• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

The Knight Templar

Soldier of God

En virkelig kedelig film om mødet mellem en kristen korsfarer og en ensom muslimsk kriger. En tynd historie, som præsenteres i en dårlig kunstnerisk indpakning.

Drama
Produktionsår: 2005
Varighed: 94 min.
Censur: 15 år
Instruktør: W. D. Hogan,
Medvirkende: Tim AbellWilliam MendietaMapi Galán,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek - 01.10.2013Mine forventninger til denne film var egentlig ret høje inden jeg gik i gang med at se den. En film om korsfarerne, et cover der giver indtryk af kampscener, og en historie der ligger op til et potentielt interessant religionsmøde mellem en kristen og en muslim. Desværre skuffer "The Knight Templar" i stor stil!

Handlingen er kort fortalt (det er i øvrigt umuligt at gøre andet…), at Rene er korsfarer og den eneste overlevende efter et stort slag i ørkenen. Han tages til fange, men slipper fri. Hvileløst vandrer han rundt i ørkenen, indtil han møder Hasan, der er muslim. De to følges ad og kommer til et telt midt i ørkenen. Her bor Soheila, der har valgt at blive boende alene i ørkenen efter hendes mands død. Den sidste time af filmen foregår her, og der sker stort set intet. Hasan er såret, da de ankommer, så Soheila plejer ham. Rene bliver tiltrukket af Soheila, men da han som tempelridder har afgivet et løfte til Gud, kæmper han imod disse følelser. Indimellem er der optræk til nogle interessante diskussioner mellem Rene og Hasan om kristendom og islam, men som alt andet i denne film, forbliver disse diskussioner helt uforløste. Bedst, som man troede, at det ikke kunne blive værre, kommer filmens slutning. Og her går det desværre helt galt.

Jeg har meget vanskeligt ved at sige noget positivt om denne film. Historien er tynd, skuespillet er bestemt ikke prangende, kampscenen (i ental!) er decideret elendigt lavet, intensiteten er i bund, og slutningen er direkte håbløs.

Moralen i historien er vel noget i retning af, at krig er skidt, og hvis ikke religiøse mennesker møder hinanden med respekt, kan det få fatale følger. Den pointe kommer formentlig ikke som en overraskelse for denne sides besøgende.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 1.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer