• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Moment After

To FBI-agenter skal finde ud af, hvordan millioner af mennesker er forsvundet. En kedelig og forudsigelig film om endetiden.

DramaScience fictionThrillerAffirm filmsTEMA Bibelfilm
Produktionsår: 1999
Varighed: 85 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Wes Llewellyn,
Medvirkende: David A.R. WhiteKevin DownesBrad Heller,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 03.05.2010Filmen foregår i USA og begynder lige efter, at noget katastrofalt er sket samtidigt overalt i verden: millioner af mennesker er forsvundet. Deres tøj ligger tilbage, men selv er de sporløst forsvundet.

Vi følger to FBI-agenter, der sammen med deres kollegaer bliver sat på den opgave at finde ude af, hvordan alle disse personer er forsvundet ud i den blå luft. Igennem filmen følger vi de to agenter, der interviewer nogle af vidnerne til de mange personers forsvinden. Sideløbende følger vi den politiske udvikling, hvor verden arbejder hen imod en enhed med bl.a. fælles valuta. Endvidere skal alle borgere registreres og have en chip indopereret i hånden.

I løbet af kort tid bliver det tydeligt for seeren, at katastrofen er den bortrykkelse, som Bibelen har forudsagt. De to agenter sættes på den opgave at fange en "samfundsfjende", der viser sig at være en omvendt jøde, der har samlet en lille kristen undergrundsgruppe. Agenterne stilles over for valget: vil de tro på Kristus, eller vil de følge samfundsudviklingen, hvor man forfølger de kristne, der stadig er på jorden. Deres afgørelse skal ikke røbes her.

Teologien
Filmen er klart båret af det teologiske indhold. Lange passager består af personers forkyndelse – ofte med direkte citater fra Bibelen (ligesom hele filmen indledes med et Bibel-citat).

Der er i kristenheden stor uenighed om dette hjørne af teologien. Vi er med denne film klart inde i den tolkning, der siger, at der vil ske en bortrykkelse af alle troende, og at der derefter vil være en tid her på jorden, hvor de 144.000 vidner vil forkynde evangeliet en sidste gang, inden Jesus kommer igen.

Denne tolkning er de fleste lutherske kirker ikke enig i, og jeg synes heller ikke, den kan forsvares ud fra Bibelen. Men dette skal ikke være en teologisk artikel, blot en varedeklaration: den massive forkyndelse i filmen er, at bortrykkelsen efterfølges af en periode med forkyndelse – og med forfølgelse af de kristne.

Endvidere er teologien klart antibarnedåb. Samtlige børn er nemlig bortrykket, hvilket kun kan ske ved, at alle børn automatisk er frelst uanset tro. Denne holdning findes kun hos de kristne, der er imod barnedåb. Igen er dette ikke en teologisk afhandling, men en varedeklaration. I øvrigt er det teologiske budskab ret alment kristent: tag imod Jesus som Herre i dit liv, og du vil blive frelst!

Sløv film
Der er ikke rigtig tempo over filmen. Dels fordi der skal være de mange lange forkyndende indslag og dels fordi den i al almindelighed savner drive. Der er meget lidt spænding i den. De psykologiske problemstillinger er meget enkle og løses på rigtig forudsigelig vis. Og problemstillinger, der kunne have givet fysisk spænding/action, er meget tamme. Jeg tror hovedpersonerne kan vinde prisen som de absolut mest kedelige FBI-agenter i filmhistorien J.

Underlægningsmusikken er meget tydelig, og skulle budskabet ikke være tydeligt nok i Bibelcitater og forkyndelse, så lader musikken ikke nogen i tvivl.

Hvis man har set en eller flere af de tre Left Behind-film, vil man genkende temaet, teologien og formen. Dog er der noget mere drive over disse tre film (stigende fra den første til den sidste).

Jeg har ikke rigtig noget godt at sige om "The Moment After", udover at dem, der har lavet den, har et brændende ønske om at forkynde om Jesus. Det er bestemt al ære værd – men budskabet havde været bedre tjent med en ganske anderledes film. Alene det, at omvendelserne sker på stribe som smurt i olie, er vist ikke velegnet til at overbevise eventuelle ikke-troende seere.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 1.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer