• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Last Song

Den trodsige teenager Ronnie og hendes kække lillebror Jonah skal på sommerferie hos deres far. Den ubetingede kærlighed fra andre mennesker gør efterhånden sin virkning i Ronnie.

DramaRomance
Produktionsår: 2010
Varighed: 103 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Julie Anne Robinson,
Roman/manuskript: Nicholas Sparks,
Medvirkende: Miley CyrusGreg KinnearBobby ColemanLiam Hemsworth,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 03.06.2011KÆRLIGHEDEN ER SKRØBELIG
Det er tit kompliceret at være teenager. Og det bliver ikke mindre kompliceret, når man er skilsmissebarn. I "The Last Song" prøver en far at forstå sin teenagedatter.

Den trodsige teenager Ronnie (Miley Cyrus - kendt fra Hannah Montana) og hendes kække lillebror Jonah skal på sommerferie hos deres far, der har forladt familien, og bor i et hus ved stranden. Jonah synes, det er spændende - især da hans far lærer ham at arbejde med en glasmosaik. Den er til kirken, som for nylig er brændt. Ronnie derimod siger ligeud til sin far, at hun ikke ønsker at være hos ham.

På stranden er der party, og Ronnie kommer hurtigt i snak med andre unge og går planløst rundt dernede til langt ud på aftenen. Will får et godt øje til Ronnie, men hun er afvisende. Da Marcus prøver at lægge an på hende, afviser hun ham bestemt. Marcus' kæreste Galadriel tror derimod, at Ronnie flirter, så hun vil prøve at såre Ronnie.

På et tidspunkt kommer Will til døren og spørger Ronnies far: "Kan du sige mig, hvad der foregår?" hvortil faren svarer: "Det ville kræve, at jeg forstod, hvordan den kvindelige hjerne fungerer, men du er velkommen til at komme indenfor og undre dig sammen med mig."

Både faren og Ronnie spiller klaver - eller dvs. Ronnie er stoppet og har lukket af over for sin musikalske side. Da døden kommer tæt på, er musikken imidlertid med til at åbne Ronnies hjerte. Den ubetingede kærlighed fra andre mennesker gør efterhånden også sin virkning.

"The Last Song" er en filmatiseret roman af Nicholas Sparks. Hans romaner handler som regel om den svære kærlighed, der har en forudsigelig slutning. Undervejs vil flere seere få brug for Kleenex. I denne film er der fine eksempler på, hvor let man kommer til at misforstå noget, når man ikke kender den rette sammenhæng. Der er også eksempler på, at tilgivelse kan forløse en dårlig samvittighed. Faren må prøve at forklare Jonah, hvorfor han og hans mor ikke mere bor sammen: "Kærlighed er ikke altid nok. Det er svært at forstå." Og moren har på et tidspunkt følgende kommentar: "Ingen mennesker er perfekte. Heller ikke over for dem, man elsker." Et andet sted siger moren: "Vi gør af og til dumme ting mod hinanden, men vi må tilgive og komme videre."

Jonah har nogle herlige replikker. Filmen er godt klippet og skuespilpræstationerne er i orden. Vi giver den fem stjerner, men kan se, at vi ikke er enige med flertallet af filmens anmeldere. Den, der ikke er til forudsigelige, sobre kærlighedsfilm, vælger den nok fra.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer