• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Komedie

The Office sæson 1-9 (serie)

En komedieserie, som udspiller sig på så kedeligt et sted som et kontor. Dette er imidlertid ingen hindring for komikken. Karaktererne er både enormt sjove, skæve og til tider meget rørende bekendtskaber.

KomedieTEMA Serier
Produktionsår: 2005
Varighed: 999 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Greg Daniels,
Roman/manuskript: Ricky Gervais,
Roman/manuskript: Stephen Merchant,
Medvirkende: Steve CarellJenna FischerJohn Krasinski,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Peter Højlund - 08.09.2020EN KOMEDIESERIE FRA ØVERSTE HYLDE 

Jeg kan lige så godt begynde med at bekende kulør, Jeg er kæmpestor "The Office"-fan. Jeg har set seriens samtlige 9 sæsoner et antal gange, jeg ikke længere kan huske. Jeg så den første gang, da jeg gik i gymnasiet for mere end seks år siden, og den har fulgt mig lige siden. Da jeg voksede op, var det serien alle så igen og igen.

Med "The Office" fik man måske skabt en serie, der væltede den populære serie "Friends" endegyldigt af tronen. Og så har jeg vist ikke sagt for lidt om, hvilken vigtig serie (hvis man da kan tale om vigtighed mht komedieserier) "The Office" er.

Handlingen opsummeret
Det kan være svært at opsummere en handling, når man har med en serie at gøre, som på sin vis handler om den trivielle og rutinemæssige tomgangsfølelse, der kan være ved et helt almindeligt kontorarbejde.

Selve serien er filmet i et dokumentarformat, hvor vi følger kontorfolkenes gøren og laden i dagligdagen, samt får nogle interviews med dem undervejs, hvor de sætter ord på de ting, de oplever på kontoret. Men har man blot sagt det, har man på ingen måde ramt essensen ved serien. I stedet drejer den sig langt mere om de mennesker, som fylder kontoret med liv hver dag, og som skaber de små hverdagsagtige dramaer med både rablende morsomme optrædener og rørende øjeblikke. Jeg skal dog gøre et forsøg på at give et kort rids.

Kontoret tilhører et firma, der arbejder med salg og distribution af papir ved navn Dunder Mifflin. Firmaet råder over en stribe filialer, mens det, vi følger, ligger i Scranton, Pennsylvania, nogle timers kørsel fra New York City. Kontorets filialchef, Michael Scott, er en mand på omtrent 40, som gang på gang laver pinlige optrin. Han virker aldeles inkompetent til at lede, og dette understreges af hans ansattes gentagende rullen med øjnene over alle hans tåbeligheder. Foruden ham følger vi Jim Halpert, der er den unge sælger, som vi primært lærer at kende gennem hans håbløse forelskelse i den allerede forlovede receptionist, Pam Beesly, og hans evindelige drillerier rettet mod den evigt alvorlige sælger, Dwight Schrute. Undervejs lærer vi også en stribe andre karakterer at kende, samt nogle, der føjes til castet nogle sæsoner længere henne. Det er alle disse karakterers interne spil med hinanden, som giver serien liv. Det er de håbløse forelskelser, det er chefens inkompetence og enorme ensomhed som enlig mand i 40’erne, det er de talrige tossede ting, der siges til kameraet, der alt sammen giver serien dens særstatus som en komedieserie fra øverste hylde.

Et sublimt cast
Hvad, der i virkeligheden er opskriften bag seriens succes, er uden tvivl dens sammensætning af skuespillere til at udføre komikken. Ved roret i rollen som chefen, Michael Scott, sidder den afsindigt populære, Steve Carell, som uden tvivl har vundet størstedelen af sin popularitet gennem sin medvirken i serien. Foruden ham indtager John Krasinski rollen som den unge og enormt sympatiske sælger Jim, der er med til at give serien en balance af fornuft og naturligt drama. Rainn Wilson spiller sælgeren Dwight Schrute, der med sin hysterisk sjove alvor og mangel på sans for ironi, udgør endnu en vigtig brik i sammensætningen af det talentfulde hold skuespillere. Men virkeligheden er, at jeg kunne blive ved med at nævne sjove skuespillere og deres karakterer, og det er i virkeligheden seriens største force.

En smule opbyggelighed
Skulle man gå over til at tale om seriens indhold, er det naturligvis ikke muligt at udvinde noget videre dybt og substantielt fra den. Jeg vil dog sige, at der er en grundlæggende optimisme og tro på det gode i mennesket, samt styrken ved trofaste venskaber gennem tykt og tyndt. Der er et lys og en lethed over seriens tone hele vejen igennem, som det meste af tiden fremkalder latter, men som undertiden også i glimt bliver ganske rørende. Det er det fine ved serien. Man kommer ganske enkelt til at holde af karaktererne. Og det kan man vist ikke sige, at der er noget ukristeligt ved. Tværtimod.

Kan ses på Viaplay og HBO og Netflix. Sæson 1-5 er kommet på dvd.

Læs også refleksionen: Surfe på bølgen af godhed.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer