe, når modtageren kan selv. Henry beder fx en bøn, da hans bil ikke kan starte. Dodley banker straks på ruden, og Henry siger: "Hvad vil du?" - "Ja, det er mig, der spørger, hvad du vil, for du sendte bud?" siger Dodley og peger opad.

Henry bruger tid på at prøve at hjælpe den unge Billy, der uskyldigt er blevet anholdt, og han besøger syge. Julias mor kan se, at Henrys travlhed, går ud over ægteskabet. På den ene side blander hun sig i for meget, men på den anden side er hun god til at gennemskue, hvad der bringer Julia og Henrys ægteskab i fare. Også Dodley prøver at få Henry til at forstå, at han skal bruge mere tid på familien, selv om det er gode ting, han bruger tid på. Det ender endda med, at Henry beder Dodley om at tage ud en aften med Julia, fordi han selv skal på sygebesøg.

Henry arbejder meget med den prædiken, han skal holde juleaften, hvor Julia står for fremførelse af børnenes krybbespil. Det ender med, at han ikke følger sit manuskript, men sit hjerte.

Stilen er både humoristisk og alvorlig. Der er flere sjove scener - især når englen Dodley er indblandet. Og så er der en masse festlig gospelsang, og glimtene af forkyndelse er fine.

Filmen siger noget om bøn. Især viser den, at når vi beder, har vi somme tider en forventning om, hvordan bønhørelsen skal opfyldes. Derfor er vi blinde for Guds måde at bønhøre os på. Ægteskabet er også et tema. Budskabet er, at et ægteskab kræver tid og opmærksomhed. Ægteskabet lider, hvis ikke det får opmærksomhed nok. Et tredje tema er prioritering. Man skal lære at forsømme i den rigtige rækkefølge. Henry er ved at køre sig selv og sit ægteskab i sænk, fordi han ikke med frimodighed kan sige nej til de pastorale opgaver, der presser sig på.

Endelig er engle også et tema. Gud bruger engle i sin tjeneste. Han kan sikkert også sende dem, så de er synlige for os i skikkelse af et menneske. Der bliver sagt mange gode ting om engle undervejs i filmen, og Dodley-englen er acceptabel. Men der er et teologisk problem. Dodley skildres som en afdød mand, der altså tidligere har levet som menneske på jorden. Det er en folkereligiøs opfattelse af engle, som strider mod Bibelens lære. Engle er ifølge Bibelen skabninger, som adskiller sig markant fra mennesker. De hører til i den åndelige verden, og er skabt til at leve der. De er Guds sendebud og tjenere, og har ikke menneskeværdighed.

Filmen er kommet på dvd og kan ses på Disney+.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer