• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

The Peanut Butter Falcon

Klassisk feel good-film. Den småkriminelle Tyler er på flugt i sin båd, og meget modvilligt tager han Zak, der har Downs syndrom og drømmer om at blive wrestler, med på slæb.

AdventureDramaFamiliefilmKomedieTEMA Familiefilm A/7 årFilmstriben.dk
Produktionsår: 2019
Varighed: 97 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Michael SchwartzTyler Nilson,
Medvirkende: Zack GottsagenShia LaBeoufAnn OwensDakota Johnson,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 16.10.2020MÅSKE ÅRETS FEEL GOOD-FILM 

"The Peanut Butter Falcon" er en helt klassisk feel good-film, hvor vi møder den småkriminelle Tyler (Shia LaBeouf), der rager uklar med nogle af de lokale fiskere og derfor bliver nødt til at flygte. Da han sejler væk i sin båd, har filmens anden hovedperson, Zak (Zack Gottsagen), sneget sig ombord som blind passager. Selvsagt er Tyler ikke begejstret, men Zak har Downs syndrom, både i virkeligheden og i filmen, og Tyler forbarmer sig over ham. Da Zak drømmer om at blive wrestler og er flygtet fra sit plejetilbud, lover Tyler at følge ham til skolen. I løbet af turen skal de selvfølgelig undgå diverse farer, og i deres fælles ensomhed finder de hinanden. Om de kommer frem til wrestlingskolen må I selv finde ud af - men det er jo en feel good-film.

En grundlæggende godhed
Filmens budskab er som sådan simpelt og noget alle kan støtte op om. Det handler om at have værdighed og respekt for sig selv og hinanden. Begge filmens hovedpersoner bliver ikke regnet for noget af deres omgivelser og kæmper med ensomheden på forskellige niveauer. Det er historien om., hvordan de to underdogs tager kampen op med sig selv og omverdenen, og selvom de ikke vinder, så vokser de stadig og bliver bedre mennesker. Filmen har ingen relation til religion eller kristendommen, men alligevel er det den samme grundlæggende næstekærlighed filmen ønsker at fremme, som vi møder hos Jesus i Det Nye Testamente.

Der er drysset sukker på det søde
Shia LaBeouf er en undervurderet skuespiller, og selvom han ikke er perfekt, bærer hans præstation filmens manuskript. De andre skuespillere er ikke dårlige, og Zack Gottsagen er god - omend en lille smule kunstig til tider. Det ligner ikke en dyr film, og det behøver den bestemt heller ikke at være, da historien ikke har brug for vilde effekter eller larmende action. Hvis der er et problem med filmen, er det, at historien næsten er for sød, og det kan derfor godt være lidt vanskeligt at tage den alvorligt til tider. Men det er samtidig også filmens helt store styrke - nemlig at den er utrolig sød og fyldt med tro på det bedste i os mennesker.

En alternativ familiefilm
Alt i alt er det en rigtig fin film, der fortæller en god historie om mennesker på kanten af samfundet og om, hvordan de også er gode mennesker. Jeg synes personligt, den er lige barsk nok til en 7-årig, men den er ikke blodig. Der hvor filmen er bedst, er nok til en filmaften med dit 10-årige barn, eller bare en slatten tirsdag aften på sofaen. Så find dine popcorn frem og slå fødderne op.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer