• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Action

The Hunger Games: Mockingjay - del 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Katniss er tilbage i actionfyldt eventyr om tyranniets fald.

ActionScience fiction
Produktionsår: 2015
Varighed: 137 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Francis Lawrence,
Medvirkende: Jennifer LawrenceJosh HutchersonLiam Hemsworth,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 30.11.2015ET ACTIONBRAG TIL TEENAGEREN
"The Hunger Games: Mockingjay - del 2" er seneste og sidste skud på stammen i serien om Katniss og kampen mod Capitol. I modsætning til de første to film, "Hunger Games" og "Hunger Games: Catching Fire", handler "Mockingjay -del 1" og "Mockingjay - del 2", om det oprør, der har ligget og ulmet under historien i de første to film. Og man har valgt at dele den sidste af bøgerne i to dele, da den skulle filmatiseres.

Kort fortalt handler filmen om, hvordan Katniss bliver træt af at lave propaganda for oprørene og derefter lidt tilfældigt ender med at stikke af med sin gruppe, i håbet om at kunne slå præsident Snow ihjel. På vejen mod paladset sker der selvfølgelig en masse drabelige ting, men da dette er en filmatisering af en halv bog, er det heller ikke den mest plottunge film, der findes.

Trekantsdramaet mellem Katniss, Peeta og Gale er selvfølgelig også tilbage, men ligesom i de andre film fylder det praktisk talt intet, og i løbet af filmen ser vi kun denne plotlinje være åben 5-6 gange. "Mockingjay - del 2" er mest af alt en actionfilm.

"Mockingjay - del 2" er overordnet set en utrolig flot film. I vanlig Hollywood-stil har de disket op med flotte effekter og storslået musik. Der er ikke sparet på noget, og i kraft af castingen til de tidligere film, har de også et stærkt hold skuespillere. Desværre lider filmen under et overvejende dårligt manuskript, hvilket også gør det vanskeligt for skuespillerne at levere pragtpræstationer. Dette gør sig især gældende for hovedpersonen Jennifer Lawrence, der noget anstrengt forsøger at fremføre tåkrummende replikker med gejst og patos.

Det centrale i filmens historie er fortællingen om Katniss, og selvom det hele er i et setting, hvor borgerkrigen raser, så kommer der aldrig rigtig til at være fokus på kampen om frihed mod diktatoren Snow. I stedet drejer hele verden sig om Katniss og hendes generelle følelsesmæssige forvirring. Da bogserien primært henvender sig til teenagepiger, er det selvfølgelig forståeligt, at man anvender denne vinkling. Det er dog ærgerligt, da fortællingen aldrig rigtig bliver dyb - heller ikke i slutningen, hvor de forsøger sig med et lille plottwist. Derfor kan man heller ikke rigtig sige, at filmen har noget på hjerte ud over et actionbrag af en historie.

Alt i alt er "Mockingjay - del 2" en udmærket film, men den kan bestemt ikke stå alene, og hvis man vil nyde den, skal man helt sikkert have set og holdt af de tidligere film. Det er en værdig afslutning på sagaen om Katniss, om end den ofte forsøger alt for hårdt på at gøre historien følelsesladet. Det er helt fint og acceptabelt, hvis man er teenager, men for de fleste voksne vil filmen være en smule anstrengende.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer